“Hiçbir yere ait olmayanları iyi tanırım. her yere aitmiş gibi davranırlar.”
Kinyas ve Kayra

“Hiçbir yere ait olmayanları iyi tanırım. her yere aitmiş gibi davranırlar.”
Kinyas ve Kayra
Ait olduğum yeri bulmak kolay değildi. Hep bir arayış içindeydim ama zamanla fark ettim ki, o yer hep içimdeymiş. İnsan doğru insanlar ve doğru anlarla karşılaştığında, aslında ait olduğu yeri de buluyor. Belki de o yer, sadece arayışın bitmesini bekliyordu.
Belki de ait olduğum yer yoktur sahi herkesin bir yuvası olmak zorunda mıdır ki? Kuşun yeri gökyüzü balığın yeri deniz bizim yerimiz neresi? Ait olmak bu iki kelime ve basit bir cümle gibi görünebilir ama eğer ait olduğunuzu hissettiğiniz yer gerçek bir yuva değilse, orası başınıza yıkılmaz mı? Bulmak istiyor muyum emin değilim. Bu ürkütücü bir şey bir yere ait olma duygusu kuşlar bile gökyüzüne kanatlarıyla tutsakken sınırsız özgürlüğü beklemiyorum tabiki. Ama sınır çizgisini ama önümde duvar var diye boyun mu eğmeliyim? Gerçek sevgi gerçek yuva özgürleştirir ama gerçek olmayanı tutsaklık getirir. Ait olduğum bir yer yok çünkü henüz kimsesizliğimin kimsesi olan biri yok.
Sorular size değil, küçük bir kız çocuğuna olan borcumun ne kadar kabarık olduğunu öğrenmeye çalışıyorum:))
Yok birçok insan tanıdım birçok ortamda bulundum kendimi hiçbir yere hiçbir ortama ait hissetmiyorum sürekli ama çoğunlukla babama ait hissediyorum biraz yani onun kontrolünde yanında evinde gösterdiği yollarda önce istemesem de mutlu ve huzurlu oluyorum sonuç itibariyle zaten istediğim şeyleri de belli çerçevede bir şekilde yapıyor saolsun
Bulmuş ama kaybetmiş gibiyim. Bu en kötü durumdur belkide.
Ne bulamamanın arayışı icindeyim nede bulmanın huzuruna kavuşmuş olmaktayım.
Esasında en kötü durumda yani arafta kalmaktayım azizim.
Cevap
21Cevap
Buldum tabi ki de
Ait olduğum yeri aramıyorum. Dümdüz bakış açısiyla ait olduğum yeri evim olarak görüyorum.😄
Kitabı okudunuz mu? Nasıl? Kitaplığımda duruyor henüz okuyamadım..
hm bügün okumaya başlayım bende o zaman.. teşekkür ederim..
iyi günler.. 🌸
Yol. Ben yolda olmalıyım ve kendi yolumu bulmalıyım tek anladığım bu, bunca kayboluştan
Kendime alan açabildiğim her yer benim konfor alanım. Dışarıdan herhangi bir durum veya kişi benim yalnızlığıma girmedikçe ait olduğum yerde hissediyorum
Bulamadım daha, aramıyorum da.. ama bunu hissettirecek zaman gelecek mutlaka.. buna inanıyorum
Ait olacağım yer hayalim hedefim yönünde ilerliyorum yerim hedefim..
Ben neredeysem orası aslında olmamam gereken yerdir. Genelde böyle hissederim.
Kimse aidatını ödediği kadar bir yerde değildir. Bu yüzden kimse ait olduğu yerde sayılamaz
Hayır bulamadım, bir umut arıyorum ama pes etmek yooook 😈
Doğduğum şehir ile memleketin arasında mekik dokuyorum yani ait olduğum yerler buralar
Ait oldum yeri buldum daha farklı aitlik olamadik
Hakan Günday alıntısı görmek güzel. Ben kayboldum bulunmamak üzere
Bilemiyorum, yaşayarak bazı şeyler anlaşılır.
Bulduğumu düşünmüyorum ama böyle de iyi idare ediyorum😂
Kaybetmemiştim ki bulayım.
Ait olduğumu sandığım bir yeri bulmuştum. Yorucu ve zor olan ait olacağımız yeri bulmak değilmiş, yanılmakmış.
Henüz bulamadım galiba
İnşallah, teşekkürler
Tam olarak bir yere ait olduğunuzu nasıl anlıyorsunuz?
Detay güzel ancak bazen ait olduğunu hissettiğin yerde de huzur bulduğun da oluyor.
Bulamadım aramıyorum da zamanı gelince karşıma çıkar
Ait olduğumuz yer bu âlem değil.. Hep eksik hissedicez..
Bulamadım, bulamıyıcak gibiyim de böyle giderse şansız doğmuşum sanırım.
Ben zaten ait olduğum yerdeydim hep sadece huzurlu değilim birazcik oda o kadarr
Ait olduğum yeri bilmiyorum ama kesinlile bu dünyaya ait değilim
Ait olduğum yer ailemin çocuklarımın yanı
Ait olduğum yeri biliyorum hâlâ o yere ulaşamadım
Bulamayacak kadar anksiyeyem vaaaar
buldum ve coook guzel
Bizim yerimiz belli ✋
Hayır nereye ait olduğumu bulamadim.
ait oldugum yer yok bence savrulup gidiyoruz iste
Ben bu dünyaya ait değilim.
Bulamadım ama kanada olmadığı da kesin jdjdj
%50 evet daha yolum var
daha bulamadım umarım en sonunda mezara girmem