Ben birçok konuda bilgi sahibi olup, kendimi o konularda sürekli geliştirmeyi tercih ediyorum 🤓

Ben birçok konuda bilgi sahibi olup, kendimi o konularda sürekli geliştirmeyi tercih ediyorum 🤓
Birçok konuda ortalama bilgi sahibi olmak, insanın daha geniş bir perspektife sahip olmasını sağlar. Bir konuda uzmanlaşmak tabii ki derinlemesine bir anlayış kazandırır, ancak birçok alanda bilgi sahibi olmak, farklı bakış açıları geliştirmeye ve esnek düşünmeye olanak tanır. Eğer birden fazla konuda bilgi sahibi olursam, dünyayı daha bütünsel bir şekilde görürüm ve çeşitli problemlere daha yaratıcı çözümler üretebilirim. Yani, geniş bir bilgi yelpazesi bence daha zengin bir deneyim sunar.
Mesleki anlamda soruluyorsa bir konuda her şeyi bilmek, her konuda bir şeyler bilmekten daha iyidir. Tıp mezunu pratisyen hekim tıbbın her alanında biraz bilgi sahibidir ama ameliyata giremez veya size gözlük veremez, Tıp mezunu ihtisas yapması gerek eğer belirli bir tıp alanında çalışmak isterse. Başka bir Bir örmek de iktisadi, idari bilimler, işletme vb. alanlarınn mezunları için. Bunlar genelde tek alanda uzamanlaşmamış ama her konuda biraz bilgi sahibi mezunlardır ama bu durum onları işe alım aşamasında zorluklarla karşılaştırır. Genel kültür olarak tabii ki her konuda biraz bilgi olmak iyi ve her konuda uzman olunamaz. Ama profesyonel anlamda düşünüldüğünde işini yarım bilen kişi, tam bilene göre avantajsız durumdadır.
Doktorlar bile bir alanda uzmanlık sağlıyorlar. Her alanda ortalama bir bilgi seviyesinde olsaydı kendi yapması gereken işi düzgün yapamazdı. O yüzden bir konuda en iyisi olman gerekiyorsa onu da en iyisi olmalısın. Çünkü her işi herkes yapacak diye bir kanun yok. Dünyanın elektrikçilere ihtiyacı var, tamirciye de ihtiyacı var, mobilyacıya da ihtiyacı var, doktora da öğretmene de mühendise de ihtiyaç var. Bu yüzden herkes bir şey de uzman olursa daha sağlıklı veriler ve işler elde edilir. Daha verimli olur herkes. Sonuçta arabayı tamire götürdüğümüz zaman en iyi şekilde yapılmasını isteriz. Bunu yapacak kişi bir alanında usta olması lazım.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Gerçek manada bir konuda uzman olmayı tercih ederim. Bu konuda misalen iyi bir cerrah olmak diyelim, bir çok insana faydam olurdu. Birçok konuda azar azar bilgi sahibi olmak beni meslek sahibi de yapmaz, ayrıca konuların diğer ve bilinmeyen yönlerinden mahrum olacağım için kimseye tam manasıyla yararım olmazdı.
Cevap
15Cevap
Ben bilgiye karşı doyumsuzum. Her daldan alacak bir şeylerim var. Bir tane çeşitle yetinebileceğimi ise sanmıyorum. Bu yüzden bu açlığın beni sürüklemesine izin veriyorum.
Cevabını sevdim 👍🏻
birçok konuda ortalama bir bilgi sahibi olmayı
Hiçkimsenin bişey bilmediği bir yerde bir insan herşeyi bilebilir, ben şöyle düşünüyorum insan hayatını gereksiz bilgilerle doldurmasının hiçbir anlamı yok uzman olduğu bu işi olabilir ya da hobileri özel ilgi alanları farketmez bu alanlarda bilgi sahibi olunması daha mantıklı.
Çok yönlülük lanetine kapılmış biriyim dışarıdan bakan insanlara göre güzel gibi görünürken tam tersi çok yorucu ve yıpratıcı bir yanı var. O sebepten sadece bir konuda uzman olup en iyinin en iyisinin en iyisi olurdum 😅😇😂
Bir çok konuda ortalama bilgi birikimine sahibim zaten. Bir konuda uzman olmak ayrı bir meziyet. Gerçi bir mesleğin varsa otomatik olarak o alanda da daha da uzmanlaşiyorsun zaten. Düşündüm de sanırım bende ikisi de var zaten :)
Hangi konu ama şimdi mesela mutfak bütün yemekleri guzel yaparsin uzmanlık alanin ama onu nasil sunacağını bilemezsin 🫤
Bir şeyde her şeyi ama her şeyde en az bir şeyi bilmek gerek.
babam her şeyde bir şey olacağına bir şeyde her şey ol derdi
Ortalama bilgi sahibiyim qma işe yaramıyor sanırım. Bir işte uzmanlık isterim
Bilgi, dibi olmayan bir okyanus gibidir. Dalınca çıkmak mümkün olmuyor. Her zaman öğrenilecek yeni argümanlar var. Öğrendikçe heyecan duyuyorum ve doyumsuz olduğumu hissediyorum bilgi konusunda.
Her ikisini de başarmış olmanın gururunu hatırlatıp yaşattınız bana, bu soru ile.
Herşeyi az az bilmektense uzman olmak daha mantıklı aslında…
Ortalama bilgi sahibi olayım yeterli olur
Bir çok konuda ortalama bilgi sahibi olmayı
Ihtıyacım olan konular
uzmanlık daha iyi her seyi bilmek gereksiz
Her konuda uzman olmayı
Bir konuda uzmak olmak daha mantıklı
Uzmak ne ya uzman olcaktı nxkdnd
Bir çok konuda bilgi sahibi olmak.
Bir konuda uzman olmak
Bilgi sahibi olmayı tercih ederdim
Bilgi..
Bir konuda uzman olmak bence