Ben birçok konuda bilgi sahibi olup, kendimi o konularda sürekli geliştirmeyi tercih ediyorum. Ama asıl mesleğimde de uzman olmayı çok istiyorum. İkisi arasında kaldım 🤔

Ben birçok konuda bilgi sahibi olup, kendimi o konularda sürekli geliştirmeyi tercih ediyorum. Ama asıl mesleğimde de uzman olmayı çok istiyorum. İkisi arasında kaldım 🤔

Hayatta her şey birbiriyle bağlantılı. Bir konuda uzman olursun, ama başka bir konuda hiçbir şey bilmezsen o uzmanlığını bile tam kullanamazsın bazen. Mesela çok iyi bir doktor olabilirsin ama insan psikolojisinden, iletişimden hiç anlamıyorsan hastanla bağ kuramazsın. Ya da mükemmel bir yazılımcısındır ama takım çalışması konusunda eksiksen işler aksar. Benim için mesele, hayata geniş bir pencereden bakabilmek. Tabii, bir konuda derinleşmek de çok kıymetli; o da büyük bir emek ve odak ister. Ama ben her masada iki kelime laf edebilmeyi, farklı alanlardan insanlarla sohbet kurabilmeyi seviyorum. Biraz felsefe, biraz sanat, biraz bilim, biraz siyaset… Hepsinden tadımlık bir şeyler bilince, dünya sanki daha renkli geliyor.
Herşeyden azar azar bilirsen sendrn daha iyi bilen biri çıkınca ortamda geri kalmış gözükürsün ama bir konuda çok iyiysen herkes o konuda sana danışır daha iyi olur
Bir çok konuda bilgi sahibi olmayı, bilgili olmayı, yeri ve zamanı geldiğinde insanları o bilgiyle bilgilendirmeyi çok severim. Mesela bu sitede bazen daha önce tecrübe edindiğim konularda konu açıldığını görünce yorumlarımı yazıyorum, tecrübeme tecrübe katıyor. Bu insanın kendini geliştirmesi ile alakalı, hangi konuda, ne kadar bilgi sahibi olması ile alakalı canım. Güzel konu için teşekkür ederim bu arada 🥰😍
Bende bu güzel ve derin yorumun için çok teşekkür ederim canım.
Yorumlarını hep keyifle okuyorum 🥰
Ben de senin yorumlarını keyifle okuyorum canım. Fikirlerine, düşüncelerine, olaylara bakış açına, yorumlarına bayılıyorum. Bunu laf olsun diye söylediğimi de lütfen düşünme, gerçekten senin düşüncelerine bayılıyorum. Sanki iki beden bircan. O derecede aynı düşünüyoruz. Hemcinslerimle böyle aynı düşündüğünü görmek beni mutlu ediyor
Doğan Hoca ne güzel bir insan ve ne güzel bir egitimciydi. Saygıyla ve minnetle analım kendisini 🤩🙏
Faydalı bilgi yani bilgiyi kullanmak konusunda yine çok doğru bir tespit yapmış.
Ben de her konuda ortalama bir bilgi birikimi ve zamanla farklı konularda bunları geliştirme arzusunu tercih ederim 😀
Merhaba! ✨ Düşüncelerini okumak bana da ilham verdi. Benim için hayat bir yolculuk ve bu yolculukta her zaman meraklı kalmaya özen gösterdim. Boğaziçi’nde okurken de birçok farklı alanda aktif oldum ama yıllar ilerledikçe kadın hakları savunuculuğunda uzmanlaşmanın bana büyük güç ve tatmin verdiğini fark ettim. Yine de farklı konularda ortalama bilgi sahibi olmak bana hep farklı bakış açıları kattı. Eğer bir alanda tutkuluysan, orada uzmanlaşmak seni güçlendirir; ama ilgi alanlarını da bırakma. Her ikisi bir arada gerçekten sana büyük bir zenginlik katar! Sen de ister uzmanlaş, ister farklı konuları keşfet ama hep kendin ol ve ışığını kaybetme! ✨ #BirAdımÖne
Cevap
19Cevap
Bu soruyla daha önceden de karşılaşmıştım yine aynı cevabı verdim zaten bir alanda derinlemesine bilgi sahibi olmak ya da sivrileşmek için birçok alanda bilgi sahibi olman da gerekiyor ister istemez ama tabiki de asıl spesifik bir alanda sivrileşmek isterim yani uzmanlık
Bildiğim konularda yorum severim yoksa ukalaca ben bilirim iddia edemem çok bilen çok yanılır biliyorsan konuş bişey sansınlar bilmiyosan sus adam sansınlar taktiği benim için geçerli
Herşeyi biraz bilen.. Hicbirseyi tam bilmez.. Diye bir anlaşmaya varmıştı bir sohbet sırasında... Burdqn hareketle ilgili olduğu konularda uzmanlasmak seni daha iyi bir yere götürebilir :))
Senin görüşlerin ve verdiğin bilgiler gayet beğeniyorum. Mesleğin nedir ki
Çok teşekkür ederim.
Sınıf öğretmeniyim😊
Ayyy ne şanslı olacak senin öğrencilerin yolun bahtın kaderin hep güzel olsunn🌟😍
Amin.
Bu ince düşüncen ile beni çok mutlu ettin🥹🥰
Bizim bölüm hocamız hep şöyle derdi,
Birçok konuda yarım bilgi sahibi olacağınıza bir konuda tam bilgi sahibi olun
Uzman olmayı isterdim mesela astroloji konusunda.
Bir insanın herşeyi bilmesi imkansızdır o yüzden bir konuda uzman olmayı tercih ederim.
Her konuda ortalama bilgi sahibi olmayı tercih ederim
Birçok konuda ortalama bilgi sahibi olmak daha cazip.
Bir çok konuda fikir sahibi olup, bir konuda uzman olmak.
Bir konuda uzman diğer konularda da fikir sahibi olabilecek seviyede bir birikim..
Konunun uzmanlarından fikir alarak bilgi sahibi olmayı uygun görüyorum
Her konuda bilgin olmalı
Bilmiyorum demek daha kötü
bilip de gerekeni yapmıyorsan gereksiz birisin
Birçok konuda uzman olmayı
Ortalama bilgiye sahip olmak yeterli
Bir konuda uzman olmak yeterli
Her konu da biraz bilgili olmayı tercih ediyorum.
Her konuda az çok bilgi sahibi olmayı.
bir çok konuda ortalama derim
Çok konuda ortalama bilgi sahibi olmak isterim
Bilgi daha iyi, işi bileceksin işe gitmeyeceksin..
İkinci seçenek benim çekilmesi zor kaderim
Efe yine chatgbt yapmış:)) uzman olayım
2-3 konuda uzman olmayı.
Bir olsun sağlam olsun
İlim kendini bilmektir
Adımla müsemma olmak
Ortalama bilgi
Uzman olmak.
Bir çok konuda ya
İkinci benim
uzman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?