Bazı insanların neden adrenalin sporu yapma istekleri olur?
Bir psikolog bu durumu deneyimleyerek;
Adrenalin sporlarının, insanların psikolojik bir sorununun göstergesi olduğu uzun yıllar boyunca yaygın bir kanıydı.
Bu bilgi, özellikle tehlikeye yönelme veya risk alma davranışlarının geçmişte yaşanan travmalar ya da derin bir boşluk hissiyle ilişkili olabileceği fikrine dayanıyordu. Ancak ünlü bir psikolog bu konuyu deneyimleyip kendi gözlemleriyle karşılaştırdığında, bu genellemenin doğru olmadığını dile getirdi.
Psikolog, bir grup arkadaşıyla yamaç paraşütü yapmaya karar verdiğinde, bu sporu deneyimlemeden önce zihnindeki varsayımlarına dayanarak, bu tür aktivitelerin yalnızca "kendini ispat etme ihtiyacından" kaynaklandığını düşünüyordu. Ancak kendi deyimiyle:
"Aşırı heyecan ve adrenalin sporlarını yaptığımda beni büyüleyen şey, ne kadar öznel olduğu. Bunun, herkesin deneyimleme biçimine göre değişen bir çekicilik taşıdığını fark ettim. Kimi yalnızca doğayla bağ kurmanın heyecanını yaşıyor, kimi ise sınırlarını keşfetmenin hazzını. Bu, kesinlikle bir psikolojik bozuklukla açıklanamayacak kadar kişisel bir deneyim."
Bu örnek, mantıklı gibi görünen bir bilginin, deneyimle sınanmadığı sürece gerçeği yansıtmayabileceğini açıkça ortaya koyar. Adrenalin sporlarının sebebini bir psikolojik sorunla ilişkilendirmek kulağa mantıklı gelebilir, ancak bu tür faaliyetlerin çok daha bireysel ve öznel nedenleri olabilir.
Wingsuit Flying İnsan Uçuşunun Gerçekliği
Jeb Corliss Wingsuit Efsane isimlerinden
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar