sonuna kadar haksızlar sadece empati yapmak istedim asla haketmiyorlar tabi ki
varmıdır acaba aslında iyi de narsist dediginiz biri olabilir mi böyle bir şey
varmıdır acaba aslında iyi de narsist dediginiz biri olabilir mi böyle bir şey
Günümüzde “narsist” gibi terimleri psikolog gibi herkese yapıştırıyoruz ama biraz dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü psikolojide bu kişilik bozukluğuna kadar gidiyor ve psikolog olup kişiye danışmanlık vermediyseniz, sadece size kötü davrandı, sizden faydalandı diye adını narsist koyamazsınız ya da koymamalısınız diyelim. Ve olay sadece kötü olmaları, iyiliği hak etmemeleri değil. Aslında çok yalnız olmaları, sevmemeyi öğrenememiş olmamaları, ve en çok kendilerinden nefret etmekeri, sevilmeye değer olmadıkları için, en çok kendini seviyor gibi görünmeleri, bunlar sadece buzdağının görünen kısmı arkadaşlar. Altında çoğunlukla 20-30senelik bir geçmiş yatıyor ve kolay kolay gerçek bir hikaye de anlatmıyor, kendilerini kimseye açmıyor bu tipler güven problemleri olduğu için. Ama bir konuda hemfikiriz, hiç kimse çıkıp bir narsist’i iyi edemez.
Gerçek bir narsist kendini öyle bir sevdirir ki onun için hayatındaki herkesten bile vazgeçebilirsin işini çok iyi bilirler delirtir delirtir sen delisin derler ben saçlarımı yolu yordum onun yüzünden bir insan ailesinden nefret eder mi beni kendi ailemden soğuttu
Babam çok asabi kuralcı ve narsist bir kişiliğe sahipti hep ben ne dersem o hep ben haklıyım kafasında bir adamdı canı sağolsun ama bize zor bir çocukluk yaşattı desem yeridir dövmezdi hiç ama bakışı bağırması bile yeterdi biz hep o korkuyla büyüdük
insallah cok mutlu ve huzurlu olursun artık kendini iyilestir ve sen haklısın pek cok seyde
🙏🌸❤️🥰
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
rica ederim mavi güzellik 🙂
Sevdiğin insanda sevilecek bir özellik bulabiliyorsun bana kalırsa ama narsistlik senin bulduğun veya bulabileceğin herhangi güzel bir şeyi de öldürür
💐💐😀
Cevap
12Cevap
Narsist kişilerin bazı özellikleri, çevresindekiler için çekici olabilir. Örneğin, kendine güvenleri, karizmatik bir kişilikleri ve sosyal ortamlarda dikkat çekme yetenekleri bazı insanlar için etkileyici ve çekici olabilir. Ayrıca, narsist bireyler genellikle yüksek hedefler belirler ve başarılı olmak için mücadele ederler, bu da onları ilham verici kılabilir.
Ancak, narsizmin daha derin etkileri genellikle olumsuzdur; empati eksiklikleri, başkalarını manipüle etme eğilimleri ve duygusal istismar potansiyelleri, ilişkilere zarar verebilir. Bu nedenle, narsist bir bireyde sevilebilecek bazı yüzeysel özellikler olsa da, ilişki dinamiklerinin sağlıklı ve sürdürülebilir olup olmadığı dikkatlice değerlendirilmelidir.
Narsistlik yani iyi olmaz şöyle narsist karakter eğitimindeki eksiklik alakalı bir durumdur
Karakter eğitimi tamamlar o konuda sorunlarını çözerse tedavi olursa narsistlik gider çok basit
Gününüzde insanlar kişisel girişimde de farklı yanlış yönlendiriliyor o sebeple sayısı arttı bence
Mazoşitler narsistlere hayran olurlar genellikle. Bence sağlıklı bir insan hiçbir zaman bir narsiste boyun eğmemeli. Dik duruş sahibi olup öylelerine haddini bildiririm ve derhâl ayrılırım.
Şeytan nasıl biri diye sorsan oturur narsistin ozelliklerini sayarım... narsistin iyisi olmaz... narsistte acıma merhamet empati pişmanlık gibi şeyler yoktur... sana iyi gibi geliyorsa seni manipüle ediyordur... ve hayatı boyunca edicektir...
Kibirli biri ile narsist biri aynı değil kibirli biri kendi halinde kibirlidir onla empati yapılabilir belli bir raddede ama narsist biri ile zannetmiyorum
Onların hiç bir sevilecek yani yoktur, ağır ruh hastaları, senide hasta eder kendi benliğini karakterini unutursun, nerden biliyorsun deme tecrube
Narsistler zaten genelde biraz yakışıklı ve dikkat çekici karakterlere sahipler. Bunları kullanarak kendilerini sevdiriyorlar. Çoook sonradan fark ediyorsun narsist olduğunu.
Ya siz terapist misiniz malafata sürülecek aklınız olsun azıcık. Narsist dediğin insan ruhsal problemi olan tıbbi destek alması gereken hasta biri. Kanser birinde sevilecek yönler var mıdır sorusu kadar aptalca bir soru bu
Çok sevdiğim kendimden vazgeçtiğim insan naristlik özelliklerini taşıyor ama içten içe aslında olmadığını da adım gibi biliyorum
Hayatlarında ki herkesi figüran olarak gören kişilerde kişilik yoktur bana göre. İstasnalarının olduğunuda zannetmiyorum.
nerde ne kadar narsist varsa 1 ton nar girsin hepsine
Bir narsistin sevilebilir bir yanı yoktur sizin tüm iyi niyetinizi sömürürler sizi yıpratırlar
Bilirim de kendini seven narsist birinden uzak durur.
Valla bilmiyorum karşılaştım mı onu da bilmiyorum 😂
Bence bi tane bile yoktur
Nesine kapılıyorsunuz Şu saçma insanların anlamıyorum
Narsisti farkettiğim anda şutladığım için sonunu bilemiyorum
İyi atıyor ama hee ziya gibi aynı eğlenceli oluyor kdkddk
Asla ama asla yoktur kendinizden nefret ediyorsanız sevin ve hayatınızı cehenneme çevirin
Hayır sevilebilecek hiç bir özelliği yoktur sadece kısa bir süre veya uzun süre bir maske takar tabi bizde anlamayız bir zaman sonra o maske şeffaflaşır ve gerçekleri görürüz iğrenç varlıklar
Değil tabii ki. İnsanın hayatını bitirir.
Bilmem ki hiç denk gelmedim
insallah gelmezssin
asla haklı degildir ama hep haklıymıs gibi davranır pişkindir dünyada ki tek sevilmeyi hak eden insanmış gibi davranır senin bütün duygularndan faydalanır merhamet ve vicdan sifirdir
hayır. iğrenç tiplerdir. hayat enerjinizi somururler. psikolojinizi bozup bundan zevk alip kendilerini bir şey basarmis zannederler halbuki bir halt becerememislerdir.
Galiba hayatımda bir narsist vardı ömrümden on yıl caldı aman uzak olsunlar
Ben denk geldim ruhumu emdi resmen
Vardır bir parçası illaki.
Yoktur
Vardır mutlaka bir yerleri..
Ayrıldım kurtuldum
Özgüvenli olmaları.
egoların okşamaktab başka bşr şey yapmazlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?