Kendini beğenebilirsin, bu narsistlik olmaz. Ama aşırıya kaçıp zarar noktasına getirirsen bu narsistlik olur. Dünyanın sadece senin etrafında döndüğüne inanırsan olur.
Bildiğime göre narsizmde kişi içindeki yetersizlik duygusunu kapatmak için büyüklenmeci bir tutum içine girer. O yarığı kapatmak için çabalar.
Özgüvenli kişide ise böyle bir yetersizlik, değersizlik hissi yoktur. Kendini eleştirir ama yıpratmaz. Kendini sever ama bu sevgi içindeki değerden gelen bir sevgidir.
Bence yok. Ego herkeste vardır ama dizginlenir. Narsistlik: Özetle her şeyin en iyisi bende kafasındaki insanların, kendi dünya kurgusudur. Ben hatalarımı kabul edip, zamanında bunları yaptım diyebiliyorum. Hatalı bir kulumdur.
Narsistlik sadece kendini begenmek değil. Narsist insan kendini kolay kolay acik etmez narsistlik bir kisilik bozuklugu yani her kendini begenen narsist olmuyor Narsist bireyler oldukça bencil, küçümseyici, ısrarcı, kolay beğenmeyen, katı ve yüksek standartlara sahip, duygusallıktan uzak, kendini oldukça çok seven ve güvensiz kişilerdir.
Kendini beğenmekte sıkıntı yok.. bunu sürekli insanların içinde sergilemek , ay şöyleyim böyleyim demek kendini diğer insanlardan üstün görmek, anladın ne demeye çalıştığımı😅bu itici.. herkes yapmaz böyle şeyler. Narsistler yapıyor. Uzak durun
Zaten kendini beğenmek=Narsistlik değil. Her şeyin fazlası olduğu takdirde hastalık olarak görülüyor. Kendini beğenme abartıya kaçar seni ve çevreni etkileyecek duruma geldiyse o durumda narsist kişilik bozukluğu söz konusu olabilir :)