Gençlik Kayboldu Nereye Gitti Gören Bilen var mı?

Gençlik Enerjisi ile birlikte ortadan kayboldu gören ve bilenlerin! En yakın KızlarSoruyorum platformuna müracaat etmesi önem ile arz olunur?

Günümüz gençlerini 30-40 yıl önceki gençlerle kıyaslar isek;
Yaşam enerjisi tükenmiş, yerinden kalkacak mecali kalmamış bir bedeni genç ama ruhu ihtiyarlamış insanlar gibi görünüyor.
“Unumu eledim, eleğimi de astım” dercesine bir ruh halindeler sanki
Oysa gerçek ihtiyarlara sorsanız gençlinde nasıldın; "Hey gidi hey O; gençlik, hey!!! Nasıl geçti göçtü gitti benden... inanmazdım yaşlanacağıma... Daha dün gibi aklım da. At gibi koşar, it gibi yer. Düz bir duvar görsem keçi gibi tırmanırdım, yaa..." derler.

Bu durumun adına "Genç (daha henüz yavru büyüme çağında olan)" Denilen insan için yerinde durduramayan, Damarlarında ki kanının fokur fokur kaynadığı misel edilir, Bedeni bağlasan durmaz kıpır kıpır eden, Gözlerinde canlılık çakmak çakmak, kalbinde ki o hayat coşkusu ile dolu insanlara ne oldu? bu genç yapıyı nasıl ve nedeb kaybettik?
Benim yaşlarımdan bakıp gençlik adına bunları görmek gerçekten çok üzücü.
Oysa benim gençliğimde, kanım damarlarımda deli ırmaklar gibi akardı. Heyecanımı ve enerjimi doruklarda yaşardım. Gençlik dediğin, akıl almaz; ne yapsa yeridir dedirtirdi. Dağların yamaçlarından, uçaklardan atlar; biri diğerinden farklı, yüksek dozda adrenalin dolu sporlar yapardım. Hareketli bir müzik duyduğumda yerimde duramaz, uzaktan bir eğlence müziği kulağıma çalınsa koşa koşa oynamaya, eğlenmeye giderdim.

İnanın, ben hâlâ bu yazıda bahsettiğim şeyleri yapıyorum. Peki ya gençler? Sizlere ne oldu? Kim aldı, kim çaldı sizden bu gençlik iksirini, bu enerjisini?

Gençlik Kayboldu Nereye Gitti Gören Bilen var mı?