Zor soru ikiside istemezdim, ama nasıl öleceğimi bilsem ona göre hareket ederdim ama fayda etmezdi, ne zaman öleceğimi bilsem hayatımı ister istemez planlı bir şekilde hareket ederdim. Çok muallakta kalarak nasıl öleceğimi seçerdim.
Nasıl veya ne zaman öleceğimi bilmek yerine, imanlı bir şekilde ölebilmeyi tercih ederim. Çünkü ölümün zamanı veya şekli önemli değil, önemli olan ahiret hayatına hazırlıklı olabilmek. Hayatım boyunca karşılaştığım zorluklar bana sabrı, şükrü ve imanı hatırlattı. Geçmişte, ölümün soğuk yüzüne şahit olduğum anlar beni bu düşünceye daha çok bağladı. Ölüm bir son değil, başlangıçtır ve imanla göç etmek, sonsuz huzurun kapısını aralamaktır. Bu yüzden dünyada güzel izler bırakmaya çalışıyorum.
ne zaman öleceğimi bilirsem ona göre hayatımı planlar ve hayatımı normal seyrinden çıkarırdım o gün gelene kadar şafak sayardım o yüzden bunu istemezdim
birinden birini seçeceksem ben Nasılı seçerdim :D ama mümkünse ikisini de bilmeye gerek yok bence
Hiç birini öğrenmek istemezdim, öyle bir yaşam zehir olur insana. Eğer mecbursam seçmeye zamanı öğrenmek isterdim ki, ona göre daha dolu dolu yaşayım. Nasıl öleceğim beni insan ilişkilerime kadar etkileye bilirdi.. bu öğrenmek isteyeceğim en son şey olabilir.
Zaman beni ölüme mahkum ettiğinden beri içimde var bir burukluk. Ölmek önemli değildi , nasılıda önemli değildi önemli olan neydi? Belkide benim geride bıraktığım bir şeyin olmamasıydı.
Ölüme mahkum bir yolcunun, yolu önemli değildi, İçimdeki bütün gerçekler , yolda içimi kemirecekti, Varoluşsal sancılarda , varlığım önemini yitirecekti, Uyarılar işe yaramıyordu , bu gidişle zaman beni delirtecekti..
İkisini de istemezdim ben... Ne zaman öleceğim konusuna çok ehemmiyet vermesem de acı çekerek ya da başkasına muhtaç kalarak ölmekten korkuyorum... Bilmediğim halde bu kadar tedirgin oluyorsam bilirsem muhtemelen ötenazi isteyebilirim 😅
Ya bir de ölüm sebebin araba kazası diyelim ömrünü arabalardan sakınarak geçireceksin. Belki 40 yıllık ömrün kaldı ama o korku 40 yılı yaşamak için çok zor yapacaktır😭
Dünya “ölüm” üzerine kurulu, hemde her varlık için… Nezaman vede nasıl ölecegini bilmemek en akıllı şey. Yoksa hayatın berbat olur. Düşünsene nekadar kötü öldügünü vede ölecegin güne adım adım yaklaştıgını…. Nezaman ölecegini bilmekdense, hayatının nasıl olacagını bilmek daha mantıklı olurdu. Yanlış yaptıgın şeyleri degiştirmek, daha iyi yaşamak.
Nasıl öleceğimi bilmek isterdim insan nasıl yaşarsa ise öyle ölür nasıl ölürse öyle dirilir ona göre yaşamimda değişikliğe giderdim, ne zaman ölecegimi bilsem yaşiyamazdim..,
Ne zaman öleceğimi veya nasıl öleceğimi bilmek beni hep tedirgin yapar ve hiçbir şeyden keyif alıp, adapte olamam. Gizli olması psikolojik olarak da daha iyidir gibi geliyor...
Ölümü bilmek anlamak cilginliktir bu bilinmezlik. hayati anlamlı kilar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
ne zaman ölecegimizi çünkü nasıl öleceğimizi bilseydik o durumda o an geldiğinde hep bir korku panik içinde yaşardık en azından ne zaman ölecegimizi bilirsek ona göre davranırız bilmem anlatabildim mi?