Günaydın Günaydın 🙆🌺Varsa önerileri alabilirim söylesin lütfen 🤗😃birde şarkı bırakıyorum keyifli dinlemeler 🌺
Müslüm Gürses...
Günaydın Günaydın 🙆🌺Varsa önerileri alabilirim söylesin lütfen 🤗😃birde şarkı bırakıyorum keyifli dinlemeler 🌺
Müslüm Gürses...
Sadece bazı şeylere takmamayı öğrendim. Bskıyorsun hayat ilerledikçe zamanın daralıyor. Değmeyecek şeylere ne yapsan çaresiz ise üstüne bir de takarsan en büyük hastalık stres oluyor. Bu stres ise her hastalığı getiriyor. En ölümcül olanı bile. Sonra yataklara düşmek işte onu hiç düşünmek istemez insanoğlu. En güzel ölüm sağlıklı olanı ve kimseye muhtaç olmadan inşaallah tabi. Yük olmak bile zor birilerine. Hayatı strese mağlup edince zamanın geçişini bile düşünmüyoruz ki bizi seven insanları bile bu zaman geçerken fark etmiyoruz. İnsanoğlu hep olmayanı ya da daha iyisini kovalıyor. Sabretmeyi ve azmi unutuyor. Bazı şeyleri hırs haline getiriyor. Hayat çaba ise yaşam da sabır ve azimden geçer. Hırsınıza mağlup olmayın. Sadece yaşadığınızı fark edin. Aşırı harcamayın hiçbir zaman hayatınızda. Bu yemek, para vs. gibi şeyler işte. Disiplin her şeydir. İnsanoğlu kendi psikoloğu olmazsa istediğiniz doktora gidin. Size bir yerlerinizi çürütecek ve sizi telkin edecek bir süre ilaçlar yazar ki bu da ömrünüzü çalar.
Çok doğru.
Dünyaya bağlı yaşayan dünyadaki şeyleri kafaya takar. Neyle meşgul olursa neye gönül bağlarsa insan o şey onun zaafı olur. Dünyaya ve içindekilere kapılanlar, bir sorun çıktığında ki çıkması kaçınılmaz bu onlar için kafaya takmalik bir şey haline geliyor. Dünyaya bağlanmadan imtihanı tamamlamak lazım. Dünyayı yaşamı devam ettirebilmek için kullanmak lazım. Kalbimizi Allaha odaklamalıyız ki dünyalık şeyler için kafaya takmayalım.
Yani tabii ki takmamak gerekiyor, bu aralar ölümle ilgili çok şey gördüğüm için aslında hiçbir şeyi takmıyorum. Yani genel olarak zaten çok kafaya takan biri değilim birkaç konu var özel anlamda onların dışında çok umrumda da olmaz açıkçası ama tamam son zamanlarda dediğim gibi çevremde bayağı insan ölmeye başladı Bir sorgulamıyor değilim yani bazı şeyleri
İnsan oğlu etten kemikten yaratılmış takmamak mümkün değil , takmıyorum etmiyorum diyende külliyen yalan söylüyor sadece kendini kandırır insanın her günü bir olmaz bazı şeylere takıp illaki üzülüyoruz önemli olan bu piskolojinin altında ezilmemek uzatmamak ve hemen toparlanip ayağa kalkkmaktir aksi takdirde yaprak gibi savrulur gidersin
Cevap
32Cevap
Şarkı için teşekkürler :D bence sadece önemli konuları takmak gerekiyor oda sağlıktır.. sağlık her şeyin başı eğer sağlık yerindeyse insan bence daha bir şey istememeli bu hayattan 🌹
Var evet. Hak etmeyene değer vermeyerek. Sen değer veriyorsun karşıda ki de değer verdiğini söylüyor ama sadece çıkarı olduğu zaman.
Ya tüm dünyadan izole tek başına yaşayacaksın dağın başına gidip sadece karnını doyuracak kadar tarım yapıp ne elektrik ne internet ne de para kullanacaksın başına bir tane baraka çadır, 1 tane inek 5 tavuk 1 horoz biraz toprak ve tohumla yaşayacaksın. Her şeyden de uzak kalacaksın bu olursa hiçbir şeyi takmazsın.
Evet takmamanın yolu var insan her şeyi kendinde biter insanlar rabbine şükretmiyor şükrederek yaşamıyor ibadetleri yerine getirmiyoruz ona ben de dahilim olur olmadık meseleleri kafamıza takıyoruz burada bile görüyorum o onu demiş bu bunu yapmış şunu söylemiş soru cevap sitesinin dedikodu malzemesi yapıyoruz başka bir şey değil
Valla takmıyorum hemde hiç.. Yıllarca taktım bir fayda gelmedi.. Bıraktım.. Bende babamın tesiri var küçüklükten beri oy'e saçma şeyler yasatti ki iyi ve kötü bir yerde eşik kıriliyor sanirim :))
Takmamak imkansız ama sunu yapabilirsin bunun geçeceğini sürekli hatırlatmak kendinize... sonuçta ne kaldıki
🥰..
Ben herşeyde bir hayır arar olduktan sonra daha az kafaya takmaya başladım daha az üzüldüğümün farkına vardım
her şey gelip geçici bunu hatırlamaya çalışıyorum genelde hep
Canım sende bu soruma gelir misin rica etsem benim için önemli bir konu bu? 😇
40 yaşına gelmiş ve hiç kız arkadaşı olmamış, "eline kız eli değmemiş" bir erkek hakkında ne düşünürsünüz sizce bu durum normal mi? ↗
Teşekkür ederim canım 😇 bu arada Dm den bir şey yazacaktım ama kapalı yazar mısın iki dakika bunu açıktan sormak istemiyorum
Kısa vadeli plan yaparsak daha mutlu olabiliriz
Günaydın.
Takmamak için insan olmamak gerek.
sabah sabah müslüm ne ya :) nerdesin göremyorum
:) manyak
Bende kalıtsal bir şey olsa gerek, bir süre sonra normal hale gelince pek de etki etmiyor 😂
Hayat ölümle burun buruna yaşanıyor. Madem öleceğim, her şey zamanı gelince hallolur veya ben ölürüm diyorum. Hayat, bir oyuncağa döndü kafamda.
Deliliğe vurmak işe yarar birde kendine başka ugraşlar bulmak çünkü saglıkla sınanınca insan boş işlermiş bir daha tövbe benden değerlisi yok diyor insan
Kendini motive edecek şeyler bul ben mesela Nescafe Gold içerek mutlu hissediyorum ya da küçük bir parça çikolata ye 😊🙏
Var. İnsanlara sarılmak yerine şarkılara şiirlere filmlere kitaplara sarılmayı denemeli insan.
Böyle birsey mümkün değil, ama farklı hobiler, meşguliyetler ile kafaya taktığımız zamanları azaltabiliriz, ben öyle yapıyorum 👍👍
Vurdum duymaz olacaksın, isplacagina varir deyip rahat olCaksin
Yalnız kalmak herşeyden uzaklaşmak olabilir
şu an karmaşık mecburi zorunlu sorumluluklar olduğundan o döngüden çıkmak şu an için mümkün degil
Özellikle depremden sonra artık hiç bir şeyi takmamaya çalışıyorum bir çok şey gereksiz bunun için kolay kolay kimsenin kalbini kırmamaya özen gösteriyorum
üç günlük olduğunu zannetmediğimiz için takıyor olabiliriz miyiz acaba?
Bu mecaz da anlamlı görünen kelimeyi söylemek ile karşılığını baktığımız da. En az 10 yıllık garanti altın da ürün satılmıyor hatta bir çok üründe ömür boyu garanti yazıyor. Kimse de nasıl ise 3 günlük dünya ne yapacaksın 10 yıllık garantiye de demez. Hop birader 20 yıl geri ödemeli ev aldım 3 günlük deyip moralimi niye bozuyorsun benim nenem 100 yıl yaşadı da diyebilir insanlar.
Nedenmi kafaya takıyoruz yaşayamadıklarımız geliyor aklımıza oyuzden sorun burada 😉
Ben buldum Önce olgunlaşman lazım sevdiklerin ihanet edince hayatın bok gibi gidince Sıkıntı stres ve hastanelik olunca Bir bakmışsın sende umursamayan biri olmuşsun
Kafaya takmamak için bunun geçici bir süreç olduğunu hatırlatmaya çalışıyorum kendime ve başka şeylerle uğraşıyorum.
Kimseyi kafama takmıyorum
Var ben buldum öneriler ister misin
Bulan yoktur diye düşünüyorum.
Pislikleri atıklara atarak.
Hiç takmam gittiği yere kadar
Umursamayacaksın bazı şeyleri...
Evet ben hiç kafama takmam. Kıyamet kopsa takmam
Bana ölcen demezsen takmam kafama. Tövbe de
Ben şurada bekliyim ☺️
Söyleyene bak hele. Yok öyle bir şey
İnsanoglu bu yakma desende takacaktir
Müslüm Müslüman gürses