Hepimizin sınav dönemleri oldu…
Ders çalışmanın püf noktaları sizin için neler?

Motivasyon gerekiyor ve disiplin hadi bakalım sizde mikrofon 🎤
Hepimizin sınav dönemleri oldu…
Ders çalışmanın püf noktaları sizin için neler?

Motivasyon gerekiyor ve disiplin hadi bakalım sizde mikrofon 🎤
Kız kardeşime uyguladığım bi taktik diyelim. Ders çalışmadan 30 dk önce telefonu bırakıp kitap okuyor veya benimle sohbet ediyor daha sonra ders çalışmaya başlıyor. Bu sayede aklı telefonda kalmıyor ve dikkati daha az dağılıyor. Çevresel etkenler de var tabii. Işık miktarı, dağınıklık, gürültü bunlar da etkiler.
sessizlik.. konsantreni bozacak her şey odaklanmanı zorlaştırır dışarıdaki seslere bir şey yapamazsın belki ama en azından bulunduğun ortamdaki sesi min seviyeye düşürürsen verimli olur 🙂
Ben mum yakiyorum güzel koku yayılıyor loş bir havası oluyor kahve çay eşlik ederse Mis gibi olur. matematik fizik mekanik gibi sayısal derslerde odaklanmak daha kolay tabii
Bence bunun en iyi yolu fiziksel aktiviteler günlük hayatında seni dinlendirecek mutlu edip huzura kavuşturan faktörler yoksa odak noktası ister istemez zorlaşıyor.
Cevap
3Cevap
Planlama yapma, ortam hazırlama, hedef belirleme en önemli şeylerdir
Masanın başına oturup kronometreyle çalışacaksın :D
Bunun motivasyonu yok ya görev gibi benimsemek lazım
İyi bir kahvaltı.. Beslenme çok etkiliyor odaklanmayi. "Aç ayı oynamaz" diye bir tabir var 😅
Telefonumu tamamen bırakır, sınav bitine kadar elime almam, ara sıra şarkı falan dinlerim anca
Benim de ders çalışmam gerekiyoe ama odaklanamıyorum napacam bilmiyorum
Sesiz bir ortam olunca tek başına her şekilde odaklanır telefondan uzak
Odaklanma sorunum vardı neyse ki örgün eğitim hayatım gerilerde kaldı.
Derse odaklanmanın yolları masanın her tarafı düzenli olmak zorunda olmazsa derse odaklanamazsin ve full tekrar yapmak lazım anlamadığın konularda kahve iç daha iyi ders çalışırsın ve uyku düzenini iyi olması lazım
Hmm * Çalışma planı oluşturmak
* farklı kaynaklardan yararlanmak
*çalışmanızı engelleyen faktörleri ortadan
Ve artı ezberlemekten kaçınmak.. Bildiğim bu kadar..
Mangala boyayın dikkatiniz toparlanır
Hiçbirşeyle ilgilenmemek
Rahat Sessiz bir ortam.
Telefonu fırlatmak😆
Odaklanamam
Sessiz sakin ortam
Sence nedşr
Yolu aramadan direkt odaklanmak 😂
ders almak :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?