Fen lisesi mezunuydum. Hayatim bir anda tepetaklak oldu. Simdi 22 yasindayim. Eski arkadaslarima bakiyorum. Hepsi cok iyi yerlere gelmisler. Bense surunuyorum. Lisedeyken babam batti. Evimizde su elektrik bile kesmislerdi. Derslerim dustu.1 tek arkadasim bile kalmadi. Sinif birincisiydim. Depresyona girdim. Eski bana bakiyorum, agliyorum. Kotu bir universitede okuyorum, dislandim. Hic arkadasim yok. Derslerim kotu. Hayat bu kadar acimasiz olabilir mi? Her seyimi kaybettim umudumu bile.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
çok zor, ama bence düşüneceğin en önemli şey şu olmalı "hala gencim" yani umutsuzluk olabliir ama kendini topladığında eğer depresyondayım diye ilaca bağlanmazsan hala çok şey yapabilirsin..
Ben kendimo genc hissetmiyorum 60 gibiyim mesela evden bile cikamiyorum 2 3 saat ciksam bile vucudumun her yeri ozellikle ayaklarim agriyor geceleri agrisindan uyuyamiyorum
depresyondayım demişin zaten ondan ,, ağrılarda depresyonla ilglii yani psikolojik. bundan çıktığında bence her şey yapabilirsin eskiden başarılıymışın çünkü ilaç asla kullanma ama.
Haklisin da bu yil tetiklendi ama ben 6 yildir aci cekiyorum kaybettim bu yillarim cok aci dolu geciyor dort duvar arasinda
izzet güllü var onu okumanı tavsiye ederim.. yotube da videoları var. psikiyatri asla düşünme bitirirsin kendini. biraz içsel güç lazım sana ama bunu kendin yaratman gerekli ve tabi destek alarakta olabilir. hani yaşın geçse neyse dicem de
Kendimi birak kimse destek bile olmuyor babam pisligin teki zaten annem kardeslerim desen onun yuzunden onun da psikolojisi iyi degil surekli baskiliyor zorbaliyor beni akrabalarim kuzenlerim de bes kurus etmez bu halde kendime bile destek olamiyorum
zaten hep böyle ki, ailesi insanın iyi olsa , düzgün insanlar olsa çocuk böyle olmuyo (sen iyi birisin) kötü çocuklar ne kadar şartlar kötü olsada arsız, zihniyeti bozuk olduğu için psikolojisi bozulmuyo.. sen doğru ve iyi birisin.. o yüzden ben zaten tahmin ediyom ailende sorun var , çok zarar görmüşün filan.. istersen konuşabiliriz kendini rahat hissedeceksen terapi gibi olur.
Tesekkur ederim, senin hislerin kuvvetli mi durugorun var mi
evt derin biriyim hislerimde, ben iyi kötü insan ayrımı yapıyorum ve yaşamda böyle senin gibi aslında başarılı yani zekası , becerisi yüksek ama duygulu insanların kötü insanlar tarafından (hemde çoğu yetersizdir) zor duruma düşürülmesi beni çok etkilyor. ve istedikleri yaşama ulaşmalarını istiyorum. yani açık konuşmak gerekirse hiç birşeye aklı zekası yeterli gelmeyen ama zihniyeti bozuk kötü insanlar birşeyler üretebilecek insanların psikolojisini bozabiliyor.. elmas çöp, çöp elmas oluyor ve bunu hazmedemiyorum. kötü olsan zaten bu başarıyla ailenne olursa olsun bu duruma gelmezdin. demek ince bir ruhun var.
Cok hislisin gercekten cok sagol ne iyi birisin. Hislerin kuvvetliyse sence acilarim ne zaman gecer durugorun varsa
kendi içsel gücüne ruhuna biraz yönelmeye çalış bunu başarırsan içsel bir güç kazanırsın bunu yapmadığında aklın zekan iyi olsa bile acı çekersin bence.. içsel ruhsal gücünü arttırman lazım. yani ben tek yaşıyorum ailemden ayrıldım ve iyiyim yani iyi hissediyorumve daha başarılıym.. eskiden onlarsız yapamam diye düşünüyordum kendilerine manipulatif şekilde bağlıyolardı hemde zarar vermelerine rağmen.. ama sen ayrılamıyosan bu noktada kendini birden negatif duruma getirmemen lazım , yani evden çıkıp gitmek gibi bu daha da kötü olabilir. ruhun iyileştikçe zaten derslerde başarılı olma olasılğın çok artar ve okulda başarı ileriki yaşamda başarı demek belki iyileşirsen üni sınavına tekrar girip iyi bir bölüm kazanabilirsin işin daha iyi olur. yani senin mutlaka para kazanman gerekecek öyle sanıyorum buda okulda başarınla ilgili olabilir ama olmasa bile zaten başarılymışsın bir şekilde çalışırkazanırsın önemli olan acılardan kurtulman ve her anlamda iyileşmen.
Cok haklisin ama bunlara da umut lazim boyle uyaniyorum yine mi uyandim diyorum geceleri zaten aglamaktan uyuyamiyorum icrigim bir yudum su bile anlamsiz geliyor
normal yani düşündükçe üzülüyosundur başarılı biriymişsin , arkadaşların iyi yerlere gelmiş bunlar hep aklından geçiyodur, ailenin durum çok kötüy e gitmiş her şey kötü olunca iyice kötü duruma gelmişsin ve artık hiçbirşeyin değişmeyeceğini düşünüyosun ama gerçekten böyle değil.. yani belki çok iyi yere gelemeyebilirsin ama şuanda yaptığın (tabibunu istemeyerekyapıyosun anlıyorum) aslında var olan umudunu kaybetmekmek istiyorsun.. tamam bitti her şey bitti diyosun. fakat bitmedi bitse zaten ertesi sabah uyanamazsın yaratıcı sana "bitmedi" diyor o yüzden uyanıyorsun ve yapabileceğin çok şey gerçekten var.. ama bunu çok hızlı bir güne 1 haftada 1 ayda düşünme yavaş yavaş iyileşeceksin belki 6 ay sonra çok daha farklı hissedeceksin.. ama hergünkendi umuduna balta vurursan yani kendi kenini umutsuzluğa sürüklersen evt bu kötü.. iç yolculuğa çık ruhunda biraz derinleşirsen orada iyiliği bence bulursun.. hiçbişeyde acele etme meditasyon gib işeyler yapabilirsen ruhsaliyilik için onlarda olabilir.
Rica etsem kahve telvesi atsam ona bakar misiniz? Belki guzel seyler cikmistir
Mumkun mu
anladım sen ta.. şak geçiyosun..
Hislerin kuvvetli diye bunu sordum fal disinda mutlu oldugum hic bir sey yok anlatabildim mi yoksa sacma sapan fallara niye heves sarayim sence? Fali sadece umutsuz insanlar baktirir.
Demek ki sizin sınavınız iş herkesin sınavı farklıdır
Tek is degil ki hayatin her konusunda dipteyim
Herkesin hayatında sorunlar var Allah yardımcın olsun sabırlı ol
Ömür bitmedikçe umut da bitmemeli. Ki daha çooook gençsin. Hicbir seye geç kalmadin. Senin yasinda olup daha lise okuyan bir cok insan var. Hatta okuyamayan. İleriye bak geri bakma ümitli ol
Yasitlarim tip okuyor ya da arkadas grubuyla geziyor bense dislandim kalbimi o kadar kirdilar ki derslerim de kotu geceleri aglamaktan uyuyamiyorum insan elinde varken kaybetmesi cok agirmis bu yillarima donemem
O zaman kiymetini bil. Aglamakla kendini paralamakla dünya ayağina gelmez. Cabaliycaksin. Tip da yanlis benzetme. Herkes tıp mi okusun yani? Veya tip okumuyorsan kiymetin mi yok? Herkesin hayali amaci farklidir. Ben yillarimi tıp okuyarak gecirmek istemezdim mesela
Mesele tıp degil de insanin kaybettikleri beni mutlu eden hic bir sey yok hic en son ne zaman guldun desen hatirlamam yasitlarim cıvıl cıvıl hayallerini yasiyorlar zoruma gidiyor bu cektiklerim hangi gunahin bedeli
İyi şikayetlenmeye devam et. Kendi kendine düzelmez ama bil
Napayim ama her tuttugum dal yemin ederim elimde kaliyor bu donem emek verdim mesela hoca hakkimi vermedi cogu kisiye aynisini yapmis sinifta sikayette ise yaramadi arkadas edindim kiz davet edip kovdu disladilar denedim cok denedim sans diye bir sey var
Fen lisesisin istesen sınava girip trnin en iyi ünilerinden bile kazanırsın
Eski ben degilim artik calisamiyorum bile kalbim sıkışiyor hevesim kalmadi evden bile disari cikmiyorum
Psikoloğa gidebilirsin veya sadece stresli bi dönemden geçiyorsundur kendini rahatlatacak şeyler yap geleceğine odaklan
Ben hayatimda hic boyle olmadim son 7 senede butun her sey gitti
Şimdi ne yapıyorsun?
Agir depresyondayim evden cikamiyorum
Üniversite okuyor musun? Konuşmak ister misin?
Nerden başlarsan başla yol katet
Sen beceriksizmişin olay bu🤣🤣
Hayatin bir tepetaklak olsun seni de gorelim faturalari odeyeme sogukta uyumak zorunda kal da kinadigin basina gelmeden olmezsin
Biz tezek yakiyoruz daha güzel tafsiye ederim
Hasetsin sen Allah senin gibilerle hic bir kizi karsilastirmasin
Ne alaka ya ben ne dedimki ayip etin ya da swnmi karsima cikmak istion
Yanlis anlama cunku cok canım bi soru allah herke bildiginden verir unutma sana guzel bir kapi acilacaktir işalah ki acilirda senle biraz eyledim kisura bakma olur mu
Ben sana hakkimi helal etmiyorum sen de Inşallah deger verdigin şeylerle benim gibi sinanırsin Allah ahimi koymasin sana
Terbiyesizlik yapma muhattap olma benden Allaha havale ettim seni