Selaamm
Kolay olmak tabiri biraz ağır gibi gelse de neredeyse hepimizin geçmişinde her şeyi altın tepside sunduğumuz birileri mevcut. Değdi mi sizce?

Selaamm
Kolay olmak tabiri biraz ağır gibi gelse de neredeyse hepimizin geçmişinde her şeyi altın tepside sunduğumuz birileri mevcut. Değdi mi sizce?

"Dünyada çok şey kolayda insan olmak zor" demiş Yaşar kemal, bilmiyorum kolay olan her şey basit ve anlamsız geliyor bana, belkide insanlıktan uzaklaşıyor insanoğlu hayat işte kimse kimsenin değerini anlamıyor tüketim bağımlısı olmuşuz, sevgiyi, saygıyı, mutluluğu, adaleti, merhameti, en önemliside iyi niyeti kimseye kolay vermemek lazım bir çırpıda harcıyorlar, kimsenin seni üzmeyeceği o evreye geldiysen mutlu olmak artık çok kolay yeterki onu yolu keşfet ve asaletinden ödün verme.
O evreye gelene kadar biriken yorgunluklar bazen sızlatıyor sanırım 🥲
Geçmiş geleceğin katilidir derler bazende boşvermek lazım az insan çok huzur en doğru denklem bu bence.
Tam da bunun üzerine düşünüyordum. Değmedi değmemişte. Bazen sen her şeyi yapıyorsun ama karşındaki ketum olduktan sonra senin yaptığın hiçbir şeyin değeri olmuyor. Sen bir şeyler bekliyorsun ama aldığın bir nefes sadece ve de o da kendi kendine. Sen kendini basitleştirdiğinde kalıyorsun. Yeri geliyor düşük insan oluyorsun.
Eğer dediğin gibiyse onlara o hakkı vermeyi bırakarak onlardan kurtulmak doğru olan değil mi? Neden kendi sırtına yük etmeye devam ediyorsun?
Bir yerden kendilerini hatırlatıyorlar.
@zorundamiyimefsane Seni görmeden dokunmadan sarılmadan Değerli ve Kıymetli görenler bilenler var.
Kıymetli ve Çok değerli Dağdelen Dostum sen Hangi "saf"tasın?
Değerli ve kıymetli bir takı yapmak için doğal halinde "ham" bir maddeyi alırsın; onu türlü türlü işkence edercesine işlersin, içindeki fazlalıkları, işe yaramayanları bir bir ayıklarsın. Bir sanatçının sabrı ve zahmetiyle saf bir cevher ortaya çıkar. Kolay mı bu? Asla. Emek ister, sabır ister, özen ister, biraz da inat!
Peki ya insan? İnsan dediğin de öyle değil mi? Bedenimizde dünyayı, hatta tüm evreni oluşturan ne varsa ise herşeyi barındırır içinde hatta "istersen" içinde aradığından fazlasını bile Mevlada bulursun bela da!. Ama işte, o "ham insan" hâliyle değerli maden gibi olmuyor. İşlenmek lazım İnsanı da! Zorlu süreçlerden, meşakkatli sınavlardan geçmek gerek. Güçlere maruz kalacak, belki biraz ezeceksin biraz zımpara biraz da döveceksin biraz ısıtı biraz sokuğutup tekrar ve takrar ezilip büzüleceksin ve en sonun da parıl parıl parlatılayacaksın... İşte böyle "saf insan" hâline gelene dek. Tabi saf var Saf var?
Şimdi durup bir düşün, sevgili Dağdelenim sen hangi "saf"tasın? Ham maden mi, yoksa artık işlenmiş, saf ve parlak bir değer mi? Yoksa hâlâ ayıklanması gereken fazlalıklarla mı dolusun? Belki de esas soru şu! Ayıklanmayı göze alamayacak kadar?
Değip değmediği tartışılır fakat kolay olmak pek hoş durumlara sokmuyor insanı.. Bazı konularda ve durumlarda aklı kalmalı ki diri tutsun duyguları.. Birine vazgeçilmez olduğunu hissettirmek, bu zaafından vurulmaktan başka bir şey değil..
maalesef haklısınız 🥲
Değip değmediği üzerine duracak olursak şimdiki aklımla elbette ki değmez derim ama geçmişteki şartlar ve tecrübem değeceğini düşündüğü için öyle oldu. O yüzden o zamanki ben yeterince darbe yedi bir de ben ‘Değmezdi, neden öyle yaptın?’ demek istemiyorum.
Ama yine de şimdilerde olduğumuz kişinin yapıtaşlarından biri haline gelmediler mi 🙃
Cevap
16Cevap
Yok beaa lulu arkideş gelen vurdu, giden vurdu, değmez kimse için
Öyle de bakmamak gerek... İlla sana kattıkları bir şey de vardır 🙃
Kolay olma durumu biraz daha aklımın başımda olmadığı zamanları anımsattı ve değmedi tabi.
Değdi hiç pişman değilim
Hiç de pişman olmazsın umarım 🌸
Ben değip değmemesine bakmam gadası
Ben o günlere mutluluk hissediyor muydum ona bakarım napak şimdi eskiyi düşünüp oturup ağlayak mı 🤣
Acılı bir çiğ köfte yiyip dertlenebilirix neden öyle dedin gadası 😂😂
Arkadaş biri de çay mı, kahve mi diye sorsun bee🤣🤣
Ne çok orjinal, felsefik sorular soran takipçilerim var benim 😍
Kolay iletişim kurmayı, ulaşılabilir olmayı seviyorum. Kendimi daha iyi ve normal hissettiriyor bana.
İletişimi kestiklerimin kaybıdır bu yani benim değil 😄
Her zamanki gibi çok güzel noktadan bakmışsın çiçeğim 🫠
Dediğin gibi onların kaybı ama bizde de illa etkileri olabiliyor bence 😅
Ahahah ben de unutuyorum ama çaktırma çiçeğim 😂😂😂😂
pek kolay degilim acikcasi sanki kolay olsam daha iyi olucakti ikisidede sonuc basarisiz olabiliyor bosuna üzülmeyin 😀
Hahaha tavsiye için teşekkürler 😂😂
rica ederim isine yaradiysa ne mutlu bana 😃
Valla ben aban verilenleri elimden geldiğince en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım final sonuçlarını bekliyorum
Hocam bence sen hiç de kolay bir adam değilsin ya 😅
pist pist kıss bence mi okudun mu? okumadın mı aaa
Bence Müziklerin Efendisi. ROMEN' ler dir? ↗
Hocam odaklanma konusunda bu bir iki gündür problem yaşadığım için onları sonraya bıraktım... Açık biz zihinle okumak isterim çünkü 🙃 malum sonrasında cevaplarda da bolca efor sarf etmesi gerekiyor beynimin 😈😂
O zaman onları yaşamamış olsam bu zamanki ben ortaya çıkmazdı yani değdi diyebilirim
Çok doğru 🙃
Hiç kolay olmadım desem doğru olur, hatta arkadaşlarım ne çektik sendenmk der ahbsbs
Ahshshdhd gayet iyi bence
++ ahahhs 😂
Selam kankacım 🙃 Cevap belli yani değmedi tabi ki 😂
Öyle düşünme kanks belki de bize gerçek bir ders oldu ve değmedi diye düşünürken asıl ödülü verdiler 🙃
O yüzden durmak yok yola devam 😈😂😂
Senden var ya çok iyi suç ortağı olur kanks... Nereye çeksem oraya gelirsin gibi 😂😂
Oooo öyle de deme kanks Allah korusun 🫢😂
🌸🌸😂😂
Değmedi kuzum değmedi hayatımın tek hatası oldu çıktı 😂
Ehhh nazarlık olsun o da 🥹😂
Daha büyüğünden koruyor öyle deme 😂
Söz çok doğru. Ne istediğini bilip gerekse almayı ucuzluk olarak görmediğim için kolay olmakta bir sorun görmüyorum. Ucuz bulduğum şeyse standartının olmamasıdır.
Bknz
Sevgimi ve güvenimi bolca verdiğim, fedakarlık yaptığım bazı insanlara değmedi. Karşılığında yıprandım, ama çokta güzel toparlanıyorum.
Kolay olmadım kimseye , hayatıma aldıklarım da kolay olmadı bana.
sana zor olan başkalarına kolaydır... ben sadece sevdiklerime kolayım.
Düşmenin sonu yoktur
İnsan kendini kendine en güvendiği zamanlarda aldatır
İnsanların ne olduğunu "kolay" biri olunca görüyorsun.
Bu yaştan sonra kimseye ne zor ne kolay olurum
Kolay mı lan öyle 😂
Kolay olmasa da değdi diye yorumladım ahahahdhdj
Değmedi. Ama zor olmayı pek bilmiyorum.
Hiçbi kişiye her şeyi altın tepside sunmadım
İnsanoğlu nankördür, değmedi tabi.
Yaptığım ya da olduğum hiçbir şeye degmedi
Bilmem ki hiç ilişkim olmadı
Kolay olmak bana göre değil
kolay kimse yokki
Görseldeki kitabın ismi nedir?
Kitabın adını bilmiyorum, görseli Twitter'da birinin paylaşımında görüp beğenmiştim, oradan aldım. Lens aramasıyla bulmayı deneyebilirsin istersen 😅
Değmedi
Hahahah bu yorumdan sonra ağır bir video gelir diye sona saklamıştım halbu ki yorumunu 🥹😂😂😂
Hayır aksine bu kadar umutsuz yorumun üzerine gülmek iyi geldi 😂
Değmez tabi
Neden bak değenler varmış 🙃
Ezildik
Hepsini çöpe yolladık ayol 😂😂
Pp yakıyor 😂💗
Hahah teşekkür ederim 🥰🌸
Kolay değilim
Genelde jeton geç düşebiliyor bu durumlarda dikkat etmeni tavsiye edebilirim 😅
Hiç kolay olmam
Değmedi kardeş
Şifa dilerim.