Özür dilemeyi becerebiliyor musunuz?

Hakaret, küfür, rencide edici içerikli sözler sarf eden ve bu sözleri "hak ettin" diyerek gerçekleşdiren bir kişiyle karşılaşmak, oldukça zorlayıcı ve incitici bir durum olabilir.

Böyle bir durumda kalsan ne yaparsın!

Eğer karşı taraf özür dilemek yerine davranışını savunuyorsa ve bu tutum devam ediyorsa, kendinizi korumak adına o kişiden uzaklaşmak ve ilişkide mesafe koymak en sağlıklı davranış biçimi olabilir!

• Unutmayın bir insanın size karşı sergiledi tutum ve size verdiği değer tam bu anlarda belli olur!

ego

Bazı insanlar hatalarını kabul etmeyi gurur kırıcı bulabilir ve özür dilemenin zayıflık göstergesi olduğunu düşünebilir...

Olgunluk ya da doygunluk yoktur!

Kısacası, sürekli olarak duygularınızı göz ardı eden bir tutum, ilişkinin kalitesini de karşınızdaki insanın kalitesini de sorgulatır!

Ben egosu yüksek bir adamım aşırı da gururluyumdur ama değer verdiğimi söylediğim birine sebep ne olursa olsun kötü bir söz ettiysem sorumluluk alırım özürümü dilerim!!

• Sayıp, sövüp, öylece bekleyen babam olsa affetmem!

Unutmayın, insanlar kendinize saygınızı kaybettirecek kadar çizgileri aşıyorsa o çizginin dışına atın gitsin..

Ananız sizi onun bunun çocuğu gelsin üzsün, kırsın diye doğurmadı...😉