- İş yerinde göreviniz olmasa bile arkadaşınıza
- Okulda arkadaşınıza
- Bina da komşunuza
- Sokakta herhangi birisine
vs. diğerlerini siz getirebilirsiniz...

#ZorundamıyımEfsane 1903 ✌️✓™

#ZorundamıyımEfsane 1903 ✌️✓™
Herkese yardımcı olursam herkesleşirim, yardımlarım sıradan olur ve insanlar bunu benim vazifem sanar, tabii ki insanlara yardım etmeyi seviyorum lakin kendimi kullandıramam, ellerimle kendime nankörler yetiştiremem, istediğini almak için tatlı tatlı konuşan kişiler var, istediklerini aldıklarına dair söz aldıktan sonra da uğraşanlar oldu hayatımda lakin şimdiki aklım olsaydı, söz vermiş olsam bile yaptıkları i terbiyesizlikler yüzünden bir şeyi bahane edip istediklerini yapmazdım, yüreğinin en kuytu köşelerinde bana karşı art niyet taşıyanlara yardım etmek istemiyorum, mamafih ben en çok tanımadığım insanlara yardım etmeyi seviyorum ve hoşlaşmadığım birisinin de yardımını istemiyorum, hiçbir şeyini.
Bayağı bir genelleme olmuş. Çok geniş bir cevap ✌️👏
Bina da yaşlı bir amcayı doktora götürmek isterken yaklaşık 3 ay önce merdivenlerden düşüp belimde 1 karış çatlak oluşmuştu. Hala iyileşme sürecindeyim doktorum dinlenmemi istese de çelik korsemi takıp elimden geldiğince insanlara yardım etmeye çalışıyorum güzel yürekli bir arkadaşım kızdı ama..
Ya ne kadar merhametlisin geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Uzun bir süreç ama Mevlam belki de daha beter bir şeyden korudu.
Çok şükür
İş yerinde arkadaşlarıma, evimde aile fertlerine, mahallemde hasta yaşlı ve çocuklara, hastanede yerini bulamayana, dışarda adres sorana, dışarıda fiziksel veya psikolojik olarak çok kötü durumda kalanlara.. Ve bu liste uzayıp gider, çünkü iyilik iyidir (değer bilmeyenler hariç)..
Senin yaptıklarının hepsi mi bunlar.
Maşallah kanatların eksik 😊
Kesinlikle yardımcı olurum heleki mazlumun ihtiyaç sahibinin bir isi düşmüşse hemen koşarım ve çıkar gözetmeksizin bunu yaparim , bu hissiyat bambaşka bir şey kafanı yastığa koyduğunda çok şükür diyebiliyorsun o vicdan rahatlığı o mutluluk varya anlatılmaz yaşanır 🙏
Sen yaparsın maviş Sultan. Şuradaki kalbinin güzelliğine inandığım tek insan 🌹🥰
Canım benim 🥰 Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sende oylesin yüreğinin güzelliğini seviyorum bende 🙏❤️ rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah 🙏🥰❤️ ağzına yüreğine sağlık 🙏🌺
Cevap
17Cevap
Yardımsever biriyim ama herkese de yardımcı olamam, elimden geldiğince. Birde kolaya kaçılmasını sevmiyorum, kendisinin de çabalaması gerekir
Evet çok yardımcısın.✌️👏
Neden enayi miyim ahsh hayır
Estağfurullah neden ayrılmasın canım. Belli kişilere azıcık da olsa yarından sıkıntı çıkmaz belki.
Olamam, olmam. İşim gücüm var benim :D
Merhamet et kara vicdanlı 😂
Memnun oldum :D
Sana dedim kara vicdanlı diye. İşine gelmeyeni duymuyorsun tabi 🤣
Zirvedeyim yine, duymuyorum bağğğır jdjds
Yine çok güldüm 🤣
İnsanlara yardım etmeyi, onların zor zamanlarında yanlarında olmayı, onları mutlu etmeyi seviyorum.. Her şeyden önce vicdanımın, merhametimin gereği olarak.. Tabii ki her zaman ve herkese yardım edilmez.. Bazıları hak ettiği bataklıkta debelenmeli..
Evet değmesi lazım. Değmeyen için parmak kıpırdatmamak lazım.
Mazluma yardımcı olurum, zalime yağmurlu günde bir damla iyilik bile fazla.
Çok güzel cevap Semihciğim. ✌️👏
🙏✌️👏
Evet elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ve bunu da enayilik olarak görmem, karşılık beklemem manevi olarak ruhama iyi geldiği yapmaya çalışırım
Ya tabii ki enayilik değil böyle estağfurullah. Ama bazıları kullanıyor insanları ya
o yüzden
Var öyle mal hareketlerim yaaa ne bu içimdeki iyi niyet insanlık sevgisi bak bunda kızıyorum kendime hakeden var etmeyen var adamına göre davran iste yok illaki yapacan birseyler 🙄
Estağfurullah. Tamamen düşünce ve merhametten.
Olmasın iste bu kadar merhameti haketmiyor insanlar
Evet insanlar hak etmiyor ama insanlar hak etmiyor diye biz de merhametimizi kaybetmek zorunda değiliz ki. Bu merhametin karşılığı illaki bir yerden bize dönecektir ben ona inanıyorum artık. Çünkü karşıma çıkan insanlar iyi insanlar diyelim bana mükafat olduğunu biliyorum. Bunun sebebinin yaptığım iyilikler olduğunu düşünüyorum.
Zaten iyilik karsilik beklemeden yapılır böylesi en güzeli
Ama haklısın yaptığımız iyilikler bizi korur sadaka gibi düşün
Ben bunun karşıma çıktığına inanıyorum evet. İyi karşılık beklemeden yapıyorum ama değer beklemek istiyor insan.
O beklenti herkeste var değerli hissetmek insanın gururu okşar mutlu eder ama kimseden isteme de beklemede sen daha değerlisin öyle düşününce gerek kalmiyor
İşte insanlar doğru düzgün tanıyamıyor ki bizi. Başkalarının lafları ile hareket edenler canlarını sıkıyor insanın.
Tanımak isteyen bir sekilde tanıyor guveniyor seviyor başkalarının lafini dinliyorsa zaten sorun ondadır takılma bu kadar
Tek kişi değil zaten kişiler. Genel anlamda. Teşekkürler ✌️😊
Ben teşekkür ederim hoş muhabbetin için sağol ☺️
Sen sağol 🌹😊
Elbette. Hayattaki bir gayemiz de bu zaten. Sadece farkına varmıyoruz.
Aynen öyle ✌️👏
Teşekkürler kardeşim.
Olmam kimse için enerjimi harcamıyorum artık
Bak yaa
Elimden gelen şeylerde yardımcı olmayı severim ben. Bir işe yaramış gibi hissettiriyor 🙃
Ponçik kalpli.
Lulu papucu yarım çık dışarıya oynayalım...
https://youtu.be/TfgI2beWP7U?si=pxKOotFqKbEmo31t
köle lulu köle lulu
https://youtu.be/lyMwnSpkK88?si=RCVsTclnI8R3qPsL
Hocam az önce bir tane doktorla tartıştım çıktım doktor düşmanı sayılır mıyım şimdi 😂😂
Herkese değilde artık değer verdigim kişi olursa yardımcı oluyorum esksii gibi değil zaman kötü çünkü
En çok da değer verdiklerimiz kırıyor ama bizi
Öyle evet
Kahrolsun içimdeki insan sevgisi diyorum beee ama en çok yardım ettiklerimden kazık yiyorum sonra tabi
Bilmem mi 🤣
Bilme be😅
Elimden geldiğince ama biraz sınırlamaya başladım. Çünkü bazı insanlar bunun üzerinden faydalanıyorlar. Suistimal ediliyor.
Evet suistimal çok fazla.
Eğer yardım istiyorlarsa eli boş çevirmem elimden geleni yaparım ama dediğim gibi sadece istendiğinde🤭
İşte bir ponçik kalpli daha 🌹
hayır fazla haddinden fazla iyilik kerizlik getirir
Bir nevi
hyır tam kendisi
Peki :)
Gördüğüme bildiğime yardımcı olmaya çalşırım
Ne kadar güzel
Keyfim isterse olur istemezse kılımı kıpırdatmam
Keyfin istemedi diye meyve tabağı da hazırlamadın 🤣
🤣🤣 ay tamam istediğin meyve olsun
Peki nar muz kivi mandalina portakal 🤭😂
Nar hariç hepsi olur😃
Aaa neden nar yok liste de.
Uğraşamam 🤣
Ya ben de diyorum ki sağlık açısından falan zararı mı var 😂
🤣 en faydalısı ona bakarsan tabi en zor olanıda
Ben internette bir yöntem izledim poşete koyuyor adam arkadan tahta kaşıkla vuruyor. Tamam narı da ben soyarım 🤣
Yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olurum sevmediklerim hariç
Genel de kimse sevmediğin olmuyor evet.
Genelde bayanlara yardım ederim yaşlılara
Yardıma muhtaç kişilere
Yani tabii ki yardıma ihtiyacı olan herkese.
Herkese degil gercekten yardima ihtiyaci olanlara yardim ederim
Bravo ✌️👏
✌✌tesekkurler
Buyur Dağdelenim lafı kıvırmana gerek yok söyle sana ne konuda yardımcı olayım
Yok bana hocam 😂
Ne yapabilirim hocam 😂
Ya Allah Allah. Ne olduğuna bağlı 😂
Elimden geldiğince yardımcı olurum. Olmazsam vicdanım rahat etmez. Tabi hayır demeyi de bilmek lazım.
Muhtemelen imkanlara vermezse evet.
Evet imkanlar el vermediğinde de yardım ederim de işte bazıları suistimal ediyor o hoş olmuyor.
Herkes ne kelime böceklere bile 😬
Geçen eve uç uç böceği girmiş ne işin var senin burada hadi yavrum ailene git dedim inşallah gitmiştir😂
Hemen hemen herkese yardımcı olurum... Ama ikinci kez etmeden önce en azından bir güler yüz bir yakınlık göstermez ise bir daha zırnık yok... Başımıza ne geldiyse hayır diyememekten geldi zaten...
Evet bende de hayır diyememek var.
Herkese yardımcı oluyorum ama kimse beni takmıyor yanına davet etmiyor
Evet yardımseverım ama anlamayan ve ters anlayan olursa anında geri çekerım kendımı
Evet, zor zamanlarda yardım ederim.
Merhametli kadın.
Teşekkür ederim.
Evet insanlara yardımcı olurum
Ne güzel. Ama ayırt eder misin yardımcı olacağın kişileri.
İmkanım yok ise zorlamam
Yani imkanlar dahilinde. Maddiyat şart değil.
Ruhsal olarak da imkan olması lazım
Yaşlılara ve çocuklara olurum
Çok güzel ✌️👏
Benden yardım dilerse evet yardımcı oluyorum
Merhametli kadın ✌️👏
Yardım ettikçe mutlu olurum..
Hiç tanımadığın bir daha görmeyeceğin insana yardım etmek gerçekten mutluluk veriyor ama bu kişiyi tekrar görüyorsan sana bir zararı dokunuyorsa üzülüyorsun o zaman
Pekala ama sırf karşımdaki kötü diye neden yardım etmekten vazgeçeyim ki? Bu bana bir engel değil. Yani sonuçta iyilik yapmak, yardım etmek içten gelen bir şey değil mi?
Sana kötülüğü dokunuyor sonra.
Hayat bu derim. İyilik yaparken karşılık beklemiyorum.
Karşılık bekleme değil. İyilik yapıyorsun sana insanların zararlı dokunuyor hiç beklemediğim bir an da hemde. Hz Ali'ye sormuşlar hiç kimseden kötülük gördün mü diye hiç kimse iyilik yapmadım ki demiş.
İnsanlar böyle işte iyiylik yaparken karşılığında kötülük alırsın amann takmıyorum siz de takmayın kafanıza yeni bir gün bekliyor bizi..
Daha gençsin. İş hayatına atıl bakalım neler çıkacak karşına.
Hiç gidesim yok o yıllara 🙃
Bende gelmek istemiyordum ama ne çabuk geldim haberim yok 🤭
Demeyinn demek o kadar çabuk geçiyor zaman.. gerçi bende ne zaman bu yaşa geldim anlamış değilim 😅
Öyle hiç bilmiyor. Önce büyümek istiyorsun sonra küçülmek.
Büyüdükçe her şey daha güzel olur diye düşünüyordum bi zamanlar ama hiç de öyle değilmiş her şey daha da kötü oluyor adeta zaman senle yarışıyor her şey üst üste geliyor. Mesela 5 yıl sonra nerde olurum hiç bir fikrim yok.. belki bu kadar duygusal olduğum için her şey bu kadar zor geliyor.. bilmiyorum
Olabilir. Her yaşın güzelliği ayrı ama 40 dan sonra her yıl sanki 5 yıl yaşlanıyorsun gibi geliyor.
Hm o yaşa gelmem daha çok var ama bakalım yıllar neler gösterecek.. benim ödevlerim var onlara döneyim yetiştirmem lazım. Size iyi günler dilerim..🌸🌹
İyl günler kolay gelsin.
Elimden geldikçe
Biliyorum seni de komşu hemşerim. Az emeğin yok bende de. İyi katlandın sabırlısın ✌️👏
Estağfurullah katlanmak değil severek
Çok merci 😊✌️👏
Kişiye, davranışına ve tutumuna göre değişir.
Yani evet davranış tutum da önemli güzel konuya parmak bastın.
Bu konuda biraz malım, oluyorum...
Estağfurullah olur mu öyle şey
Kendim hariç evet abi
Ezilen biz 🤣
tabiiki herzaman
Evet her zaman ✌️
Herkes değil elbette ama elimden geldiğince evet
Çok güzel bayan gizli ✌️👏
Olurum, oluyorum da... Paylaşmak güzeldir
Bunu gizli cevaplayacak ne var ki yaa 🤣
Haklısınız alışkanlık diyelim 🙃
İllaki merakta kalacağım yani. Neyse
😊😊
Elimden geldiğince evet
Şu an sadece mutlu olmaya ihtiyacım var
Evet ama artık iyilik yapmak acıtıyor :)
Karşılığında kötülük görünce değil mi en çokta
Evet olurum
Helal olsun ✌️👏
Herkese olmam
Evet olunmuyor herkese.
Aynen
Hayır olmam
Bak ya. Azıcık bile mi
Her şey karşılıklı, tabii merhametli tarafım daha baskın da gelebilir
Bak işte varmış.
Bir ihtimal evet, değecek kişiyse ederim. Ama kimseye değmedi şimdiyene kadar.
5 dk içinde 3 tur yaptın 😂 bir gidiyorsun bir geliyorsun 😂
İkizler problem ahxhhs kimseye etmem diyerek kapatalım 😂
Sen de mi ikizlersin.
Maalesef ahshd.
Evlerden uzak 😂
Ben de ikizlerim ama erkek versiyonu kadın versiyonu çok zor. Eşimde ikizler çünkü
Bizden olmaz 😂
Evet kadın ikizler zor 🤣
Erkeği evlerden uzak zaten 😂
İsabet olmuş 😂
🤌😂😂
Kendini bilmek ne kadar güzel 😄
Yardımcı olurum
Gotü ağrıyan güzel fiziikli kssddınlara yardımcı olurum tabikide sonuçta insanlık göreveimiz
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Eelimde gelirse elbeettte yaparım
Çok güzel ✌️👏
Bazen oluyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?