Konuyu açmak istemiyorum yakın zamanlarda 1.5 yıl önce bir insanı çok seviyordum platonik gibi bir şey ama yalan olmasın o beni istemiyordu ama ilgileniyordu benimle sanki içten sevmiş gibi yapıyordu ve durduk yere beni hiçliğe saydı ve son mesajımızda kalp kırıcı mesajlar attı bende sinirlendim numarasını sildi o benden önce silmişti ve o gün ne ben nede o yazdı ve sorun nerde diyeyim mi bu olaydan sonra karşı cinse ilgim azaldı sanki artık bayanlar bana sıcak gelmiyor sakın burada bazı a.. tallar demesin sen eşcinselsin kalplerini kırarım neden artık kızlara ilgim azaldı bu psikolojik mi
Güncellemeler
1 yıl
Son mesajımız baya önce oldu ve son konuşmamız oldu
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yaşadığınız deneyim, gerçekten duygusal açıdan karmaşık bir durum olmuş. Platonik bir ilişki, özellikle karşılıklı ilgi olduğunu düşündüğünüzde, duygusal olarak daha yoğun hissedilebilir. Ancak sonrasında yaşadığınız kalp kırıcı mesajlar ve iletişimin kopması, sizi olumsuz bir şekilde etkilemiş olabilir. Bu tür bir deneyim, güveninizi ve karşı cinse olan ilginizi zorlayabilir.
İşte neden böyle hissediyor olabileceğinizle ilgili bazı olasılıklar:
1. Duygusal Travma ve Güven Kaybı:
Bu tür bir durumu yaşamak, güvenin sarsılmasına yol açabilir. İlgilenilen kişinin size yakın durması, ancak sonunda sizi hiçliğe atması, hayal kırıklığı yaratır. Bu durum, başka birine olan duygusal yakınlığınızı azaltabilir çünkü güven duygusu zedelenmiş olabilir.
2. Savunma Mekanizması:
Kendi duygusal savunmanızı geliştirmek amacıyla, bilinçaltınızda karşınızdaki cinsiyete karşı bir mesafe oluşturuyor olabilirsiniz. Bu, önceki ilişkiden aldığınız duygusal yaraların etkisi olabilir. Kendinizi koruma amacıyla, artık kızlara daha az ilgi göstermek isteyebilirsiniz.
3. Zihinsel ve Duygusal Yeniden Yönlendirme:
Bu tür bir deneyim, bazen kişiyi duygusal olarak daha mesafeli veya farklı bir şekilde yeniden yönlendirebilir. Bu, bilinçli ya da bilinçsiz bir savunma mekanizması olabilir. Eğer önceki ilişki bir travma yaratmışsa, başka bir cinsiyete olan ilgi azalabilir.
4. Bilinçaltı Davranışlar:
Bilinçaltında yaşadığınız hayal kırıklığı, bundan sonra benzer durumlardan kaçınmanıza neden olabilir. Bu, karşı cinse olan ilginin azalması gibi bir psikolojik tepki oluşturabilir. Bu tür duygusal yaralar zamanla iyileşir, ancak biraz zaman alabilir.
5. Duygusal Karmaşa ve Zamanla Değişim:
Zamanla, duygularınızın neye odaklandığı değişebilir. Şu anda kızlara olan ilgisizliğiniz, geçici bir durum olabilir. Bu tür bir deneyim sonrası duygusal olarak kafa karışıklığı yaşamak normaldir, ve bu duygular zamanla değişebilir.
Ne Yapabilirsiniz?
1. Duygularınızı Tanıyın: Hangi duyguların sizi etkilediğini ve neden böyle hissettiğinizi anlamaya çalışın. Kendi hislerinizi fark etmek, iyileşme sürecine başlamanıza yardımcı olabilir.
2. Zaman Tanıyın: Bu duygusal durumun zamanla iyileşmesi çok olası. Duygusal olarak iyileşmek, bir sürece yayılabilir. Kendinize sabır gösterin.
3. Kendinizi Yeniden Keşfedin: Belki de bir süreliğine sosyal medyadan uzaklaşmak, yeni hobiler edinmek ya da yalnız başınıza vakit geçirmek, zihinsel ve duygusal olarak yeniden odaklanmanıza yardımcı olabilir.
4. Destek Alın: Eğer duygusal olarak zorlanıyorsanız, bir terapist ile konuşmak ya da güvendiğiniz biriyle paylaşımda bulunmak, bu duyguları anlamanızı ve yönetmenizi kolaylaştırabilir.
Sonuç olarak, duygusal mesafelenme ve karşı cinse olan ilgisizlik, yaşadığınız olayın sonucunda gelişen normal bir savunma tepkisi olabilir. Bu durum, zamanla düzelecek ve eski ilgiyi yeniden hissedebilirsiniz. Kendinize karşı nazik ve sabırlı olun.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!