Her şey ve herkes üstünüze geldiğinde mesela.. sabır çekiyorum..

Her şey ve herkes üstünüze geldiğinde mesela.. sabır çekiyorum..

Hayatımda karşılaştığım zorluklarla genellikle içsel gücümü ve sabrımı kullanarak başa çıkıyorum. Zorluklar kaçınılmaz, ama onları aşmanın yolunun kendimi ne kadar sağlam tutabildiğimle ilgili olduğuna inanıyorum. Bazen biraz yalnız kalmak, düşünmek ve zihnimi toparlamak iyi gelir. Kendime sorarım: "Bunu nasıl aşabilirim?" ve çoğu zaman çözüm zaten içimde bir yerde gizlidir. Yardım almak da önemli tabii, ama genelde kendi içimde çözüm ararım. Kendimi fazla zorlamadan, ama pes de etmeden ilerlerim. Zorlukları birer engel değil, birer ders olarak görürüm.
ben öncelikle hayatımdan bana benim verdiğim değeri vermeyen insanları çıkarttım. tabi bazı insanlar maalesef çıkartamayacağımız insanlar olabilir. Aile gibi. sorunun ne olduğuna bağlıdır genelde ama şunları yapabilirsin. öcelikle olanlar için isyan edip, bağırıp çağırıp delirmek yerinde olan her şeyi kabul etmekle başlayabilirsin. sonuçta olmuş ile ölmüşe bir çare yok. Eğer hatalı olduğun bir durumsa kendini ezdirmeden şansını dener sınırı 1-2 kere zorlar durumu çözmeye çalışırsın. Büyük ya da küçük fark etmez bu insandan insana değişebilecek bir durum. Ancak durum düzelmeyecek bir şeyse öncelikle olan her şeyi kabul et. kendine belirli bir süre zaman ver. düşüncelerini tanı, iyice bir düşün. ancak asla bunları yaparken hayatındaki diğer güzel şeyler ve sorumluluklarından vazgeçme. Sorun ne olursa olsun, güldüğün basit esprileri, seni güldüren insanları ve seni güldüren anılarını asla unutma. En sevdiğin rengi, en sevdiğin kitabı, diziyi, çizgi filmi, dersi, işi vb. asla unutma belki dışarıdan bakınca basit görünüyor ama bunlar hayatımızın ilk yıllarında kendimiz hakkında bildiğimi en kıymetli şeylerdi. Kendini iyi hissedeceğin aktiviteler yapabilirsin, sevdiğin insanlarla vakit geçirebilirsin, yürüyüş yapabilirsin, eğer sorumluluğunu alabileceğinden eminsen bir evcil hayvan sahiplenebilirsin, sevdiğin eski bir çizgi filmi izleyebilirsin. Hayat ne zaman üstüme gelse her şeyi evcil hayvanım ve diğer hayvanlarla unuturum ben. sokak hayvanlarına mama dağıtırım, onlara derin bir sevgi hissettiririm, evcil hayvanım ile ilgilenirim. Bazen de sessizce kendi kendime cilt ve saç bakımı yaparım. Aslında hayattaki sorunlara, sorunun ne olduğuna bağı olarak tepki veririz ve herkesin tepkisi farklıdır. Uçurum kenarında bir dala da tutunmuş olsan hep bir umut vardır. son nefesimize kadar.
Hayatın zorluklarıyla bazan başa çıkmakta zorlanıyorum. Her şey üstüme üstüme geliyor, gibi oluyor. Böyle durumlarda bir süre kabuğuma çekilip, kendimi dinlerim. Biraz hayata mola veririm. Dinlendikten sonra hayata kaldığım yerden devam etmeye çalışırım..
rica ederim 🦋
Başa çıkmak için uğraşmıyorum, baki olmadığını biliyorum, sabırla bekliyorum ve inanıyorum...
Teşekkür ederim...😌🌺🚬☕️
Rica ederim. 🌺🤩🌸
Cevap
45Cevap
Bazen umursamıyorum bazen üstüne gidiyorum bazen çözmek için farklı bir yöntem düşünüyorum, buluyorum. Düşündüğümden daha güçlü bir yapım var ve genel olarak neşeli biriyim. Bunlar işimi kolaylaştırıyor
Zorluğun ne olduğuna göre değişir aslında, mücadele etmeye değer mi? Kendimi yıprattığıma değecek mi? Kafaya takılacak bir olay mı? Genelde Allah’a sığınırım, her zorluktan sonra mutlaka bir kolaylık nasip eder çünkü.
Aşkcan mesajimi aldin mi 😀
@portakallıjöle ne mesajı bebek
okutabilirsin sonra attigim mesaji diledigine😀
Tamam
Çıkmıyorum kendime oyalanacak başka güzel şeyler buluyorum
Zorluk çıkaran kisi ve kişileri çıkarıyorum hayatımdan Zorluk falan kalmıyor o zaman
bence hayatın zorluklarıyla başa çıkmak için öncelikle sakin kalmak ve durumu kabullenmek önemli panik yapmak yerine sorunu analiz edip çözüm yolları aramak gerekiyor ayrıca sevdiklerimizden destek almak da moral ve motivasyon açısından faydalı olur düzenli uyku ve sağlıklı beslenme de zihinsel dayanıklılığı artırır sonuçta her zorluk geçicidir ve üstesinden gelmek mümkündür.
Benim en büyük motivasyonum şu cümledir “hiç bir şey sonsuza kadar sürmez” bazen iyi şeyler için de geçerlidir maalesef , fakat genelde kendimi kötü hiss ettiğim zamanlarda aklımın bir köşesinde tekrarlarım. Bir acı çekiyorsan elbet geçecektir, bir sorunun varsa sonsuza kadar orada kalmayacak elbet bir çözüme ulaşacaktır. Ne geçmişi dert etmek bir çaredir ne de geleceğin kaygısını çekmek tek gerçek şimdiki zamandır , kendine zaman tanı ağlamak istersen ağla, arkadaşlarınla buluş, çalış, ders yap kafanı bir şeylere ver.
Eğer sabır çekemeyecek ve katlanamayacak kadar tipler bile vardır çünkü ortalıkta karakteri ₺5 para bile etmez her *bnelik beklenen tipler heryerde olduğu için hatta hele ki yasanın fiili olarak olması hiç mümkün bile dahi olamayan muz cumhuriyeti bir dünyadan bir ekmek asla çıkmaz. Doğanın kanunu işte böyle rezalet anlayacağın
Maddi olarak zorluklara çalışarak tabii ki. Diğer türlü ailem yardımcı oluyor sağolsun.
aynen sabirdan baska yapcak biseyimiz yok
ama ne hikmetse derviste olamadik
neyse biz ümit etmeye decam edelim genc prens görücez güzel günleri ya da ümitli ölücez
ümidi vardı beklerken öldü yazsinlar mezar taşimiza 😀
Üstüne gelen şeylerin üstüne saldırıyla giderim. Savaş başlatmayı sevmem ancak başlatan olursa bitirmeden de durmam. 😎💯
Mücadele etmek, pes etmemek. Geri kalan her şey halloluyor.
Zaman alıyor, zorlayıcı oluyor ancak yoluna giriyor. Tabi siz pes etmediğiniz sürece. Hangi konuda olduğunun pek önemi kalmıyor, kilit nokta bu.
Zorluk ne yapmamı, nasıl davranmamı gerektiriyorsa öyle yaparım ben.. Bazen kendi adaletimi kendi tarzımla sağlamaya çalışırım.. Sokağın adaleti diye bir tabir var.. Oyun bunu gerektiriyorsa, sokak kuralları devreye girer..
Yok sayıp dalgaya vuruyorum, başka kafa meşgulüyetleri bulup onları düşünüyorum.
en güzeli kankam
Öyle🌸
🙏🌸
Zorluklarda hayatın bir parçası deyip kendime gaz veriyorum 🤣
Şaka tabiki yaşıyoruz bir şekilde aslına bakarsan barış kolay olan hiçbir şey yok hayatınızda belkide bu yüzden her şey daha anlamlı ya da bana öyle geliyor 😊✌️
Başa çıkamıyorum dostum. En son o kadar yoruldumki ilaca başladım psikiyatride.
Geçmiş olsun dostum umarım dertlerin sıkıntıların geçer
Sağol dostum inşallah geçer, kafa kalmadı artık
İman gücüyle. Bazen de üstüme gelen kişileri hayatımdan çıkartırım. Bir de babam sağolsun görevde olsa bile hisseder kızım neyin var diyerekten siz güzel yüreklerin destekleri de iyi ki 🌹
Allah 'a sığınırım, açar kuran okurum, namaz kılarım, dua ederim bu şekilde kalbimi huzur kaplar rahatlama hissi meydana gelir
Temizlik yaparak çok güzel bir terapi veya drama izleyebilirsiniz oda çok farklı oluyor çoğu başka insanların başından geçen olayları anlatıyor. Benim tek düşüncem bu konuda elimden kaybettiklerime üzülmek yerine elde ettiklerime sevinmek oluyor nasıl düşünüyorsan dünya o şekilde şekilleniyor nihayetinde olumlu bak ki olumlu yaşa
Şu aralar zor günler geçiriyorum umutla hayata tutunmaya çalışıyorum, zamanın geçmesini bekliyorum işte.
Başa çıkamadığım zorluklarla yaşamaya, onlara alışmaya çalışıyorum. Bir şekilde içimde halletmeye çalışıyorum yani.
Mecburuz başa çıkmayıp da ne yapcagız? Aynen öyle sabırlı olurum, sorgularım, sonra çözümler bulurum. Baktım çözemiyorum zekasına güvendigim insanlardan tavsiye alırım. Elimden geleni yaparım. Baktım olmuyor salarım.
Mücadele etmem gereken yerlerde bütün ruhumla gayret ediyorum. Ama çözüm uzun sürdüğünde ve sendelediğimde kendi sığınağıma çekiliyorum.
eğer hayatımda insanlarla sorun yaşıyorsam onları sinirlendiririm âma sakin dururum. ben yerine olan onlara olsn
beni aşıyosa kabulleniyorum sabrediyorum dua ediyorum bir şekilde geçiyor yani diğer türlü çabalıyorum
Ben 3 buçuk senedir zorluklarla başa çıkabilmek için bir sekilde mücadele ettim. Sıkıntılarımı yakın zamanda bitmesini bekliyorum.
Hayat mottosu;
• Sabrederim, en büyük başa çıkma yöntemidir.
• Azimle çalışmaya devam ederim bildigim en iyi işi yaparım deşarj olurum
Umudumu kaybetmeden yaşamayı öğrendim. Güzel günlerin geleceğine inandırırım ve güzel günler gelir, sadece sabır.
Başa çıkmaya çalışıyorum sabrediyorum ve daha kötüsünün olmaması için çabalıyorum.
Bu aralar başa çıkabildiğim yok açıkçası, gittiği yere kadar gitsin diyorum artık
Bu ara çok zor günler geçiriyorum namaz kılarak aşıyorum bu günleri
Derin bir nefes alarak bunu da atlatırsın diyerek
Bi durup kabuğuma çekiliyorum sonra kendimi yargılıyorum ve ayağa kalkıyorum
Artık çıkmıyorum açtım kollarımı üzerlerine doğru koşuyorum.
Uyuyarak demeyi çok isterdim ama kafa göz dalıyorum herkese yetiştirecek cevabım vardır
Bir Enya plağı...
Bir duble Jack, tek buzlu...
Ve planlama.
çözüm odaklı gidince çözüyorum hemen hemen her şeyi
Ona bir çözüm bulamadım.. Tek yaptığım odağımı değiştirip kısa süreliğine kaçış oluyor..
Takmam sabır çekerim bende ama bu aralar hicbiseyi kafama takmıyorum.
Bazen üstüne üstüne gidiyorum. Bazende kendi köşeme çekiliyorum
Ne kadara zor olabilir ki pıh pıh diye basite alıyorum
Ciddiye almıyorum hayatı, aksi halde işin içinden çıkamayız
Bana iyi geyen şeylerle vakit geçirmeye çayışıyoyum❄️🦄
Zorlukların üstüne yürüyerek. maalesef böyle öğretildi
Dalgaya vuruyorum her şeyi. (Sonra doktorlar psikolog önermişti tavsiye etmem ) hskcjwkckwjc
Bu bir süreç gecicek diyorum. ı zamana bırakıyorum Ama bazen...:) aglayi zirlayip bagirdim sövup saydim o duruma göre değişti hepte evliya gibi olmadim yani
Bazen başa çıkamıyorum
Hepsine çemkiriyorum bana akıl veren ekmek vermiyor işinize bakın diyorum
Allah'a sığınırım.
Stratejik davranmaya çalışıyorum nerde neyi yanlış yapıyorum diye gözden geçiriyorum daha da olmadı salıyorum her şey olacağına varıyor
Onlarla uğraşmayarak 😅
onlar kim?
Zorluklar*
Anladım :D
😅😅😅
😂😂
Hep ben cözüm buluyorum insanlara ama kendime bulamıyorum
Doğru olanı bulmaya çalışırım ve onu yaparak zorluklarla baş ederim
Kendime dinlenecek ve mental açıdan rahatlayacak alanlar bularak
Sabır eder dua ederim. Gezip kendimi oyalarım
Sabretmek ve kitap okumak
çok güzel severim kitap okumayı bende 🥰🥳🌸