Zamanında olmayan şeyler olduktan sonra vazgeçiyor musunuz?

Zamanında olmayan şeyler olduktan sonra vazgeçiyor musunuz?

İş dışında deli gibi bişeyleri istediğim zaten nadir olur benim. Fakat duygusal bağlamda hevesimi kaçıran elde etmek değil, kişinin kendisi olabilir. Zira hırs için birilerini isteyecek karakterde biri değilim ki elde edince hevesim kaçsın.
İnsan doğası gereği, bir şeyi elde edene kadar ona karşı büyük bir arzu ve heyecan duyar. Ancak istenilen şeye ulaşıldığında, o heyecan zamanla yerini alışkanlığa bırakabilir. Elde edilenin kıymeti, uğruna verilen emeğe rağmen unutulan olur. Bu nefsimizin bu yanını fark edip elimizdeki olanın değerini bilmek, huzurun anahtarıdır. Ama insanoğlu ölüm başına gelmedik diye hiçbir şeyin kıymetini bilmez.
Hevesimi kaçırttıysa bir şeyler eksik kalıyor sürmüyor ya heves çok önemli şey. İnsanlar elindekini kaybediyorsa sana yeterli özeni vermemiş demektir. Eee o özeni bana veresi gelmeyen insan hayatımda olmasa da olur. Daha sonradan geri kazanmaya çalışsa da umrum olmaz. O saatten sonra bağışlasın o özeni boşa gitmesin yapacak bir şey yok.
Farklı bir bakış açısı
Bunlar hep gözlem
O halde gözlem konusunda iyisiniz
Gözlemede daha iyiyim
Yemek olan mı asdfhjasdf
Ha şeyi diyorsun gözlemek 😂😂 he yemek
Evet bunu son zamanlarda çok net bir şekilde yaşıyorum gerçekten ne istediğine dikkat etmek gerekiyormuş sonra Allah veriyor bir bakıyorsun içinde heves yok
Cevap
13Cevap
Hayır benim hiç olmadı.. istediklerimi gerçekleştirdikten sonra hevesim kaçmaz.. ama olmuyor da zaten hayallerim.
Aynı soruyu sormuşuz hemen hemen şu an gördümde. Evet. Bunun sorgulamasını yaşıyordum içimde bende. Çok garip yaa
Aynı soruların farklı cevapları olabilir
Belkide biz insanlar bir şeyleri elde etmek için uğraştığımız zamanlar anlardan keyif alıyoruzdur yani aslında gidilen yer değil yol güzeldir bu sebeple sahip olduktan sonra nasıl olsa var diye bir köşeye fırlatıp atıyoruzdur hevesimiz sırf ne zaman istersek elimizin altında var diye kaçıyordur
Aslında sonunu biliyoruz beklediğimiz şey farklılık değil o an istediğimiz duyguyu o ana gelenden önce tüketiyoruz zaten
Bu çoğu insanın başına gelir
Önceleri cok istersin kendini yırtarsın
Olunca da ondan hemen bıkarsın
Bu insanın doğasında var
İstedigi her şey olan insanmı var?
Varsa o insanın hayal dünyası çok ufak derim.
Hayatınızada öylelerini sokmayın
Nerdeyse hep böyle oluyor heyecan ve heves kaçınca cazibesi kalmaz bence hiç bir şeyin yok hükmünde
Niye böyleyim dediğim durumlar uzun süre kalamıyorum sabit bi noktada hayliyle geç olan konularda anlamını yitiriyor
Hayır olmuyor ama karşımda ki insanlar için bunu soyleyemicem.
Yok ben kolay vazgeçmem heves uğruna bakmam birseye.
Evet bu ruh hali değişimi tam olarak bana ait.😅
Olmadı olacağınıda sanmıyorum verdiğim emekleri çöpe atmam ben
evet. şu an o duyguyu dibine kadar yaşıyorum. vazgeçtim. hevesim kaçık şu an.
Hevesim kaçsada bi zaman sonra eski hevesim geri geliyo yani asla vazgeçmiyorum o isteğimden
Kovalayıp elde edince aslında çabaladığın şeyin elde etmene değmeyecek bişey olduğunu anladığın an
Yine isterim ama ilk anki hevesle tepki veremem
Bazen oluyor ya. Bir zaman sonra sıkılıyorum hevesim kaçıyor
Yokkk çok sevdiğim bir şeyse hevesim kaçmaz
Birazcık dengesiz olabilirim ama bukadar değilim ya.
Bir şeyi istiyor isem hevesten fazlasıdır ve elde edince isteğim sonlanmaz..
Evet çünkü önce çok çok istiyorum ve bütün hevesimi tüketiyorum geç kalınmış şeylerin hiçbir önemi yok
Evet aranan kan bulundu sorun olduktan sonra artık olmasının bir önemi olmaması
Vazgeçmek kitabımızda yok Rassy
Şöyle cevaplar bekliyorum senden Pembe
daha üzülmek yok boş şeylere karar verdim 😅
Harika sevindim senin adına
😊😊🙏
Nankör değiliz çok şükür..
Hevesim kaçarsa zor gelir
yok ya ben yine mutlu olurdum
Olmamasının bir sebebi varmış diyorum
Bunu yeni telefon aldıktan sonra yaşadım.
Hevesim çabuk kaçar yakalayamam.
Hayır hevesim kaçmaz.
Hiçbir şeye hevesim kalmadı usta be
Cemre ben mesaj atabilir misin
Olmuyor
Bazı konularda oldu
Evet
Oldu
Evet oldu
Olmadan heves kaçınca anlamı kalmıyor 😄
Oluyor
Bazen