Hayatı istediği gibi gitmeyen kişi, bu dünyada kendi cehennemini deneyimler.
Her yeni güne uyanmak azap gelir insana. İsteklerinin olmamasının getirdiği gerginlik devam ettikçe, kızgınlığı artan insan, aynı kızgın bir demir gibi, değdiği her yeri yakmaya ve kurduğu bağları eritmeye başlar. Kendi kızgınlığı, sonrasında kendi öfkesi kişinin cehennemi olur.
Peki sadece bu kızgın ateş midir bizi yakan kendi cehennemimizde?
Buz da uzun süre maruz kalındığında oldukça yanıcıdır. Kişi bir konu ile ilgili kaygıları nedeniyle adım atmayı erteliyorsa, bu hareketsiz buz gibi hal de bir süre sonra kişinin kendi cehenneminde yanmasına neden olur. Kaygının getirdiği donuk hal, insanı katılaştırıp, içinden çıkamayacağını düşündüğü bir döngünün içine sokar. Ateş gibi bir öfke de, buz gibi katılaştırıp hareketsiz bırakan kaygı da bizi yakar. Hem de cehenneme kalmadan, tam da bu hayatta. İnsan kendini sorgularsa öfkesini ve kaygısını yönetebilir. Kendini sorgulamayan, başkasını sorgular. Haliyle de yaşadığı hayatın suçlusu hep başkaları olur. Suçu başkasında bulanlar, bu hayatta her an kendini yakmaya ve cehennemi yaşamaya devam eder. Başkalarını suçlayarak bir şey çıkmayacağını anlayıp harekete geçenler de, kendi cennetini yaratır. Ya buz peki, buzun yakıcılığı daha acı verici olmaz mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer