Haklısın, ilişkiler tek taraflı yürümüyor. Kadınlar kadar erkeklerin de sevgiye, ilgiye, güvene ihtiyacı var. Her iki taraf da hem vermeyi hem de almayı bilmeli. Sadece istemek değil, karşılıklı emek vermek esas.
Sonuçta, herkes bir parça değer görmek, anlaşılmak ve özel hissetmek ister. Ama işte bu “ister de ister” kısmı dengeyle olursa güzel olur. Yoksa bir taraf hep talep eden, diğeri hep veren pozisyonuna düşerse, o ilişki uzun ömürlü olmaz.
Sen hak ettiğin sevgiyi ve ilgiyi görüyorsan, aynı karşılığı vermek zaten içinden gelir. Bu işin güzelliği de orada zaten, değil mi?
Kadınların ne istediğini önemseyip ona göre yaşamayı, ona göre davranmayı çok uzun zaman önce bıraktım... Bir kadın benim için ne düşünür, beni beğenir mi, beğenmez mi, bana verir mi, vermez mi, benimle s.. kişir mi, s.. kişmez mi, umurumda bile değil... Bu yüzden de, kadın cinsinin erkek cinsinden ne istediği, inan s.. kimde bile değil...
Aşk isteyen, sevgi isteyen kadın karşılığında ne verecek? Kibir mi? Ego mu? Her fırsatta erkeğini aşağılama mı verecek? Erkeği her fırsatta yetersiz ve beceriksiz hissettirmeyi mi verecek? Kendini erkeğine bir lütuf gibi sunmayı mı verecek, sanki kendisi uzak diyarların elde edilemeyen prensesiymiş gibi?
Genelde güven, saygı, empati ve duygusal bağ arar. Onunla doğru iletişim kurabilen, onu anlayan, değer veren ve ona destek olan bir partner ister. Duygusal zeka, birlikte keyifli zamanlar geçirebilme ve karşılıklı güven en önemli unsurlar arasında. Yani her kadın farklıdır, ama çoğu zaman güven ve anlayış arayışındadır.
Bir kadın genellikle şu temel değerler bir erkekte arar:Sevgi ve İlgi : Samimi bir şekilde sevilmek ve değerli hissettirilmek.
Saygı : Fikirlerine, değerlerine ve hayatına saygı duyulmaması.
Güven : Sadakat ve dürüstlükle, güvenilir bir ilişki kurabilmek.
Destek ve Anlayış : Zorlukların karşılarında olduğunu hissetmek ve anlaşılmak.
İletişim : Açık, dürüst ve empatiyle kurulan bir iletişim.
Ortak Hedefler : Hayat ve ilişki için uyumlu beklentiler ve değerler.
Her kadın farklıdır, dolayısıyla bu ihtiyaçlar kişisel tercihlere ve hayatta kalma önceliklere göre değişebilir. En sağlıklı, sağlıklı ve sevgi dolu bir ilişki için onun iki tarafında da çaba göstermesidir.☺️
Bir kadının bir erkekten ne isteyeceğini en iyi kadın kendisi bilir, ancak belli şeyler klasik olmuştur sadakati sevgisi, bunlar yeterli değildir, bir kadın her şeyden önce karşısındaki adamı onu anlamasını ona kıymet vermesini ister anlaşılmak en önemli duygulardan bir tanesidir bir kadın için