Sosyal fobim var ve benim yarın dışarıda işim var gerilmem inşallah
Çok zor her şey huzursuz hissediyorum kaygılanıyorum bunun bir çözümü yok mu ya
Hayatımı mahvetti kendimi güvende hissetmiyorum
Bir yandan her şeyden soğuduğumu hissediyorum
Sosyal fobim var ve benim yarın dışarıda işim var gerilmem inşallah
Çok zor her şey huzursuz hissediyorum kaygılanıyorum bunun bir çözümü yok mu ya
Hayatımı mahvetti kendimi güvende hissetmiyorum
Bir yandan her şeyden soğuduğumu hissediyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Var tabi ki.
Şu an yaptığını yapmamak.
Kafanda senaryo üretmeyi bırakırsan düzeleceksin.
Bunları düşündükçe daha kötü oluyorum evet ama napıyım zor işte kilo alamıyorum kendimi beğenmiyorum sadece fobiden dolayı değil dışarı çıkmamam
Neden dolayı dışarı çıkamıyorsun?
Abi benim güzellik takıntımda var zayıf buluyorum mesela kendimi saçlarım stresten mi nedir seyrekleşti
Fobim küçüklükten, aileden gelen bir şey zaten
Saçların için önlem alabilirsin.
Güzelliğine bir şey diyemem onu sen bilirsin ama takıntı olduğunun farkindaysan bunu kendi kendine aşabilirsin
Şu an en iyi formül kafanda film yazmayı birakman
Sen sürekli yarına dair farklı senaryolar kurarsan kafanda yarın dimdizlak kalirsin
Saçlarım çoğalmıyor bir türlü güzellik değilde fizik takıntısı var kilo alamıyorum
Boy kilo kaç abim
1.58 49 kiloyum abi ama kemikliyim biraz yaşımı küçük gösteriyorum biraz
Abisi kilon normal gibi yani düşününce
Bence aşırı takıntı yapıyorsun
Mukemmeliyetci birisi mısın?
Evet öyleyim kendimi sevemiyorum ya
bende de vardı utanıyordum ama cesarette ediyordum sonra kırıldı
Benim çok değişik hem kaygı var hem insanlara güvensizim hemde yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum yüksek sesten korkuyorum ya biri bir şey derse ve ben şoktan cevap veremezsem diye
Ayrıca fizik takıntım var kendimi beğenmiyorum mükemmelliyetçiyim
bende güvenmiyorum ama özgüvenliyim şunu farkettim biz kafamızda şöyle kurguluyoruz spot ışıkları bize doğru gelmiş herkesin gözü bizde hata yapmamızı bekliyor bu bizim kafamızın içindeki gerçekte çoğu insanın farkında bile değiliz görünmez gibi tuhaf bir durum görseler bakarlar ama saniyesinde unuturlar
Ben kendimi görünmez yaptım zaten bana kimse yaklaşamıyordu bile ve buna ben sebep oluyordum ama yalnız kaldığımda da mutsuz oluyordum tuhaf bulununca ama artık yalnızlığa da alıştım hep yalnız vakit geçiriyorum ama kaygı geçmiyor ne kadar engel olsam da
hatalarınla sev ben sokakta hatalarda yapıyorum artık utanmıyorum onunla barışık oldum
Tamam denicem belki bir antidepresan içerim yarın işe yarar mı bilmem ama
Bunun çözümü insan içine çıkmak. Fobinin üzerine gitmek. Başka türlü zor
Çıktığım zamanlar çok zor şeyler yaşadım ama kimseyede anlatıp güçsüz gözükmek istemedim
Ve şu an evden çıkamıyorum
Çıkıp kötü şeyler yaşamadığın zamanlar da oldu ve olacak. Sen kötü olanları seçip onlara tutunursan o kuyudan zor çıkarsın. Sosyal fobi hayatımı mahvetti diyorsun zaten daha fazla ne olabilir ki?
Haklısın ama bir yandan da hevesim kaçtı her şeye fizik takıntım falanda var kendimi beğenmiyorum biri güzel olduğumu söylese bile ben kendimi yine de sevemiyorum maalesef
Belki dismorfofobi de vardır. Destek almayı denedin mi hiç?
Almadım ki işimde yok fakirim zaten ailem desen üstüme düşmez
O zaman konuyla ilgili bol bol video izle, kendine yardım kitapları oku, yavaş yavaş kontrollü şekilde üzerine git kaygılarının. Kendi başına da aşabilirsin bunu
Ben de evden dışarı çıkmadan yaşıyorum ömrüm evde geçiyor
Neden
Senelerdir evden dışarı çıkmıyorum gençliğim hep evde geçti utangaç çekingen içime kapanık öz güvensiz biriyim hiç açılamadım eve kapalı kaldım dışarıya yabancı kaldım maalesef hayatım evden ibaret hiç dışarı çıkmadan yaşıyorum
Seni anlıyorum umarım düzeliriz antidepresan kullanıyor musun peki
Hayır hiçbir şey kullanmıyorum
Bende kullanmıyorum iyi gelir mi onu da bilemiyorum
Allah yardımcın olsun
Amin seninde 🙏
ben dışarı çıktığımda sinirden ölüyorum zaten
Psikiyatriye git ilaç kullan ve sosyal ol
İlaç iyi gelir mi
Güvenemiyorum pek
güvendiğin sevgili yap
Bu halde yapmak istemiyorum beni kimsenin olduğum gibi kabul edeceğini sanmıyorum hem kendime hem çevreye güvensizim
Yaparsan özgüvenin artar belli etme başlarda sonradan düzelirsin
Bir ara yaptım sözde ama sonra bu sorunlar yüzünden yürümedi yine aynı şeyler yaşamak istemiyorum
Fizik takıntım var kilo alamıyorum önce benim kendimi beğenmem lazım
kendini güzel göstersen yeter sonra alısırsın
Kimsye ısınamıyorum ki birini sevmeden de olmaz şimdi güvensizim erkeklere zaten
Hımm sanal deneyebilirsin ama dikkatli ol
Konuyu başka yerlere çekiyorlar rahatsız oluyorum arkadaşlık kurabileceğim biri lazım bana
cikma bi muhdet
Hiç çıkmıyorum böylede yaşanmaz ki hayatı gençliğimi her şeyi kaçırdım mutsuzum
psikologa git
Gidemiyorum
cano inan disardaki insanlarin umrunda bile degilsin herkes kendi derdinde kimse kimsenin ne yaptigiyla ilgilenmiyo
Biliyorum öyle zaten ama bu durduk yere istemeden oluyo içime huzursuzluk giriyo
senin yanina utanmaz bi arkadas lazim o zaman bütün problem cozulur
Yardımcı olurum