Bir zamanlar bir rüyada hayal ettiğim bir zamanda... devamını sen getir gerçek olsun ✨

Bir zamanlar bir rüyada hayal ettiğim bir zamanda... devamını sen getir gerçek olsun ✨

İnanıyorum.
insanlar masallara inanmayı aslında hayalcilik olarak görüyor ama aslında gerçekçi bir insan da masallara inanabilir.
Dünya zor bir yer ve gerçekçi olmak gerekiyor bu zorlukların farkında olup güçlü olmak gerekiyor. Ama güçlü bir insan bu zor dünyaya rağmen bu zor dünyanın içerisinde bir masalsı bir ortam kendine oluşturabilmesi mümkün tabii bunun için hem maddi manevi güçlü olmak kendine güvenmek gerekir. masala inanmamın sebebi istisna ortam oluşturabileceğime inancımla alakalı
Bir zamanlar bir rüya da hayal ettiğim bir zamanda yolculukta ediyordum, dün gece yolculuk başlamıştı ilginç olayların yaşandığı tatlı bir rüyanın etkisiyle sabahın köründe karga pokunu yemeden uyandım...
Rüyamda kocaman bir gemi vardı geminin iki ucunda bağlı iki ip ve her ipin ucunu tutan birer kadın...
Birini tanıyordum kim olduğunu da biliyordum yardım istiyor gibiydi benden gözleri suluydu ağlamıştı biraz...
Ama diğerini bilmiyordum kimdi neydi ben hiç bir fikrim yoktu ama bana öyle tatlı gülümsüyordu ki gel tut şu ipi çek beni hadi der gibiydi ama çekemesem de üzülecek gibi değildi... Diğer tarafta ki tanıdık olanı çekmek zorunda gibi hissediyordum o arada bir dalga geldi gemi öyle bir savruldu ki tutunamayıp denizin dibini boylamıştım...
Derinlere doğru bir ışık parlıyordu oraya doğru daldım...
Yaklaştıkça içim aydınlanıyor gibiydi daha derine daldım ve huzur ve manevi ışık beni çekiyordu en dibe doğru indim nefesim kalmayana kadar...
Gemideki fenerim denize düşmüş Kaya'nın arasına sıkışmış ışığı verende oymuş.. lanet olsun dedim yüzerken dışarı çıktığımda gemi karaya oturmuştu tebessüm eden kadın el salladık çay hazır gel diye çay demişti içmesem olmazdı😀
Evet inanırım. Ne kadar büyürse büyüsün bazı insanların bir türlü vazgeçemediği alışkanlık. Ne kadar vazgeçseniz de ne kadar artık gerçekçi olacağım deseniz de insanların sizi hala hayal kırıklığına uğratabildiğini gördükçe o şapşal romantizmin bünyeye çıkmamacasına yerleşmiş olduğunu anlıyorsunuz. Masallara bu kadar safça inanıyor olmasak sürekli yalanlarla ikiyüzlülükle karşılaşıp buna rağmen hala karşımızda iyilik bulabileceğimize inanır mıydık yoksa? Ya da hala aptal aptal aşk diye bir şey olduğuna inanır mıydık? Çok sık düşündüm çocuğum olursa masal okutmayacağım büyüyünce hayal kırıklıkları yaşamasın diye ama kırılmasın diye hayalsiz bir dünyada yaşamak kırılacak hayaller kurmaktan çok daha kötü sanırım.
Bir zamanlar bir rüyada hayal ettiğim bir zamanda, ışıklar daha yumuşak, dünya daha sessizdi. İnsanlar acele etmiyor, gökyüzü her gün farklı bir renk sunuyordu. Bir derenin kenarında oturmuş, avucuma sığmayan yıldızlarla dolu bir evrenin kapısını aralıyordum. O an, her şeyin mümkün olduğunu hissettim ve belki de orası gerçek dünyanın ta kendisiydi…
Teşekkür
Ederim
Cevap
21Cevap
Ağzını açıp gökten üç elma düşmesini beklemek.
masallara inanacak yaşı geçtim ben.
Masallara inanmak, bence insanın hayal gücüne ne kadar yer verdiği ile alakalı. Bazıları için masallar sadece çocuklara anlatılan hikayelerden ibaret olur iken, bazıları için umut, ilham ve hayallerin sembolü olabilir. Ben masalların gerçek dünyadan bir kaçış sunduğunu, bazen de hayatın içindeki derin anlamları anlatmak için bir araç olduğunu düşünüyorum.
Gerçek hayatta her şey mantık çerçevesinde değerlendirmesini yapsam da, bazen bir masal ve mucizelere inanmak insanın ruhunu besler. Sonuçta hepimiz bir noktada mutlu sonlara ihtiyaç duyuyoruz, değil mi?
Masallara inanıyorum. Bir masal yazdım.. Ama işte masal..
masallardaki prensin beni her zaman seveceğine karanlıkta da aydınlıkta da beni kalbinin üstünde taşıyacığına beni hiç kimseye tercih etmeyeceğine ve ne olursa olsun beni bulacağına..
Masallara inanır mıyım? Belki doğrudan masalların gerçek olduğuna inanmak zor, ama masalların taşıdığı dersler, hayal gücü ve duygusal derinlik oldukça değerli. Gerçek hayat bazen masallar gibi olmayabilir, ama masalların içinde barındırdığı umut, cesaret ve sevgi gibi kavramlar, hayatımıza yön verebilir.
yemyeşil bir çayırda klonda sepet içinde rengarenk çiçekler dünyalar güzeli sarışın bir kız çiçek topluyor bir ara beni farkediyor çekinerek uzaklaşıyor onu izliyorum tam onu kaybettim sanırken bir nehir karşısında kayada otururken buluyorum beni farkediyor yanında gidiyorum yavaş adımlarla sonra sohbet ediyorum sohbet bitim ayrılınca orada son kez arkama bakıyorum o kız beyaz güvercine dönüşüp uçuyor sabah uyanında pençerenin perdesini açtığımda pencereme konmuş o güvercini görüyorum
Kendim yazmışsam, evet. Olmadığını düşündüğüm bir maveraya can vermiyorum.
Masallar sadece toz pembe bir rüya gibi. Ne kadar umut ve güzellik aşılamaya çalışılsa da abartısı yüzünden içimize tam olarak işlemiyor o yüzden inanmıyorum.
Masallarin bile bizi kandirmis olabilecegini dusundunuz mu hic 😆😆😅
https://www.youtube.com/embed/Rsv400RHD7MMasallara inanıyorum, içinde kaybolmak istiyorum, hiç bitmeyecekmiş gibi yaşamak istiyorum 🥲
küçükken inanırdım büyüdükçe gerçek olmadıklarını anladım
Keşke inansaydım haa haa hayır gerçekçiyim ben.. belki hayat daha kolay olurdu polyanna gibi olsam..
İlişkinin başların da erkek tavlamak için masal anlatıyo işte bizim kadınlar da inanıyoruz..
Kendi masalımı gerçeğe çeviririm,:) ona inanırım
eger o masali bir kadin yazdiysa belki ama hepsini erkekler yazmis o yuzden inanmiyorum
Masallara inanmam ama masal gibi bir ask yasamak isterdimm😍💞
masallarin sonu guzel bitmiyo genelde ama notrum bu konuda
masalların hiç birinin gerçekten mutlu sonla bitmediğini gördüğümden beri hayır
Hayallere inanirim. Cok ostersen gercekten bir yolu vardır.
Masallara çocukken bile inanmiyordum şimdi hiç inanmıyorum
Keşke gerçek olsalar...
İnanmak istediğim masallar var...
Anlatana baglı
Hayat dediğin bir çeşit masal değil mi zaten
Masal gibi hayata inanırım
İnanmıyorum hayır
Masalları bırakalı çok oldu
Bir az inanırım 😊
Masal gibi bir aşk yasayacaksam inanırım
Masal gibi bir aşk nasıl olmalı peki?
İnanmam niye inanıyim