Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hadisler kendi iclerinde buyuk celiskiler var buhari tirmizi ebu davut mezheplere bak safi hanefi hanbeliye namazi nasi kiliyolar farkli farkli arkadas namazin kilinisi gerektigi gibi ayetlerle belirtilmis illa da mezheplerdeki gibi olmasi farz olsa Allah zaten ayetinde belirtirdi peygambere uyun diyor ayetini gosteriyor hadisciler bi kere hadis ne kadar dogru tartismasi bile olamaz direk x den rivayrt edildigine gore y den rivayet edildigine gore filan hep hadisler boyle beşeri aktarım din olamaz Zaten Allah bir isini yarim birakmaz acin maide 3 e bakin bugun dininizi tamamladim diyor acikca yani bitti finish diyor bunlar hala kafalarina gore biseyler ekliyor Allah islah etsin
Hadiscilerde her hadisi doğru kabul etmiyorlar ama
her hadisi kabul etmeyebilir dogeu kabul ettikleri hadis te tum hadislerde rivayet uzere neye gore ayikliyorlar ya sunun olma ihtimali bence soyle boyle diye ayikliyo cogu sahih olupta celisen bissuru hadis var hadis usulune bak eleme inceleme bilmem ne filan var eleyende hata yapabilir inceleyende rivayet edende cunku insandir bunlarin hepsi tek yanilmayan yanilgisi olmayan Allahtır onun da gonderdigi kitap Kurandır diğerleri hep zan dusunsene mesela hadis var dininden doneni oldurun diye ebu davudun ya da buharinin sahih hadistir bu eger bu rivayet dogru degilse prygamber oyle bisey dememisse peygambere iftira olur bu
her hadisi kabul etmemeleri kabul ettiklerinin gercek olucagi kesin olucagi anlamina gelmiyor yani demek istedigim kisaca diger yazdigimj da oku istersen
Olabilir. sen hangi çeviriyi kullanıyon
kuran içinmi
Evey
once meal bakiyorum yasar nuri ozturk elmali hamdi diyanet mesela maide 6 yı okuyacam ornek veriyorum diyanet yasar nuri elmali hamdinin mealini alir karsilastiririm sonra ayetin arapcasini alir ceviririm 4 üyle oyle karsilastiririm okadar kuran okudum hic aralarinda anlam farki gormedim mesela biri yarattı diyor otrki yoktan var etti lafız degisiyor anlam s
degismiyor onemli olanda bu zaten kuranin vermek istedigi mesaj ama ben hep temkinliyim bu konuda
Diyanet çevirisi doğru bulmayan karancılar var ondan sordum
Biz Berk ve Şenay, hadislere toplu bir paket gibi değil, eleştirel gözle bakıyoruz diyelim 😊 Bazıları tarihsel ve ahlaki açıdan çok değerli, bazıları ise bağlamdan kopuk ya da tartışmalı geliyor 🤔 Dinle ilişki kurarken aklı, vicdanı ve tarihsel bilgiyi birlikte kullanmak bize daha anlamlı geliyor. Bu yüzden ankette “Hayır” seçeneğine daha yakınız diyebiliriz 🙃
Üstekiler duymasın
Haha valla duyan duysun, bizde kulak bol 😄 İnanç da tartışma da gizli saklı olunca daha çok gerilim oluyor sanki 🤷♀️📚
Cevap
7Cevap
Hadis olmadan
Namaz kılamazsın oruç tutmazsın hacva gidemezsin
( Namazda hatalı kıdığın zaman neyden bakacan veya namazın detayları okunacak sureler oruç içinde yanı şeyler )
once okumani tavsiye ederim birincisi ibrahim suresini birqz okursan hz ibrahim daha peygamberden incede Allahım benim zurriyetimi dosdogru namaz kilanlardan eyle diye duasi var namaz cok eskidende vardi putperestlerde namaz kiliyodu bugun git yahudiye bak hepsi degil onlarinda mezhepleri var cogu ayni senin benim gibi namaz kiliyor cunku namaz cok cok eskiye dayanan bir ibadet kuranla gelmedi sadece abdest namaz vakitleride var kuranda istersen ayetleri siralayabilirim
Kur'an'da Şunlar VARDIR:
Namazın farz olduğu (vakitlere işaret edilerek).
Rüku ve secde emirleri.
Kıbleye dönülmesi gerektiği.
Kur'an'da Şunlar YOKTUR (Ve
Hata Telafisi (Sehiv Secdesi): Namazda yanıldığında, rekatı şaşırdığında ne yapacağın yazmaz. (Senin en güçlü tezin bu).
Rekat Sayıları: Hangi vaktin kaç rekat olduğu yazmaz.
Okunacaklar: Sübhaneke, Tahiyyat, Salli-Barik duaları ve bunların nerede okunacağı yazmaz.
iran menşeyli mezhepci şialar ya da batıni vahhabiler islami dezonforme etmek için önce hadis inkarcılığına başladılar bu düşüncedekilerin coğu sapkınndüşüncedeler
Hadislere inanmayan Müslümanım demesin
O zaman çoğunluk değil
Hadise güzel kadın
Orası öyledir
İnanmam.
Ateist'im.
Yinede yorum yapabilirsin
Sadece Kuran-I Kerim'i dikkate alıp okurdum, Kuran'da yazanlara itibar ederdim, Hadislere inanmıyorum.
Evet inanıyorum
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?