Ölünce beni kim yıkayacak?

“Ölünce beni kim yıkayacak?”
Biraz korkutucu bir viral var İstanbul sokaklarında.
Özellikle gece gördüğünüzde bu ne, ne alaka, arkasından ne çıkacak acaba dedirtiyor.
Ben dün akşam görmüştüm, sabah uyanınca ilk aklıma gelenlerden çünkü görünce biraz ürpermiştim. İnternette de yorumlara baktığımda yalnız olmadığımı gördüm.

Afiş yeni başlayacak Gassal dizisinin viraliymiş.
Korkutucu veya ürpertici viral kampanyalar, özellikle dikkat çekmek ve akılda kalıcılığı artırmak için etkili bir strateji olarak yer alıyor. Gassal dizisinin sokaklarda yarattığı etki de tam olarak bunu hedeflemiş gibi görünüyor. Özellikle gece saatlerinde karşılaşılan bu afişler, insanlarda rahatsız edici bir his uyandırarak ertesi gün konuşma konusu oluyor ve reklam tamamen organik bir şekilde yayılıyor.
Biz dizi afişi görseydim ya da afişte dizi, kanal ismi yazsaydı merak edip bakmazdım ama sadece bir soru olması bu neyin reklamı diye merak da ettiriyor.

Bu tarz kampanyalarda rahatsız edicilik ile ilgi çekicilik arasındaki denge iyi kurmak önemli bu arada. Hedef kitlenin hassasiyetlerini aşırı zorlamadan merak uyandırmak gerekir. Aksi takdirde, olumsuz tepkilere ve geri dönüşlere yol açabilir.