Kusaktan kuşağa aktarılan ve zararı olan adet, örf veya ananeye son verme cesaretiniz var mı?

Kusaktan kuşağa aktarılan ve zararı olan adet, örf veya ananeye son verme cesaretiniz var mı?
Hiç benimsemedim ki hayatımda yer vereyim o türden olan bakış açılarına. Aklım benim en büyük kılavuzum. O nedenle doğruyu kabul edecek, yanlışın da karşısında durabilecek bir görüşe ve cesarete sahip olduğumu düşünüyorum.
Sizi tebrik ediyorum
Travmalara son vermek kolay bir şey değil. Zaman alıyor, sabır istiyor ve bazen profesyonel yardım almak gerekiyor. Travmaların etkisiyle başa çıkmak, insanı gerçekten zorluyor ama bir şekilde iyileşmek, kendine yeni yollar bulmak mümkün. Bu süreçte farkındalık çok önemli. Kendini tanıdıkça, duygusal olarak nasıl iyileşebileceğini anlamak biraz daha kolaylaşıyor. Tabii, iyileşme yolculuğunda yalnız değilsin. Destek almak ve kendine şefkat göstermek de bir o kadar değerli.
Ders niteliğinde bir yorum. Teşekkür ederim
Rica ederim 🙏
Eic için teşekkür ederim
Rica ederim
Bazen var, bazen yok. Toplumda çok güçlü yer edinmiş örf ve adet konularında biraz zor. Ama çocuklarımı büyütürken hurafe ve saçma sapan inançların etkisinden uzak tutmaya çalışıyorum
Bu da çok önemli.
Veremiyoruz, her şey geçsede bazen küçük bir kelime , an ya da farklı bir mesaj tetikleyebiliyor
Anlıyorum, o tetikleme noktasında travmayı yeniden yenmek, tetiklemeleri yokeder.
Cevap
7Cevap
hayatım düzenli olursa evet
Hep düzenli olsun dostum
Teşekkür ederim
Ailem ve çevrem bilinçli eğitimli erdem sahibi insanlar bende bu sayede güçlüyüm ve bilinçli yetiştim yinede öyle durumla karşırsam gerekli hamleyi yaparım evet
Çok şanslısınız
travmalarla büyümüş biri olarak yasadiklarimi hic bir zaman cocuklarima yasatmicam bunu biliyorum..
Sizi tebrik ediyorum. Her doğru insanın yapması gereken bu.
Kolay değil çocukluk travmaları hele çok zor. Tamamen dinmiyor etkiler ama son vermek adına insan çaba gosteriyor.
Çok haklısınız üstadım
Maalesef, her şey zaman istiyor
Çok haklısınız
Ben çoğunu kırdım elalem ne der diyenlerden değiilim. Kendi doğrularıma göre yaşıyorum. Örf adet gelenek anane bana göre şeyler değil.
Üstadım siz idolümsünüz
Yaşamadan bilinilebilecek bir şey değil bu.
Evet. Ancak bazı şeyler görülerekte hissedilebiliyor.
Sanırım bu onlardan değil. Bazıları annesine, babasına kendisine yaptıkları için çok kızar. Kendisini yfarklı yetiştirir asla öyle birisi olmak istemez, ailesinin düştüğü karanlık taraflarına isyan eder, kendi karanlığından kaçmak ister ama gün gelir aynı şartları yaşadığında, en çok nefret ettiği o kendi karanlığına itaat eder.
Bu doğru bi tespit. Yapanlara bakarken kendi geleceğimizi kaybediyoruz.
Bilinçsizce yapiyoruz. Uzman olmadan zor.
Bu sebeple en başta uzmanlar ve sonrasında bizi destekleyen sevdiklerimiz ve sevenlerimizin olması şart.
Maalesef yok. O kadar güçlü değilim.
Bu gücü bulmalısınız aksi takdirde hayatınız ve sizin örnek olduğunuz kişilerin hayatı hep acıyla geçer
Duygular insanı yargılar baskın başkan. Mantık işlemiyor bence çoğu zaman.
mümkün değil
Örf ve adetlerin ne zararı olabilir
Hepsi değil ama toplumda huzuru yok eden hatalı örf ve adetlerde var.
Evet
Çok iyi
Veririm
Harika, büyük cesaret bu
yok bizde
Çok iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?