Arkadaşlar ilişkide bulunduğunuz ve kendini aşırı beğenen ve burnu düşse yerden almayacak, yapayalnız insanlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizce bu davranışları sergilemelerinin altında hangi ihtiyaçları vardır?
Sevilme
Onaylanma
Beğenilme
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kendini aşırı beğenen, kendinden başka kimseyi görmeyen insanlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Genel itibariyle gururun ve birazda kibrin esaretine giren insan çeşitleri diye okuyabiliriz bunu. Kendi düşüncesi dışında başkasının düşüncesini önemsemeyen, haklılıktan ödün vermeyen, kendi fikirlerini her fikrin üstünde gören insan çeşidi. Bunun altında derin bir mutsuzluk yatıyor olabilir. Geçmiş veya güncelde yaşadıklarını sadece birinde çıkarmaya çalışan insan çeşidi. Tek boyut başlığı altında çok çeşitlilik..
Ne olursa olsun yalnızca kendilerine yapılan övgüleri dinleyen, kendine güven ne demek bilmeyen, sadece ve sadece kibir sahibi olanların ruhsuzluk hali.
İlk bi kızıyorum sonra durup düşünüyorum. Ne yapsın? Hiç kimse ona hitap etmemiş, birileri adıyla seslenmiş konuşmuş sözde. Ama hiç gerçekten anlayanı, dinleyeni olmamış. Üzülüyorum da aslında. Yine de onlarla ilgilenecek kadar enerjim yok.
Ayyy o kadarını bizde anlıyoruz.😃 Olayımız insanların yaptıkları davranışın altındaki sebepleri anlamak. Anlamlandırmak. Ama kibir diyip geçmek varken neden bunu anlamak için uğraşalım ki değil mi? 😂