Selamm,
Çevremde gördüğüm kadarıyla oldukça merhametli görünen insanlar, bu merhameti bir tek kendilerine göstermiyorlar. Yani kendilerine acımasızca davranıyorlar.
Siz de böyle misiniz? Yoksa merhametli misiniz?

Selamm,
Çevremde gördüğüm kadarıyla oldukça merhametli görünen insanlar, bu merhameti bir tek kendilerine göstermiyorlar. Yani kendilerine acımasızca davranıyorlar.
Siz de böyle misiniz? Yoksa merhametli misiniz?

Bazen merhametli olmaktan çok, daha sert oluyorum. Kendimi fazla affetmek, bazen geri adım atmamı engelliyor. Kendime karşı da bir sınır koymak gerekiyor. Fazla yumuşak olmak, seni ilerlemekten alıkoyabilir. Zaman zaman sert olmak, asıl büyümeyi sağlıyor.
18😃
Valla 18 be
Teşekkür ederim 🙏🙏
🤗🤗
Aşırı merhametli bir insan olarak kaybettiğim şeylere dönüp bakıyorum göremiyorum... merhametli olmanız insanların nazarında olması gereken bir şeymiş gibi algılandığı için.
birini kırk yıl taşırsınız, bir gün çok yorulduğunuzu ve dinlenmek istediğinizi söylersiniz; o gün ve ondan önceki kırk yıl yaptıklarınız, verdiğiniz ödünler, fedakarlıklar her şey unutulur ve siz dünyanın en kötü insanı hâline gelirsiniz. o andan itibaren ne yaparsanız yapın, o algıyı kıramazsınız. ilk taşı atan da genellikle yükü omuzladığınızda sadece 'evet başarabilirsin', 'çok güçlüsün, yapabilirsin', 'dayanmak zorundasın' diye telkinde bulunanlar olur... ve gerçekten şunu öğrendim ilk önce kendine merhamet edeceksin bu hayatta. bakın acımak değil merhamet. marazlar burada doğuyor, seni üzenlere kıyamayıp her seferinde affedici olursan her zaman bir üst levelini yaşayacaksın demektir. dilinin ucuna gelip “sorun” olan şeyleri söylemeden “sorun değil” diye geçiştirirsen insan yerine konulmayacaksın. şu yaşıma kadar öğrendiğim bir şey var ise kendine merhamet etmeyene kimse etmez. ne demişler; hayat önce kendini yok sayanları harcar.
Bidakine “evet” deyip geçeyim 🤭 teknoloji bağımlılıgını tasvip etmiyoruz 😂😂
Pekii 🤗
Eic için teşekkürler ☀️
Kendime merhametliyim hatta kendimin bazen oldukça benciliyim😅
Çünkü kendimi dinlemeyi ve değer vermeyi seviyorum. Kendimi iyi hissettirecek şeyler için çabaladığımdan bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
Ne güzel. Öz saygı çok önemli bir şey işte.
Evet gerçektende öyle. Bu hayatta kendimize değer vermezsek kimse değer vermez ve kendimize vermediğimiz değeri gördükçe daha çok ezmeye çalışırlar. Herkes kendinde olan güzellikleri gördükça değerinin daha çok keşfini seyretmeye doyamayacaktır:)
Aynen öyle:) bu konuda kontrolü eline almak her ne kadar zor olsa da, o savaş kazanılmalı..
😎😎
Herkese karşı merhamet deyince kendime karşı bir çok açmaksızım. Hayvan gibi yedi gün 12 saat çalışıyorum. Sırf evdekiler mutlu olsun rahat yaşasınlar diye. Yine de yaranabiliyor mu yaranamıyoruz tabii her zamanki gibi. Eve gittiğim zaman izin için evde de boş durmuyorum. Alışveriş, yemek, mutfak işlerinde kesinlikle yardım ediyorum mecburen. Sırf bunlar gibi değil diğer yaşamımda da öyle merhametten ya da herkese eli bolum ama kendime karşı hiç yokum. Bir söz var çok sevdiğim. Başkalarını memnun edeyim derken kendini zora sokmamak için hayır demesini binin diyor ama ben işte hayır demeyi bilemiyorum. Birlikte çalıştığım iş arkadaşları olsun veya tanıdığım sevdiğim bir insan olsun hayır diyemiyorum işte. Bu da beni olduğunca yıpratıyor.
Eic için teşekkür ederim kardeşim ✌️😊
Cevap
10Cevap
evet en çok da kendime karşı merhametliyim tabi ki de.. kendimi seviyorum.
Kendimi seviyorum aşığım ve mutlu olmak için gerekeni yapıyorum. Daha ne olsun? Canım ben ❤️
Her daim merhamet duygum yüksek oldu gadası
Kendimi çok seviyorum ama bir o kadar da acımasızımdır kendime karşı. Başkalarının hatalarını affetmek çok daha kolayken, kendi hatalarım konusunda o kadar kolay olmuyor 😅
Aynen öyle yapıyorum... Ama her şeyin sonunda gamsız bir tip olduğum için kendimi kendime de affettirip devam ediyorum 🤷🏻♀️😂
En azından üzerinde durmayı bırakabiliyorum 😂😂
Bazen kendime karşı acımasız oluyorum ama bu iyi bi şey. Her şeye ağlayıp sızlayan insanları da sevmem
Hatalıysam pek değilim onun dışında kendime tabiiki merhametliyimdir
Evet sadece kalp ve akıl konusunda bi tık kırıcı davranabiliyorum kendime karşı
Daha dün saçımı 220 derecede duzlestirdim yetmedi fön çektim saç spreyiyle kuruttum güzel bir sey oldu ama bugün banyoda saçım taranmiyordu ve yarışı döküldü
Kendim dışımda herkese merhamet gösteriyorum maalesef
Yok acımasızim kendi kendimin canini daha cok yakiyorum
Bu aralar kendimi çok üzdüm bir daha bunu kendime yapmiycam canım kendim :/
Kendimi seviyorum ama aynı zamanda da kendime karşı acımasızım.
Kendime cok yok etrafa cok var çok hatalar yaptim bu yüzden şuanda işsizim kendime çok kızıyorum
Evet çok merhametliyim, canım kendim 😻
Yok haddini bildirim kendimin bazen gereksiz simariyor en kötüsü aldaniyor
Kendime çok geç merhamet ettim. Çok şey kazandırdım çok şey kaybettim ne yazık ki
soyut veya somut her ne olursa olsun kendime merhametsizlik yapınca rahat hissetmiyorum
ben karşımdakine çok merhametliyim
Kendime evet başkasına asla
Asla acımam biliyosun
Bazen , her zaman değil.
İnsan olduğumuzdan ötürü elbette hatalar olacaktır. Eskiden bir hata yaptığımda günlerce bunu düşünürdüm ve "bunu nasıl yaparım " diye düşünürdüm. Kendi hatalarıma o kadar kafayı takmıştım ki etrafımdaki insanları hatasız görüyordum. bundan dolayı kendime karşı sert davranıyordum.
Şimdi biraz daha yumuşak bir mizacla yine kendi hatalarıma bakarken diğer insanlarında hata yapma olasılığını unutmuyorum. Tabiki gönül isterki kendi hatalarımı 0'a indireyim ama imkansız. Çok hata yapmamaya çalışıyorum.
Ben hem kendime hem de herkese merhametliyim
Her zaman değil ama kurtarır 😅
Hayır o yüzden bu haldeyim.
Bir kendime merhametli değilim
Degilim... bundan sonra tersini yapcam
Bazen evet , bazen hayır 😄
Değilim, acımasızca eleştiririm kendimi..
Kimseye merhametim yok.
Kendime de insanlara karşıda öyleyim
Değilim hayır
Merhametim yok
Yess
Deglm
Maalesef
Hiç değilim
Evet.
Olduğumu düşünüyorum
merhametli
Her zaman değil