En çok kendine karşı vicdansız olur ya insan bazen...
Siz kendinize karşı merhametli biri misiniz? 🥀

En çok kendine karşı vicdansız olur ya insan bazen...
Siz kendinize karşı merhametli biri misiniz? 🥀

Selamlar,
Özellikle gençlik dönemlerinde kendime karşı aşırı derecede merhametsiz bir insandım kimsenin yapmadığını. Ben kendime yapıyordum ama yıllar geçtikçe ve tecrübe kazandıkça artık eskisi gibi değilim benden daha değerli kimsenin olmadığını anladım Sonuçta Dünyaya bir kere geliyorum be
Kendime değer vermezsem ve ben kendimi sevmezsem kimseden aynı şeyleri beklemeye hakkım yok bir insan her şeyden önce kendine saygı duymama kendini sevmeli.
Aşırı merhametli bir insan olarak kaybettiğim şeylere dönüp bakıyorum göremiyorum... merhametli olmanız insanların nazarında olması gereken bir şeymiş gibi algılandığı için.
birini kırk yıl taşırsınız, bir gün çok yorulduğunuzu ve dinlenmek istediğinizi söylersiniz; o gün ve ondan önceki kırk yıl yaptıklarınız, verdiğiniz ödünler, fedakarlıklar her şey unutulur ve siz dünyanın en kötü insanı hâline gelirsiniz. o andan itibaren ne yaparsanız yapın, o algıyı kıramazsınız. ilk taşı atan da genellikle yükü omuzladığınızda sadece 'evet başarabilirsin', 'çok güçlüsün, yapabilirsin', 'dayanmak zorundasın' diye telkinde bulunanlar olur... ve gerçekten şunu öğrendim ilk önce kendine merhamet edeceksin bu hayatta. bakın acımak değil merhamet. marazlar burada doğuyor, seni üzenlere kıyamayıp her seferinde affedici olursan her zaman bir üst levelini yaşayacaksın demektir. dilinin ucuna gelip “sorun” olan şeyleri söylemeden “sorun değil” diye geçiştirirsen insan yerine konulmayacaksın. şu yaşıma kadar öğrendiğim bir şey var ise kendine merhamet etmeyene kimse etmez. ne demişler; hayat önce kendini yok sayanları harcar.✌️
Ancak bu kadar iyi ifade edilirdi!
Kendime karşı merhamet göstermiyor hatayı hep kendimde görüyor acımasız davranıyordum. Büyük hata yapmışım oysa merhameti sevgiyi ilgiyi ve değer görmeyi en çok ben hak ediyorum.
Kimse benden değerli değil. Hayata bir kere geliyoruz onun için her şeye değerim.
Teşekkür ederim
Çok güzel soru.. herkese karşı merhametliyim, sıra kendime gelince çok acımasızım. Kendimi unuttuğum, arka plana attığım çok oluyor. Herkes iyi olsun, mutlu olsun vs eh peki ya ben?
"Eh peki ya ben?"
"Eh peki ya biz?" 🙃
Cidden insan en büyük kötülüğü kendine yapıyor. Bu çok açık ve net ya. 🙄😒
Herkes için geçerli değil bu. Bencil insanlar için misal. Ama o kadar haklısın ki, en büyük kötülüğü yine biz kendimize yapıyoruz 🥹
Cevap
18Cevap
Çoğu zaman kendime karşı merhametli değilim. Kendime acı çektirmek en büyük hobim falan hatta
Sadece kendime karşı merhametliyim.
Gerektigi kadar merhametli olabiliyorum. En cok kendime karsi durust olmayi seviyorum. Bir insanin en cok buna ihtiyaci var sanki. Hatalarimi, defolu taraflarimi duzeltmek icin merhamet bazen isi zorlastiriyor o zaman da onu susturuyoruz mecburen.😁
Kendi değerimi yüceltmeye başladığım andan itibaren kendime karşı olan merhametimi her daim üstte tuttum
Fazla değil. Gerek yok, gerçekçi yaşamak gerek.
Hayır. Her gece düşüncelerimle öldürüyorum ruhumu. Ama ruhum bedenime bağlı olduğu için her sabah yeniden gözlerimi açmamı sağlıyor. Nefes almayı bıraktığım gün bedenim de ölecek.
Hiç değilim. Fark ediyorum ki gereksiz o kadar konu için kendimi üzüyorum, kırıyorum ki. Oysa ki en değerli benim kimse de beni ben kadar düşünmeyecek.
Ne güzel bir soru bu. Herkese oldupumdan daha az merhametliyim kendime karşı. Hiç acımıyorum. Maalesef😔
Hemde çok, en çok kendime merhamet ediyorum ve geçmişteki o kızı çok seviyorum
Evet merhametliyim canının kıymetini bilmeyene kimse kıymet vermez
en çok kendime zalimim. kendimi kırıp dökmede üstume yok
Eskiden kendime en insafsizdim. Artik daha değerli olduğumu biliyorum..
Değilim. Bazı konularda çok gömüyorum kendimi...
Kendimi baskalari icin yoruom Allah beni😔😔😔😔😔😔😔😔😔
Değilim kendime zarar verip üzülebilriim ve artık üzülmüyorum
Gamsız bir şerefsiz olmasam bu hayat beni darmadağın eder
Kendime karşi okadar acimasizimki biray önce arabayla üç takla attım ufak tefek eziklerle kurtuldum
Kendime karşı bazen acımasız oluyorum ama başkasına karşı son merhatmetliyim
kendime karşı merhametli olsam beni seviyor sanıp bir bahaneyle cekip giden arkasına bile bakma geregi duymayanlar için anılarımda her gece asarmıydım kendimi (mecazen)
Tabii ki ben bir tanrıçayım vakat diğer insanlara merhametim yok
Hiç değilim vallahi çok zorluyorum kendimi
Hayır , ben kendime çok haksızlık yapıyorum
Zaman zaman kendimi çok yargılıyorum
olmayı isterdim
kendim hariç herkese merhametliyim
merhametliyim. seviyorum kendimi.
Evet en çok kendime karşı merhametliyim
Pek olduğum söylenemez açıkçası
En cok kendime acımasızım
Evet merhametliyim
Öğreniyorum tamamen olmasada