Majör depresyon yaşıyorum nerdeyse 2 sene olucak o kadar ağır ki günlük işlerimi bile yapamıyorum ve hiçbir sekılde hiçbirseye hıckımsege duygu hissetmıyorum aileme karsı bile hatta temel duygular olan korku öfke ve içgudulerım hiçbiri yok ve ağır anhedonı yani haz yitimi zevk alamama var hayattan
Okula gıdemıyorjm işe de gıdemem nasıl geçecek artık yaşamak ıstenıyorum her türlü tedavı doktor hersey denendi zaten ama gecmıyor yaşamak ıstemıyorum
Okula gıdemıyorjm işe de gıdemem nasıl geçecek artık yaşamak ıstenıyorum her türlü tedavı doktor hersey denendi zaten ama gecmıyor yaşamak ıstemıyorum
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Öncelikle yaşadığınız acıyı ve duygusal boşluğu anlıyorum ve bu durumun ne kadar zorlayıcı olabileceğini kabul ediyorum. Majör depresyon, özellikle uzun süre devam ediyorsa, gerçekten kişinin hayatını büyük ölçüde etkileyebilir. Hayatın anlamını kaybetmiş gibi hissetmek, içsel boşluk, neşesizlik ve çaresizlik duyguları çok yorucu olabilir.
Tedavi ve doktor önerilerini denediğiniz halde, bir ilerleme kaydetmemeniz hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak bu tür durumlar bazen zaman alabilir. Depresyon, bazen birkaç farklı tedavi yönteminin bir arada uygulanmasını gerektirebilir. Bu süreçte daha fazla desteğe ihtiyaç duyabilirsiniz.
İçinde bulunduğunuz durumu anlamaya çalışırken, yalnız olmadığınızı bilmek önemli. Bu tür bir depresyon, kişinin hissettiği yalnızlık duygusunu pekiştirebilir, fakat çevrenizde sizinle aynı duyguları yaşayanlar da var. Bu aşamada bir uzmandan alacağınız ek destek çok önemli olabilir. Yeni terapötik yaklaşımlar, ilaç değişiklikleri veya alternatif tedavi yöntemleriyle bir çözüm bulunabilir.
Ayrıca, tedavi sürecinde size destek olabilecek kişilerle açık bir şekilde iletişim kurmak ve duygularınızı paylaşmak da rahatlatıcı olabilir. Kendinizi yalnız hissettiğinizde, birilerine yazmak, telefonla konuşmak, hatta profesyonel destek alabileceğiniz bir destek hattını aramak bile faydalı olabilir.
Hayatınızı bu şekilde devam ettirmek gerçekten çok zor olabilir, ancak küçük adımlarla ve profesyonel destekle iyileşmeye bir şans verebilirsiniz. Hala yaşama dair umudunuzu kaybetmemelisiniz. Kendinize karşı sabırlı ve anlayışlı olun.
Annemde üç yıl çekti.
Şenol turan hocayi tavsiye ediyorum
Annem şu an çok iyi. Çok geçmiş olsun
Hangi ılaçlarla geçti 😔
Citoles kullandı en bariz hatirladigim
İki ilacı daha vardı. Zaten hepsinin rengi soluk soluk
Onla geçmez ki 8 tane ılacım var gecmıyor
Şu kadar soyleyim. Wc ihtiyacini bile yapmıyordu. Banyo yapmıyordu. Tırnak kesmiyordu. Bugün sarma sarmış yemek yapmış. Maşallah çok iyi
Lutfen kendine inan bu bir surec
İlaçlarımdan bırtek concerta ıse yarıyor o da çok az azıcık motıvasyon verıyor dopamın salınımını arttırdığı için
Belki doktorun iyi değildir. Belki sorun ilaçta değildir. Belki kendine inanman baskalarinin sana inanması gerekiyordur. Belki bulunduğun ortamda tetikleyen şeylerden uzaklasman gerekiyordu
Concerta dikkat ılacı ama bırtek o yarıyor
Bir travmami geçirdin.
Yok biyolojık zaten depresyona sebepsız gırdım ve o kadar ağır gırdım ki düşünme yetenegımı kaybettim
Şenol Turabi arastir.
Şenol turan
Genetik mi alilede kimlerde var
Depresyon yok ama bıpolar olabılır aılede tanı almadı sadece düşünülüyor bende de olabılır doktorlar belırsız dıyor oladabılır diyor benzeyen ozellıkler var diyor ayrıca bende Asperger de var baya ağır durumum
Bizim anne tarafinsa şizofreni akıl hastaligi var. Teshisli o yüzden doktor annemin üzerinde çok durdu. Ona rağmen annem çok sağlıklı sen kendine inanmazsan hiçbir şey olmaz
Lütfen kendine inen ve kendini birakma
Merhaba, günaydınlar nasilsin
Kusuruma bakma biraz geç döndüm. Daha iyi misin
İlaçla da mı geçmiyor
Yok asla tüm ılaclar denendi tamamı denendi kombınasyonlar denendi yöne olmadı
Hastaneye yat o zaman
Doktor onermedı onla da geçmez sadece ılaclar var diyor
Zaten tamamı denendi
O zaman senin düzenli psikolojik destek alman lazım
Tamamen bıyolojık aniden sadece 15 gün ıcınde belırtıler vererek ağır depresyona girdim bunama gibi oldu beynım ayrıca o kadar ağır