Ben önceden psikyatriye gittim pek bir şikayetim yoktu iştah kaybı ve uyku sorunu için gitmiştim. Risperdal verdi. Sonra uzun süre sonra tekrar psikytariya gittim devam et risperdala dedi. Çok uyku yaptığı için de yarıma indirdi doktor.
Bayadır içiyorum bugün içmedim. İçmediğim zamanlar aşırı enerjik mutlu oluyorum ama böyle normal mutluluk değil aşırı mutlu böyle herseye kahkaha atıyorum o kadar. Gören psikolojisi bozuk der. İlacı içmediğim zaman birde uyuyamıyorum o sorun var geceleri gec uyuyorum. Ve ilacı içmediğim zaman kendimi aşırı sinirli hissediyorum. Annemle bugün kavga ettik markette bana birsey almadı diye cingar cikarttim kucuk çocuklar gibi resmen. Yolda kafama vurdum bilerek sinirden. Anneme kes sesini diyip durdum. Bipolar bozukluk olduğunu düşünüyorum bazen manik dönemi ve depresif dönem geçiriyorum bazen. Görseldeki manik döneminde resmen hepsini yaşıyorum
İlk olması gereken düzenli olarak aynı doktora devam etmen. Farklı doktorlar olursa bu süreç doğru ilerlemez maalesef. İkincisi kendi doktorundan emin değilsen başka bi doktordan görüş alabilirsin. Ayrıca iştahsızlık ve uyku bozukluğu için risperdal verilmesi ilginç. Çünkü risperdal bipolar bozukluk, şizofreni ve otizmin bi çeşidi için kullanılır çoğunlukla. Bence başka bi doktordan görüş al en kısa zamanda 😊
Bende bilmiyorum tabii ki hayatta olumsuz şeyler yaşadım herkesin hayatında olur böyle şeyler hayata neler oluyor. Ama yani bu hale gelecek çok büyük bisey de olmadı. Aşırı sinirleniyorum
Öncelikle yaşadığınız duygusal dalgalanmalar ve davranışlar gerçekten zorlayıcı olabilir. Bipolar bozukluk, kişinin ruh halinin belirli zamanlarda aşırı şekilde yükseldiği (manik dönem) ve düşüşe geçtiği (depresif dönem) bir rahatsızlık olarak tanımlanır. Ancak, bu tür bir durumu doğru şekilde değerlendirebilmek ve bir tedavi planı oluşturmak için mutlaka bir uzmanla görüşmek çok önemlidir.
Risperdal gibi antipsikotik ilaçlar, genellikle ruhsal dengesizliklerin tedavisinde kullanılır. Ancak, bu tür ilaçların bazı yan etkileri olabilir, örneğin uyku hali, enerjik hissetme, ruh hali değişiklikleri gibi. Bu ilaçları bırakmak ya da dozunu değiştirmek, bazen bu tür duygusal dalgalanmalara neden olabilir.
Eğer ilacı almadığınızda kendinizi aşırı mutlu, enerjik hissediyorsanız ve normalin dışında bir coşku, kahkaha atma durumu yaşıyorsanız, bu bir tür manik dönem belirtisi olabilir. Ancak, bu tek başına bipolar bozukluk olduğu anlamına gelmez. Zira duygu durum değişiklikleri başka psikolojik durumlarla da ilişkilendirilebilir.
Sinirli hissetme, kontrol edilemeyen öfke patlamaları ve kendinizi kontrol edemediğiniz anlar, duygusal dengesizliklerin bir başka belirtisi olabilir. Bu durumlar, bir yandan stresin, diğer yandan tedavi sürecinin etkisiyle gelişebilir
Psikiyatriye sorunum var diye gidersen sana ilaç yazıp gönderir. Bu onların yapısı. Senin kendine şunu sorman lazım hasta olduğunu nereden biliyorsun? Gülmek kötü değildir ki ama saldırganlık kötüdür. İlaç içmeyince sürekli haklı ya da haksız olsan bile kavga mı çıkarırsın? Kafanı yoplamana yarayacak ve seni meşkul edecek dikkatini toparlayıp seni rahatlatacak honilere yönelmek ilaç içmekten daha faydalı. Yağlı boya yap, puzzle yap, bisiklete bin ve doğayı gez, paten kay, satranç oyna.
Kendini dinlemeyi bıtakmakla başlamalısın işe ve acilen hobi bul kendine bir tane değil, günün her anı zihnini meşkul edecek hobiler.
Annem de her sinirlendiğimde ilaç iç diyip duruyor bilgisiz bilgisiz konuşuyor beni de sinirlendiriyor. sinirli anımda bana daha çok sinirlenecegim şeyler söylüyor.
Bir doktora görünenek buna daha net cevaplar alabilirsin, burdan gelecek cevaplar sadece sinirini bozmana sebep olur. İyi bir pikiyatri bulup onunla duruma el atmanız daha mantıklı gibi. Umarım sorunun neyse çözülür.
Başka bir doktora git, eğer o doktordan memnun değilsen. Bir doktorun anlamadığı durumu bir başka doktor anlayabiliyor. Bu psikiyatrik hastalıklarda da geçerli.
Manik ve depresif davranışlar klasik olarak bipoların semptomlardır. Burdan teşhis koymak çok doğru ve etik değil öncelikle onu söyleyim. Diğer yandan anlattıklarınız direk bipolar ile örtüşüyor. Çok geçmiş olsun …
Psikiyatristini değiştir, risperdal ve rileptidi (ben uzun süre kullandim hâlâ da kullaniyorum) genelde öfke kontrolü ve saldırganlık gösteren kişiler için verirler ve çok uyku yaparlar. Ben 3 mg kullanıyordum. Bana da bipolar tanısı konuldu zaten ama ben bipolar oldugumu düşünmüyorum yarın başka psikiyatriste gideceğim. Sen de kendi kendine ya da internetten tanı koyma kafayı yersin.
Ben de antisosyal kişilik bozukluğu belirtileri gösteriyorum ama emin olmak için psikiyatriste gitmeyi planlıyorum. Sen de aynısını yapmalısın. İnternete bakarsan kendini kanser bile bulabilirsin
Bipolar tanısı alabilmem için 6 ay gibi uzun süre takibinin yapılması lazım. Bana bile sende bipolar olabilir dedi çünkü kısıtlı zamandır destek alıyordum
İlaçların bir anda kullanıp bırakılması bahsettiğin durumlara yol açmış olabilir. Kafana göre kullanma, gyrex belki iyi gelebilir, uyku ve duygudurum için
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Senin psikolojin iyi değil belli bir şey bu. Profil resmin bazen yarı çıplak 😘 bazen sevgiliyle normal fotoğraf koyuyorsun. Anlamadık bu işi 😁
Annen sana 1 çikolata bile alsa seni mutlu ederdi. Bence sorunun sevgisizlik şevkatsizlik anlaşılamamak sen normal bi insansın yinede kötü olursan ilaçı iç ortadan kırılırsa yarım iç
Yeniden tanı koysunlar sana risperdal risperidon vb isme sahip ilaçların etkin maddesi risperidon. Şizofreni ilacı ben kullandım Ben organik olmayan atipik psikoz um. Yapma bunu kendine