Hepinize teşekkürler yorumlariniz için. .
Telefonsuz uyuyabiliyor musunuz?
Hepinize teşekkürler yorumlariniz için. .
Gayet rahat bir şekilde tabi ki :) Öyle telefonu arayan var mı diye çok nadir bakarım, onu da gece yatarken yapmam zaten. Birisi aradığında hemen koşarım iş için olabilir diye o an elimdeki şeyi bırakırım ama baktım iş dışı bir telefon çoğu zaman açmam bile :) Yani öyle telefon hastası değilimdir. Genelde içeride olur. Anneme söylerim şöyle, böyle birisi arayınca haber ver yoksa sessize al derim :)
Gerekli oldulca konusuyorum. mesaj atiyorum. Sabah bazen koyduğum yeri unuttugum oluyor o kadar bagimliyim:)
Telefon eziyet ya
Ya ben telefonum olmayınca uyuyamıyorum bılıyomusun buna belki gülersınız ama arasıra telefonumu bırı alcak dıye aklım cıkıyo sureklı yatakta yastıgımın yanında uykum geldıgınde bırakır sabah kalktıgımda alırım telefonu bıraktıgım gıbı bulmazsam korkarım mesela hıc gızlı kapaklı işlerım olmamasına ragmen telefonumda ıkı tane kilit var ust uste ılerı duzeyde bırsey benımkı
Telefon kullanımımı yüksek miktarda azalttığım günden beri çok daha rahat ve özgür hissediyorum kendimi. Hatta bunla ilgili bir yazı da paylaşmıştım.
www.kizlarsoruyor.com/.../a12287-teknoloji-ozgurluk-mu
İnsanın kendi kendine yaptığı en büyük ve aptalca mahkumiyettir telefon bağımlılığı.
Cevap
327Cevap
Serumla gezen hastalar gibi
Uzatma kablosu ve sarj aleti ile geziyordum odalarda
şu an yine yatağımda prize bağlı yaşıyorum
Tek arkadaşım KS ve sizlersiniz bu aralar ve bundan sonra da öyle olabilir..
Gerçek dost bulamadım , ailem bile sevgisiz çıktı benim
Yapacak birşey yok
#zorunlubagimlilik yaşıyorum anlayacağın..
#V
ertesi gün iş varsa ve erken kalkacaksam saati kurdummu diye kontrol ederim sonra hemen kalkar ulan sadece belirli günlermi kurulu der tekrar kontrol ederim ve haftanın her günü seçili olduğunu görür yatağa girer kitabımı okur sonra ışıkları kapatır mışıl mışıl uyurum. gecenin bir vaktide millet mesaj atmasın whatsapp'tan yazmasın yazıncada cevap alamayınca trip atmasın çok önemliyse arasın.
Telefonsuz uyuyabiliyorum bazen, ama aklım kalıyor arada ne oluyor filan diye.
Açıkçası şey yapmadan uyaymıyorum ben. Eğer akşam duş aldıysam kendi üzerime bir fıs parfüm sıkıp onu koklamadan uyuyamıyorum.
Böyle kendi güzel kokumu içeri çeke çeke uyumayı epey severim ben :)
Şu sıralar şu parfümü kullanıyorum, Spicebomb Viktor&Rolf;
İnceleme de yaptım almak isteyen olursa eğer yardımcı olur :)
Kendini de oksuyondur sen :D
Yok ya genelde kitap okuyorum bu esna da :D
e yani doğal olarak i00.i.aliimg.com/.../...i-Underwear-Shape-font.jpg
telefonum daima yastığımın altındadır :D ışıkları söndürür yatağıma yatarım nerden baksan 1 saat telefonla uğraşır sonra yastığımın altına koyar uyurum saba hda uyanır uyanmaz telefonuma bakarım yine yarım saat bir saat sonra kalkarım :D gece telefonuma şarja takmak zorunda olmaktan nefret ediyorum :D
Telefonu pek kullanmıyorum :):
https://i.hizliresim.com/bgE4JZ.gif
Kesinlikle çok güzel.
Çok yoğun iş tempomdan dolayı mecburen telefon elimden inmiyor.
Telefon bir uyurken elimden iniyor zalim teknoloji beni bağımlısı yaptı.
Teknolojiye tecavüz edesim var hayatımı mahvediyor bu aralar :/
Maalesef evet :)
bugün saat 1den beri telefonum kapalı düşün artık telefonla ne kadar alakam olduğunu en son şarjı bitmişti bende biten sen misin cantamın derinlikle unutulmaya mahkumsun dedim :D:D
Ne o görgusuzler gibi Yastık altında falan . Gece 00.00 oldu ✈moduna alıyıp sifonerin üstüne koyuyorum. Yakinlarim zaten Acil durum olursa evi arar. Bence sizde öyle yapın. Zaten gün boyu beyin zehirlenmesi yaşıyoruz bari gece rahat olsun.
Görüşmeden görüşmeye mesaj gelse bile pek umursamam yattığımda atarım masanın üzerine pek umursamam hayatın parçası gibi gösterilen o aletten ziyade sevdiklerimin yanında olmak imaknım varsa daha mantıklı bilmem buda benim görüşüm
1-Uyurum :)
2-Tabiiki bakarım :)
3-Uyurum hem şifresi var hem gizli saklım olmaz :D
4-Bazenleri yastık altında tutarım :D
5-Orta; bazenleri sıkılınca bağımlı oluyorum ama dostlarım gelince kuzilerim gelince telefon nedir bilmem nerdeyse :D
uyurken telefonu uzak tutmak hatta kapalı tutmak gerekli. telefona gelen sinyaller kullanırken zaten zarar veriyor. bir de uyurken yastık altında ya da elle uzanma mesafesinde tutmak kısa vadede olmasa da kansere davetiyedir.
Acayip derecede... bağımlı ötesiyim galiba. Yatağımın başucunda durur bir kere illa ki.. yatmadan önce ise tam uyucam derken bir bakmışım iki saat bakarak geçiriyorum yatakta elimde telefonla... durumum vahim galiba (:
2 yıldır kullanmıyorum ılk verdıgımde annemlere aman tanrım nasıl alısacagım dedım ama sımdı hıc te bır sey olmadıgını gordum zamanın daha cok farkındayım kendımı gelıstırmek ıcın zaman doguyor
hiç yok
Ev telefonu hiç kullanmam :'D
Cep telefonuma gün içinde ara ara bakıorum, uyumadan öncede son bir kez bakarım. sora teli kapatıp öyle uyuyorum :))
İlk olarak telefona bakmadan uyuyabiliyorum. Ve telefonunu yatarken yastığın altına koyma bence çünkü telefonun havaız kalırsa patlar. Deneyimim var. Ve telefonu yatağımın baş ucuna koyuyorum ki sabah kalktığımda saate bakabiliyim. Aslında gerçeği söyleyceksek hiç telefon kullanmıyorum artık. İpad ya da laptobu kullanıyorum... :)
Sevgilim varken elimden düşmezdi ayrıldıktan sonra eskisi gibi kullanmaz oldum.
Ancak erasmus gelişim de ki arkadaşlardan ya da erasmus türkiye de ki arkadaşlardan mesaj gelince bakıyorum. :D
yatagın başında ki komidinde şarj da olur genelde ama yatmadan bakarm alarm kurulumu ya da saat kac amacla ya da ben ıcerde oldugum ıcın genelde calmıstır ona bakarım
Hiç yanımdan ayırmıyorum onu..
Hep birlikte uyuyoruz sımsıkı sarılıyorum..
Bazen korkudan titriyor başını okşayarak sakinleştiriyorum.
Artık ilişkimizin adını koymalıyız..
Gündüzleri başım şişiyor :(
Geceleri otomatik saat 11 den sonra uyku moduna geçiyor telefon belirli kişiler dışında arayanlar hep meşgul :)
Kafam rahat :)
Telefon'a o kadar bağlı değilim, fazla ilgilenmediğim için bağımlılık yapmadı ama internete veya bilgiseyara aşırı bağımlıyım... Telefon güzel tabi arkadaşlarınla mesajlaşmak, facede takılmak, fotoğraf çekmek falan vb.. ama boş bir bağımlılık yapınca dünyadan vazgeçiyorsun sanki.. Bu yüzden takılmamaya çalışırım fazla :)
Yatağın içinde şarj %2 olana kadar kullanırım sonra kalkar şarja katarım sonra baktım uyuyamıyorum olduğu kadar şarjı yine kullanıp geri şarja katıp uyuyorum..
Aynen 😭😭😭
Is zamani ne kadar cok kullansamda gece arayan bile olsada kapatir yatarim rahatca uyurum. enaz 2 m uzaga koyarim
rica ederim imkan olsa hic kullanmam
Asla.. telefonsuz bir gün geçirdim evde kalmamistim.. gün boyu elimde hiçbirşey yoktu.. ne telefon ne tablet nede bilgisayar vardı.. onlar olmayınca bir boşluktaymisim gibiydi:-D
telefonda en sevdiğim şey yastığımın altına koyup selcuk balcı açıp şarkı dinleyerek uyumak off bide seveniniz yoksa rahat oluyor :))) hee unutmadan bide tabi sabah patronum uyandırıyor beni :)
rica ederim yahu patronumunda işine geliyor almazsa beni yapamaz çıkamaz denize o yüzden alıyor zaten :)))
alarm için yakınımda tutuyorum genelde. ki yine de bazen de kurmuyorum. uyumadan önce de illa bakmam. ses gelmedikçe, bakmıyorum :(
Telefonu bu kadar yüceltmek çok saçma.
Yastık altında tutan var mı cidden?
Bu kadar bağımlı olması imkansız.
Sosyal kölelere dönüşmüşüz cidden.
telefonu şarja takıyorum görmediğim halde telefon yanımda olmasada mesaj geldiğini hissedip bakıyorum ve mesaj gelmiş oluyo :)
totem yapıyorum galiba hislerim kuvvetli :D
2000 den beri telefon kullaniyorum yani sen 23 yasinda ve duzgun konusamazken ben telefonda yilan oynardim hala o hissim yok yani bravo
2 -3 olacakti *
hislerime güvenirim 18 yaşım zaten bugune kadar yanılmadım
Yastık Altın'da olmayınca içim rahat etmiyor kendimi güvende hissetmiyorum ve bu bağımlılığı bırakamayorum:(
yok be işim olmaz pek telefonla öyle durur kösede okadar cağrı mesaj geliyo hic bakasım gelmiyor :D
müzik dinlerken kullanıyorum tek :D
şimdi evet uyuyamıyorum çok gerekli falan diyenler olacaktır fakat çoğu kişiye telefona neden bu kadar ihtiyaç duyuyorsun ya da neden hep elinde desen önemli işlerim var diyecek tabi onlarda haklı twitter face çok aşırı önemli iş gereği bunlar:):)
Ne uzak tutması apla ;) gece birbirimize sarılıp uyuyoruz telefonumla. Boyuda uzun telefonun iyi sarılıyor bana :)
Telefonla hiç işim olmaz. zaten arayanım, mesaj atanımda yok. Sabah uyanırda saate bakmam gerekirse diye yastığın oraya koyarım.
Baya baya bir AŞK yaşıyoruz telefonla :S :D
Tabi ki bunda yalnız olmamın (kalbimin boş olmasının) etkeni çok... :O
Hoş kalbimde biri olsa telefona daha çok ihtiyaç duyarım ya :D elimden hiç düşmez bu sefer :S ahaha :D
Ahh o telefonlar ahh :) herşeyimiz oldular vallahi :) artık insanlar telefonsuz tuvalete bile gidemeyecek duruma geldiler ne yazık ki.. ve ben de bunlardan birisiyim. Telefonum olmadan asla diyenlerdenim.. :)
Gece yatarken telefonu kapatirim ben ya :)
@yavvhehee ne diyelim sabahi beklesinler :)
@yavvhehee o zaman ev telefonundan ulasirlar :)
Eve gelir alakamı keserim kendisi ile akşama kadar zaten beraberiz birde evdemi beraber olayım ama sağolsun sabahları çok işe yarıyor uyandırıyor beni :)
Telefonuma değil, sevdiğim kisilere bağımlıyım. Neredeyse tüm dostlarımdan farklı şehirde olduğum için :)
Ben yastık altında tutarım bazen bir o kadar da pişman olurum alarmı çaldığında telefon her şeydir ama fazla bağımlılıkta iyi değil :))
Yapamam. Ya beraber yatarız işte telefon yatağın içinde dolanır durur falan ya da yastık altında olur ama ya tik olmuş ya alışkanlı ya da bağımlılık ne derseniz diyin tuvalete bile telefonla gidiyorum yatmayı tartışmayalım :D
Uyuyamıyoruz. :D
Yastık altı yatırım yapıyorum. :D
Geceleri radyasyon yaymasin diye ucus modunda tutuyorum ama her daim aciktir hemen bas ucuma veya yastigimin altina koyarim. Uykum kacarsa falan uyanip baktigim cok oluyor..
Telefonumla her gece 2 saat kadar müzik dinlerim başımım ucundadır ama diğer açıdan bir bakma yazışma olarak gece gece uğraşamam ya çok nadir
Genelde mesaj gelmesini beklerken uyuyakaldığım için, telefonla uyuyanlardanım..
@mutluluklukız bilir..
bilmezmiyim hiiçç
Telefonu en fazla günde 3 saat kullanırım :D ggenelde de evin içinde kaybederim yatakta aklıma Bile gelmez :D
Evet işim gereği, mailleşmeler oluyor.. bu yüzden son bir kez bakar yatarım.
Odanın köşesindeki komidinin üzerine koyar yatarım..
Butun sosyal hesaplarimi kontrol etmeden uyuyamiyorum, yatagimin yaninda komidinin cekmecesinde duruyor.
Telefon hep yatağımda olur sanada kadar viber açık olur tuvalete bile telefonla giderim elimden hiç düşmez
surekli gozum telefonda belki mesaj atar diye uc ay oldu hala oyle telfon bagimlisi oldu ama vazgcmk yok beklmeye devam :)
valla şarja takar kaparım telefonu öyle yatarım :D mümkün olduğunca bana uzak bir yere konumlandırırım ^^
mesaj gelmiş mi gelmemiş mi sürekli bakarım aslında ama bir ortamdaysam çok önemli bir durumum yoksa ilgilenmem telefonla ama yatarken mutlaka bakarım
Sevgilim yok sevdiceğim yok ama hala yastığın altında saklıyorum :D neyi bekliyorum neden bagimliyim anlamadim gitti :D
Telefonumda uyku programı var. Onu kurup uyuyorum hatta😄 kaç saat uyanık kaldım kaç saat uyudum ölçüyor. Telefonsuz yatmıyorum yani
Sanada teşekkürler Nazzz:))
1-1.5 gün yüzüne bakmadıgım oluyor :) Kısıtlamayın kendinizi arasira az daha fazla özgür olun.
Telefon benim bir organım kıçım penisim gözün aygım gözüm dilim
Sanalda.
Gece yatmadan telefona bakarım 1 defa.
Kenarda köşede dursa evet hiç bakmadan uyurum.
Yastık altında tutmayanlardanım.
Telefona bağımlılığım %45 belkide daha azdır.
valla 1 hafta şarja takmadan duruyorum hiç bakmıyorum telefona insanların bu kadar bağımlı olması da çok sinir bozucu kimse konuşmuyor elinde ki telefona bakıyor
Uykumda mesajlaştigima dair söylentiler var şiddetle kınıyorum bu iftiraları:)
Su uyur parmaklarim uyumaz ahahah
Telefona aşırı bağımlıyım ama 2 aydır telefonum yok. Onsuzda oluormuş yani.
Hep yastık altında ve yatmadan önce bakarım hatta gece kalkınca bile bakarım boktan bir duygu ve başıma ne geldiyse bu iğrenç şey yüzünden geldi. Allah bu teknolojinin belasını...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar