- u1 ay
Bir kaç zamandır bunu düşünüyorum.
Hatta beni kötü yaptığını düşündüğüm kişiye de bunu söyledim. Onun yüzünden öfkeleniyorum ve onun iyi olmasını mutlu olmasını istemiyorum. Bana yaşattıkları için bunları düşünüyor olmak beni üzüyor. Aslında kimsenin kötü olmasını başına bir şey gelmesini istemem. Ama bu halim beni düşündürüyor. İntikam almak isteyen kinci biri değilim.
Şimdi ben kötü müyüm? Canım yandığı için bunları düşünüyor olmam beni kötü mü yapıyor? Bu bile beni üzüyor.
Ben kötü değilim ve kötü olmak istemiyorum.
21 Yorumla- 1 ay
İstanbul abla, hiç canını sıkma. Kimse ektiğini biçmeden göçmez. Zaman öyle bir bedel ödetir ki, senin kafandan kestiğin faturanın zamanın faturası yanında esamesi okunmaz. Sen güzel şeyler düşün güzel insanlarla takıl.
En İyi Cevaplar
- 1 ay
İki üç gündür cevap arıyorum bu soruna. Sanırım KS hayatım boyunca hiçbir soruda bu kadar oyalanmadım. Bence bizi kötü yapan düşüncelerimiz değil ön yargılarımız.
Bir insanda, olayda hatta hayvanda bile ilk gördüğümüzde içimizden geçirdiğimiz şey bizi kötü yapar. Daha tanımadan, ona bir şans vermeden hakkında yargıda bulunma alışkanlığı insanı kötülük bataklığına hapseder. Gitgide daha ilerlemesine sebep olan da ön yargılı değilim yanılgısı. Sadece bu kendini koruma iç güdüsü, diğerlerine karşı mesafeli ve şüpheliyim kılıfı.
Gerçekteyse sadece insanları ayrıştırmış oluyoruz. Olumsuzluğa meyilli olabiliriz ama ön yargıya meyilli olmak çok daha büyük bir sorun bence. Bugün bunu anladım ve bu harika sorun için de teşekkür ederiim! 🧚
12 Yorumla- 1 ay
Teşekkür ederiim 🥹✨
- m1 ay
Kötülüğe teşebbüs ahahha bazen şeytan diyor ki al şu masayı at kafasına.. sonra ne kadar hanım hanımcık birisi olduğum aklıma geliyor.. bozamam bu durumu ahah
11 Yorumla
- 1 ay
Kötü düşünmek insanı kötü yapmaz demek isterdim ama yapar. kötü düşündüğü halde eyleme geçecek gücü veya cesareti yoksa bu o kişiyi iyi biri de yapmaz. Göründüğü kadar basit bşr konu değil aslında. Örneğin akrabasının başına kötü bir şey geldiğinde sevinen biri iyi biri değildir.
13 Yorumla- 1 ay
🤗🤗
- 1 ay
Ne güzel
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- 1 ay
Kötü düşünmek bizi kötü yapmaz. Kötü düşünceyi eyleme dökmek bizi kötü insan yapar.
Mesela ben içinde çokta masum olmayan, vahşi taraflarının daha baskın olduğu bir insanım ama bunu eyleme dökmüyorum. İçeride olan şeyler, dışarıya yansımıyor.
10 Yorumla - m1 ay
Kötü bir insan yapmaz ama enerjimizi düşürür bu da çevremizdeki bizi çekemeyen insanların fırsattan istifade yararlanmasına neden olur. Yani başkalarının koz vermiş oluruz. Senin enerji düşüklüğüne sevinirler. Ama insan her zaman da pozitif veya iyi düşünecek diye bir kavram da yok. Yeri gelecek tabii ki bazı kötü şeyler düşünülecek insan oğluyuz sonuçta. Her günümüz aynı olacak diye de bir kavram yok. Bugün kendimizi çok iyi hissedebiliriz ama yarın farklı olabilir.
10 Yorumla - 1 ay
Ne konuda kötü düşünüyorsun ki? O önemli açıkçası. Başka bir canlının hakkında kötü düşünüyorsan, mutsuz olsun, parasız kalsın, hasta kalsın istiyorsan kötüsündür 😂
12 Yorumla- 1 ay
Öyle değil mi zaten 😂
- s1 ay
İnsanlar hakkında devamlı kötülük peşinde olmak evet kötü insan yapar ama olaylar hakkında kötü düşünmek hayatımıza kötü olayları çekebilir.
10 Yorumla - 1 ay
Eyleme geçmek kötü biri yapar. Düşünceler havada kaldığı sürece kötü biri olmaz kimse.
20 Yorumla - 1 ay
Uygulamaya dökülmediği sürece kötü bir insan yapmaz..
10 Yorumla - u1 ay
Düşünmek başarmanın şeysidir 🤪
12 Yorumla- 1 ay
Zaten her şey düşünmekle başlıyor ya, kötülüğü düşündüysen yapmaya da ramak kalmıştır.
- u1 ay
İcraata dökmedigimiz sürece sıkıntı yok
10 Yorumla - s1 ay
Kötülük yapmadığın sürece yapmaz
10 Yorumla - 1 ay
Nemünasebet.
İyi düşünüp çoğu şey kötü olabiliyorken neden insan hep iyi dusundurulmeye itilsin ki.
İhtimalleri her zaman düşünmemiz gerek.
İnsan kendini kandırmaya calışmamalı.
Bile bile çıkmaz sokağa girmisken iyi olacak diye boşa kürek çekmek neden.10 Yorumla - 1 ay
Düşünce eyleme dökülmediği sürece bir sorun teşkil etmez.
Zira o düşünceler sebepsiz yerede olmuyor. Onları düşünmemize sebep olanlar nasıl insanlardı peki?
Ayrıca insan doğası gereği herşeyi düşünür. Kim bilir hangimiz içimizde kimleri öldürüp gömmedikki!
10 Yorumla - 1 ay
Bence kötü düşünmek, bizi otomatik olarak kötü bir insan yapmaz. Herkesin zaman zaman olumsuz düşünceleri olabilir; önemli olan bu düşünceleri nasıl yönettiğimiz ve onlara nasıl tepki verdiğimiz. Kötü düşünceler, sadece anlık duyguların yansıması olabilir ve bu, insanın gerçek karakterini belirlemez. Önemli olan, bu tür düşüncelerin davranışlarımıza yansımasına izin vermemek ve daha sağlıklı bir bakış açısı geliştirmektir.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bir kere gelinen dünyada fark ettim ki kızgınlığın, öfkenin, hüsranın bir manası yok. Hala yaşıyorken iyi düşünmek ve de iyi bir şeyler yapmak kıymetlidir. Tabii kötü düşünülebilir ama faydasızdır. Ayrıca her iyiliğin içinde bir kötülük, her kötülüğün içinde bir iyilik vardır. Ama yapmaz bence.
10 Yorumla- 1 ay
Kötülüğü seçersen kötü bir insan olursun.
”İyi insan, aklına hiç kötülük gelmeyen değil, kötülük geldiği halde iyi olmayı seçendir.”
Sözü harfi harfine hatırlamıyorum ama böyle bir şeydi.11 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 755 cevap paylaştı. Sorularınız beğeniyorum lakin Bazen çok geniş bir genellemeyi içeren kelime ile sorulan bir soruya nasıl iyi ve net bir cevap verebilirim diye yazıyorum siliyorum.
Kenedimi bugün çok kötü hissediyorum...13 Yorumla- 1 ay
Bildiklerin yetmez yapabileceklerin kalmadığın da hissettiğin tek duygu ve düşünce kalıyor "Çaresizlik" Beni kendimi kötü hissettiren durum bu. Bu beni kötü mü yapıyor?
https://youtu.be/qlrbzjcfkic?si=5L1JXe9wNdMyd22O
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hayır yapmaz kötü düşünmemize sebep olan insanlar kötüdür ben ne kötü olucam😂
12 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 531 cevap paylaştı. kötü düşünce diye bir şey yoktur, yalnızca eylemler konuşur ✨️
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Hayır, kötü düşünmek odaklandığınız kadar büyür derler. Neye enerji verirsen o enerji sana geri döner. Güzel düşünmek ise evren bize güzellikler getirir.💫
10 Yorumla- 1 ay
Düşünceleri eyleme dökmeden Allah bile günah yazmıyorken insanoğlu kimki yargılıyor... Önemli olan fiiliyat... Dusuncelerden arınabılır İnsan henuz gec degıl..
10 Yorumla - 1 ay
Kalbini zedeler. Zamanla zamanla ve zamanla ruhunda çatlaklar oluşturur. Bir de bakmışsın berbat biri haline gelmişsin. Bir anda olmaz tabi. Zamanla.
10 Yorumla - 1 ay
Kötü düşünmek tek başına bizi kötü bir insan yapmaz, ancak bu düşünceleri eyleme dökmek karakterimizi şekillendirebilir.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 10,2b cevap paylaştı. Eğer bu düşünceler gerçeğe dönüşüyorsa kötü insan olur yani düşünmek istemsizce olabildiği için bu insanı kötü yapmaz
10 Yorumla- 1 ay
Düşüncelerden sorumlu değiliz ama niyeti de etkileyen bir durumsa zaten davranışlarına sözlerine yansır
10 Yorumla - 1 ay
Kötü düşünmek bizleri kötü yapmaz kötü düşünmek bazen kendi iyiliğimiz içidir açıkçası bu devirde bencil olacaksın
10 Yorumla - 1 ay
Seni bu düşüncelere itenleride sorgulamak lazım. Söyleyene değil söyletene bak ya da hırsızın hiçmi suçu yok… gibi gibi
10 Yorumla Bana kötülük edenlerin iyi olmasını istemem mesela … bu beni kötü birimi yapar?
20 Yorumla- 1 ay
Hayır. Düşünceler ve duygular kimliğimizi yansıtmaz içinde bulunduğumuz ortamın bir yansımasıdır.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 831 cevap paylaştı. Bence yapmaz çünkü dile getirmiyor icraata geçmiyor. Sadece içinde tutuyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı. Düşünceler içimizden geçen duyguları barındırır kişinin özü neyse bu hayatına yansır..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kötüyü bilip kötü olmak insanı kötü yapar düşünmek değil
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 8,4b cevap paylaştı. Bence yapmaz her zaman bir şeylerin iyi yönünden bakmak ta iyi değildir.
10 YorumlaDüşünceler bir zaman sonra fiilleri de etkiler. Kötü düşünmek, kötü olmaya atılmış bir adım.
10 Yorumla- 1 ay
Kötü düşünmek değil de kötü düşünceleri eyleme geçirmek kötü birisi yapar
10 Yorumla Her şey düşünmeden geçiyor sürekli kötü düşünenin aklı fesat olur
10 Yorumla- 1 ay
Bence yapar , kötü düşünce sadece başlangıç ardından mutlaka büyük bir yıkım gelir diye düşünüyorum
10 Yorumla - 1 ay
Kötü şeyler yapmaktansa kötü düşünmek daha mantıklı gibi.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı. İcraata geçmediği müddetçe yapmaz bence.
Melek değiliz sonuçta.10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 858 cevap paylaştı. Eyleme gecmezse neden kötu yapsin ki? Azıcik yüzünün nuru gider ama.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 919 cevap paylaştı. Herkesin içinde karanlık var
Kötü seyler aklimizdan geçer ama eyleme döktüklerimiz ònemli10 Yorumla- 1 ay
Eyleme geçmesi bir yana, bukötü düşünceyi sürekli olarak düşünmek evet yapar.
10 Yorumla - 1 ay
İyi düşünceler iyi meyve kötü düşünceler kötü meyve verir bu kadar basittir
10 Yorumla - 1 ay
Vakit geçtikçe düşündüğün gibi biri olursun yani yapar
22 Yorumla- 1 ay
Evet
- u1 ay
Yapabilir maalesef.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 10,6b cevap paylaştı. ara sıra bazı bazı düşünülenilir bu bizi kötü biri yapmaz
10 Yorumla- 1 ay
İnsanın fikri neyse zikri de o dur belki başlarda sadece düşünürsün ama sonradan uygular halde bulursun kendini
10 Yorumla - 1 ay
Uygulanmadığın sürece sıkıntı yok 🤣
12 Yorumla- 1 ay
Uygulamadığım ''''
- 1 ay
Düşünceler eylemlere dökülürse eyvah eyvah
11 Yorumla - 1 ay
İyi düşünün iyi olsun, herkes kalbinin ekmeğini yer
10 Yorumla - 1 ay
Bir şeyi düşündükten sonra eyleme geçirdiğimizi düşünürsek evet
10 Yorumla İnsanın niyeti yüzüne yansıyor🙃Ben buna inanıyorum
11 YorumlaKötü bir insan yapmaz eğer kötü düşüncelerini eylem yapmazsan sorun yok
10 Yorumla- 1 ay
Sadece kötü düşünmek değil ki. İnsanız bin bir türlü haller var
10 Yorumla - 1 ay
Sadece düşünüyorsak sıkıntı yk ama eyleme geciriylrsam evet
10 Yorumla - 1 ay
Eyleme dönüşmedikçe kötü insan olmaz
20 Yorumla - 1 ay
Ne düşünürsek o oluruz
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eyleme dökülmesze yapmaz
10 Yorumla- 1 ay
Kötü olduğu için Bi insan kötülük düşünür
10 Yorumla - 1 ay
Evet insanı düşünceleri yönetir zaten fikrimce.
10 Yorumla - 1 ay
Öyle olsaydı şu anda olacaklar korkunç olurdu.
10 Yorumla Masum değiliz hiçbirimiz Kübra
10 Yorumla- Devamını Gör (39)
Detaylı bilgi