Selam, iyi akşamlar.. sizce kötü düşünmek bir insanı kötü yapar mı?

#inci🖤
Selam, iyi akşamlar.. sizce kötü düşünmek bir insanı kötü yapar mı?

#inci🖤
Yani bence ne düşündüğüne göre değişir.. ama önemli olan onu uygulayıp uygulamaması.. yani hiçbirimiz melek değiliz sonuçta elbet sevmediğimiz ya da bize kötülüğü dokunmuş insanlar çıkıyor karşımıza.. ister istemez de haklarında kötü şeyler düşünürüz keşke mutsuz olsa ya da keşke işinde başarısız olsa ya da işte keşke başına kötü bir şey gelse şeklinde.. ama eğer kötülük yapmıyorsak bence bu bizi kötü biri yapmaz.. ama ben tabi ki de boş veriyorum bunun yerine..
çünkü değmiyor.. yani bu insanlar için kötü bile düşünmeye değmiyor.. boş vermek lazım kesinlikle..
Kötü düşünmek insanı kötü yapmaz, herşeyin bir ihtimali vardır ve akıl yürütme pratiğe dökmediğin sürece sorun etmez. Ama kötü düşünce başka bir kötü düşünceyi daha yanina çeker, irade merak içinde düşmeye başlar.
Hem evet hem hayır.
Yani bu düşünceler eğer davranışa dönüşmüyorsa kötü biri diyemeyiz.
Fakat eyleme dönüşmese bile sürekli art niyetleri bulunan birinin iyi olduğunu da söyleyemeyiz diye düşünüyorum.
Yapmaz. Hangimiz içimizden birilerini öldürüp gömmedik ki
Kafamda türlü türlü fanteziler... iyi ki iç ses var ya jsjs
Düşüncelerimin bahçesinde kaç sahipsiz mezarlık var komuşturma beni 😂😂😂
Ruh ikizim muahh💋
Canım 😘
Çiçeğim ✨🎈
Cevap
28Cevap
Hayır sadece kötülerin aklından geçenleri anlamak için onlar gibi düşünürsün her düşünce hakiki bi düşünce olmaz çoğu zaman yapaydır her düşündüğmüzü yapmadığmız gibi kötüler gibi düşünüp onların aklına gelen düşünceleri okumaya çalışmak gayet akıllaca ve doğrular ışığında kötülüklere ket vurmak en güzeli onlar gibi düşün ama onların o kötülüklerini yapma e o zaman kötü bi insanda olmazsın.
Hayir
on yargidir bu
Illa kotu dusunen kotu olmaz
Düşüncedir
Degisebilir
Misal
Sokakta tecavuz etmeyi dusunen adam veya kadin o an isterse yapabilir ama araya iyilik melegi girer ve sana der ki bunu yapmamalısın
Yani illa dusunceyi eyleme gecirmek zorunda degilsin dusunursun
Kızdığın kazık yediyse kızmak kötü düşünmek normal hele ülkemizdeki bitmeyen kristal onlarca yıl bitti bitiyor diye insanları avutmak yalan söyleyenler insanları ister istemez karamsar yapıyor ancak içimiz kötü değil diye düşünüyorum ülkemizi insanımızı seviyoruz
Hayır ya. Dili yandığı için bazen kötüyü getirir insan aklına hemen.
Eyleme dönüşmedigi sürece yapmaz ama şunu da unutmamali ki çok düşünen elbet bjr gün eyleme döker çünkü artık onun için normalleşmistir kafasındakiler.
Eyleme dönmediyse sorun yok. Insanin aklından milyon tane kötü sey geçebilir. Mesaimiz şeytanla rahat bırakmıyor ki, ona direnip eyleme geçirmiyorsak iyi insaniz.
Kötü düşünmek bir insanı kötü yapmaz, kötü düşüncelerini eyleme geçirmek insanı kötü yapar. Bu davranışçılığa kaçıyor, bilişselci kuramı savunanlar, kötü düşünen de kötüdür diyebilir :D
Niyete göre amel olur. Niyetimizi, aklımızı, fikrimizi temiz ve iyi tutmalıyız.
İnsanı kötü yapan kalbinde beslediği kötü duygulardır, bunlar da düşünce ve davranışlara otomatik yansır.
✍️😎
Eyleme geçmediği sürece bence sıkıntı olmamalı
Kimse durduk yere kötü düşünmez ona o kötüyü düşündürenler kötüdür kendi kötü değildir
Eyleme dökmedikten sonra mesuliyet olmaz. Ama aklı kirletir.
Kalbe nokta nokta lekeler bırakır ve bu önün agresif, fesat , ve paranoyak olmasını sağlar
Ben çoğu kişiyi düşünce olarak dövüp sövüyorum kötüyüm 😂
Bende bazen kötü düşünürüm ama asla yapmam kötü biri miyim sence 🤔
Kötü düşünceyi fiile dönüştürmedikçe kötü biri olmazsın.
Düşünerek olsa dünya nüfusunun yarıdını temizlemiştim ben öneceliği pedofillere verirdim
Benim hakkımda bazı kişiler kötü düşünüyor ama tanışınca içlerinde ki düşünce değişiyor
Eyleme geçmedikce hayır.. birer melek değiliz sonuçta
Düşüncede kalıyorsa sorun yok gibi ancak eylemler ve sözler kötülük getirir. Yine de bu düşünceyi devam ettirmemek gerekir.
Bence yapmaz her zaman bir şeylerin iyi tarafını düşünmek bize zarar verebiliyor bazen kötü düşünmek, kötü yorumlamak gerek.
Aklın nasıl dusunurse seni ona itekler onyuzden iyi düşün iyi olsun
Hayır ama hepimiz bununla mücadele ediyoruz sabretmemiz gerek
Bir insanın fikri neyse zikri de odur derler. Pozitif düşün... Enerciii! 😂🍓💄💅🏻
Yapar. Bir süre sonra düşüncelerini faaliyete geçirmeye başlar
Hayır yapmaz düşüncelere engel olamıyoruz çünkü 😅
Hayır yapmaz, insanlara has duygular bunlar. Kötülük daha farklı bir şey
Yapmaz Çünkü düşüncelerin bir çoğu vesveseden ibarettir.
Hayır sadece kötü düşünüyor negatif diye kötü olmaz eyleme dökmesi gerek
Düşünmek ayridir uygulamak ayrıdır
Eyleme dönüşmedeği müddetçe kötü yapmaz.
Kötü düşünüyorum ama iyiyim
Hayır düşünceler sadece düşüncedir
Yapar
Hayır ama kötü düşünmek kötüyü çeker.
Kötü yapmaz kötümser yapar
Hayır ama onu eyleme geçirirsen sıkıntı.
Yapar tabikide
Kötüyü çağırırsan yanee
Hayir
evet yapar
Davranışlara yansımıyorsa yapmaz.
Düşünceyi harekete geçiriyorsa yapar
Kötü düşündükçe moral bozukluğu olur
Kötü yapmasa da kötü olmaya alıştırır.
düşüncesine bağlı
Yapmaz
Konuyla bağlı
Elbette