Diyelim ki birisi ile yemeğe çıkacaksınız ya da bir iş görüşmesine gidiyorsunuz. Şık olmak neden önemli?
İlk izlenim mi? Kendine olan saygı mı? Çevrendeki duruşun mu?

#Zorundamıyım Efsane ✌ >>1903<< foRZ@ te@m
Diyelim ki birisi ile yemeğe çıkacaksınız ya da bir iş görüşmesine gidiyorsunuz. Şık olmak neden önemli?
İlk izlenim mi? Kendine olan saygı mı? Çevrendeki duruşun mu?

#Zorundamıyım Efsane ✌ >>1903<< foRZ@ te@m
Kendime olan saygımdan dolayı giyinirim, en basit örneği de tüm gün evde olacak olsam bile tüm gün pijamayla dolaşmayıp, gündelik kıyafetler giymemdir. Zaten uykuya gitmeden önce dışında pijama giyersem de tembelleştiğimi düşünüyorum, dışarıya çıkarken de önce kendime saygımdan ötürü ardından da insanlara karşı duyduğum saygıdan dolayı güzel giyinirim. Kıyafetlerin insanlarda bir izlenim bıraktığını düşünüyorum
Hepsinde haklısın.
Temiz olunması kafi. Aslında ütü ve güzel giyinmeye de önem veririm, ama zaman bana bunların sadece Türk toplumun Görsel merakın olduğunu öğreti, belki eski zaman yokluğundan gelen ve henüz komple üzerimden atamadigim, bilmiyorum. Ama bakıyorum, salaş bazen uyumsuz ya da ütüsüz ama merhamet dolu ve zeki o kadar çok Insan var ki. Sadece alışkanlık ve öncelikleri farklı ve kıyafet daha çok işlevsel bakıyorlar. Tabi bu kombin ve güzel giyinen kişileri saygısız, merhametsiz vs yapmıyor - ama işte, çok iyi Insan da yapmıyor zaten sadece bazisi kendi için güzel giyiyor kimisi toplumsal statü veya alışkanlık yüzünden.
Ya açıkçası bir düğüne bile giden insan kendini belli ediyor adam giymiş basit bir tişört 50 yaşına gelmişsin giyilir mi yani.
Giyebilir temiz ve tertip ise. Almanlar da aşırı süslenmez, süslense bile çeşit çeşit yoktur ve yinede iyi kişiler. Kazak ile bankada satışta danışmanlık yapar calisan, eşofman altı ile okula gider genc, kac senelik 50 sene öncesi modası olan blazer ceketi tshirt üstüne çeker düğüne gider dayılar, ama işte birbirinin o konuda dedikodusunu da yapmazlar.
Kıyafet duruşumuz kendimizi iyi hissederse etkileyebilir, cok tatlı ya da karizmatik de durabilir ama cok da önemsemekte fayda var. Aksi abd tarzi tüketim toplumu olmaya itiyor insanı.
Farkli düsünceler var giyim konusunda...
Iş yerine şik giyinirsem bu işimle kendime gösterdiğim saygidir...
Arkadaslarla ise gidilecek yere bağli spor, rahat vs giyinilir...
Yani giyimim beni mutlu ettiği icin aynada görünce ilk kendime gülümsediğim icin...
Evde ama asla dişara giydiklerimi giymem cünkü yemek vs kokusu kalinca bide onlarla dişariya cikmam...
Ev halimide seviyorum ben... 🤓Masallah diyelim diyormusum 🙃
Maşallah :D
Rica ederim 🌹😊
İş görüşmesi için güzel giyinmesi bakımlı olması şart fakat insanlara gösterişli yapmak ya da beğendirmek yerine kendim için giyerim aynı zamanda kendimi saygı duyuyorsam karşımdakine de saygı duyar. Her zaman duruşu doğal olmak önemlidir bu dürüst olduğunu göstergesidir.
Yani kendini insanları belli etmek güzel yani
Cevap
11Cevap
Öncelikle kendine olan saygıdır , ortamına göre özenli ve düzenli giyinirsen bu daha özgüvenli hareket etmeni ve konuşmani sağlar kendisine saygısı olmayan bir kişinin başkasına saygısı hiç olmaz
Aynen öyle maviş Sultan. İçindekini resmen dışarıya yansıtıyorsun. Kılık kıyafet bile senin ne kadar özenli düzenli olduğunu gösterir
Kesinlikle öyle 👍🍁🌷. Eskilerin bir lafı vardır para adama yürümesini kıyafet konuşmasını öğretir derler
Güzel lafmış.
👍😊👍😊
Kendim için güzel giyinirim bir toplumda bulunduğum zaman derli toplu ve şık durmak insanın kendine özsaygısını öne çıkarır..
Aynen öyle haklısın ✌👏
Öncelikle. Kendime olan saygımdan dolayı tabi ki de.. ondan sonra da insanlara olan saygıdan dolayı giyinirim.
Güzel ✌️👏
İlk önce kendimi için sonra güzel bir izlenim bırakmak için
Evet güzel izlenim şart.
Kendime olan saygımdan
Eğer bir etkinlik ya da bir görüşmeye gidiyorsam oradakilere saygımdan özenirim. Çünkü ben kendime saygıyı kıyafetle bağdaştıramam. O an mentalim neyin içinde mutlu hissedecekse onu giymek, kendime duyduğum en büyük saygıdır bence. Mentalime hizmet etmeyen hiçbir şey kendime saygı olmaz 🤗
Müthiş bir cevap ✌️👏
🤗🤗
“Kişi kıyafeti ve ile ağırlanır güzel sözleri ile uğurlanır” kişinin kendisine olan saygısıdır iyi ve düzgün giyinmek lakin “biz ne Adamlar gördük üzerinde giysi yok. Biz ne kıyafetler gördük içinde insan yok” sözüde giysiden sonra ki önemi anlatır bizlere.
Yerine göre davranmak lazım tabii ki. Bir köyde bahçede takım ceket giymek de mantıksız.
Önce kendime saygı ama çevremde de nasıl gördüklerine önem veriyorum. Böyle merasimlerde ekstra özeniyorum.
Çevre etkili kesinlikle.
Hem kendim hem karşımdaki için güzel giyinirim. Birinin yanına, bir davete özensiz gitmek kendime de karşımdakine de saygısızlık olur. Çok güzel bir parça olmadığı sürece hazır giymeyi sevmem. Bir tarzım var. Kaliteli kumaşı alıp diktiririm senelerce giyerim. Bunu kendim için yapıyorum.
Aynen öyle ✌️👏
Kendım için giyinirim çünkü ınsanın kıyafetılerı kişiliğini yansıtıyor ve maalesef ki bazen buna göre degerlendırılıyor. Aslında hem kendımız hem ınsanlar için ozenlı olmak zorundayız
Zaten insan içindekini dışarı yansıtır. Bir insan temizliği zaten kılık kıyafetinden belli olur. Ya da karşısındakine ne kadar önem verdiği yine aynı şekilde kılık kıyafetinden belli olur.
ben nere gitsem seviyorum giyinip ayyy ne güzel oldum kızzz diyorum aynanın karşısında küçük kız gibi , hoşuma gidiyor bazen 5/6 kıyafet değişip ehh tamam bu bu son son diyorum , vede ilk izlenim çok önemli giydiğinle kendini temsil ediyorsun
ahhaa 5/6 çok ama 2/3 kafi gibi
elbiseleri giyinip of olmadı diyorum sonra olunca ayyyy bu işte diyorum hızlı oluyor o süreç yarım saate karar vermiş olup giyiniyorum öylede 20dakka 15dakka da makyaj sonra çantayla ayakkayı kombin yap ocağı kontrolettim aaa etmedim mi diye dön sonra çıkıyorum 😅😂🤣😹😹😂😂
:D :D :D
Güzel giyinmek aşırı özgüven veren bir şey öncelikle. Sonra karşı tarafa duyulan saygı, ilk karşılaşmadaki enerji görünüşle ilgili oluyor. Kendimi de seviyorum bu yüzden güzel bulduğum şeyleri giyerim
Evet haklısın ✌️👏
Kişinin karakteri giyimine de yansır derler ama bazen yanıltıyor bu durum. Bence insan kendi için giyinmeli kendine olan saygısından baskasi için yapılan hiç bir şey bizi mutlu etmez edemez. Komutla çalışır gibi olmaz.
İnsanın içindeki dışına da yansır bence. Mesela bir buluşmaya gittiğinde özendiğinde karşıdakine saygı açısından özenirsin. Yine iş yemeğine gittiğinde veya bir toplantıda özellikle kıyafetlerini seçersin ki çevre tarafından iyi bir izlenim vermek için.
Dogru mesala ben ip askılı mini etek giysem beni taşlar lar senin neyine diye sjsjjs
Hayır ya öyle demek istemedim onu da giyebilirsin kim ne diyecek. Ama mesela giydiğin kıyafetin temizliğine ütüsüne bile bakan olur. Bu da senin evdeki tertip düzeninin bir yansımasıdır. Mesela askerde öyle insanlarla karşılaştık ki iç çamaşırını bile asmayı bilmiyordu yani saklamayı bilmiyordu. Askerde bir dolap düzeni vardır oraya asmışlardır her şeyi ona göre dizeceksin diye. Üniversite mezunu adam o kurala uyuyamıyordu düşün yapamıyordu yani baktığını okuyamıyordu.
O ayri mevzu ben kişilik odaklı yorum yaptım. Mesala ben asıyorum kesiyorum küçük mafyayim ya öyle giyinsem olmaz o manada, ama dediğin doğru insanın çocuğu olsun kendi giyimi olsun evin De yansimasidir bazıları Allah affetsin yanlarından geçerken gözlerim kanıyor, fakirlik allahtan da temizliktemi allahtan yahu
Kesinlikle Naciye ✌️👏
İlk kez görüşceksem asla özenmem neticede sahtekarlık olurdu olmadğn gibi görünmek ama her hangi bir ilşkideysem özenirim güzel görsün falan isterim
Olur mu ilk ve son da olsa özenmek lazım.
Karşımdakileri etkilemek gibi bir çabam hiç olmadı, gayet normal bir giyim tarzım var. Nasıl giyindiysem, öyle denk gelmiştir veya öyle giyinme ihtiyacı doğmuştur.
Özel bir yere giderken yani önemli olan.
Hayatım motive olmak için önce kendi olan saygımı yitirmemek karşıdaki insana da saygılı olabilmek adına güzel giymeyi ve bakımlı olmayı her zaman yeğlerim.
Kesinlikle öyle kendini önce beğenmezsen karşıdaki zaten beğenmez.
Valla ben kendim için giyinirim evde bile ben kendimi bakımlı temiz görmek isterim başkasından banane 😄
Sen şişkosun bir kere ne giysen yakışır 😂
Teşekkür ediyorum 😄
🤣
Normal bir günse kendime saygımdan. Özel bir davetse gideceğim yer hem kendime hem karşımdakine saygımdan..
Aynen öyle doğru söylüyorsun Başak kadını sen hep doğru söylüyorsun ya ✌️👏
İlk önce kendime saygımdan sevgimden sonra karşımdaki insanlara saygımdan düzgün ve güzel giyinirim 😊🙏
Seninde zaten önem verdiğin belli
Tabiki kendim için sadece giydiğim kıyafetler değil yaşadığım hayatı önce kendim için yaşarım sonra etrafımdaki insanlar için.
Evet öyle.
Her ikiside , bir arkadaşla buluşacaksam onun içinde giyiniyorum ayıp etmek istemem. Bir örnek vereyim, benim düğünüme çok yakın bir akrabam kocasının kazağını giyerek gelmişti. Sanki protesto eder gibi…. giyim çok şey ifade eder.
Kendime geliştirmiş olduğum öz saygıdan. 🎈
Çok güzel ✌️👏
Teşekkür ederim 🙏
Kendim için giyinirim herkesten önce kendime saygım var benim
Giyinişin seni yansıtmaz mı ama
Once kendime olan saygımdan sonra 3. Kişilere
Bu da bir düşünce ✌️
Önce kendim için sonra gittiğim yerin ciddiyetine göre
Haklısın insan önce kendini beğenmeli ama gittiği yerde önemli evet
Karşımdaki kişi için güzel giyinmem, kendime özel olsun..
Ama izlenim de önemli
Önemli değil.
Peki 🤣
Kendime saydımdan ama tabiki karşı tarafada nasıl bi izlenim verdiğim önemli
Karşı tarafa da önemsiyoruz bence 😊
karşıdakine saygıdan yoksa benim için pekde önemli değil
Güzel ✌️👏
Kendim için giyinirim kişi nereye ne giyineceğine dikkat etmeli herzaman.
Aynen öyle.
Kendime saygımdan
Güzel ✌️👏
Karşıdaki için eşofman ile kapı önüne bile çıkmam
Kendim için bana iyi geldiği için keyfime göre giyinirim.
Eşimden ailemden başka kimse için giyinmem
Sonuçta giyindiğin zaman eşini de aileni de temsil etmiş oluyorsun.
Evet bide sevdigim tarzıma
Karşımdakini yiyim. Kendim için tabi ki.
Ama bir iş başvurusuna gidiyorsun. Günlük kıyafet ile de gidecek değilsin ya 🤣
Kendimi nasıl güzel hissediyosam öyle gidiyom her yere. Demek ki güzel giyiniyom. 🤣🤣🤣
Hem kendine hemde karşındakine
Önce kendim için tabiki
İkisi de. En çok kendim için
Önce kenime saygı
Kendimi iyi hissediyorum diye..
Kendim için tabiki.
Kendim için.
Çok güzel.
Kendim için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?