Bazen kafamızın içi aşure gibi olabiliyor malum.. böyle anlarda neler yapıyorsunuz? nasıl geçiriyorsunuz o karmaşayı?

Bazen kafamızın içi aşure gibi olabiliyor malum.. böyle anlarda neler yapıyorsunuz? nasıl geçiriyorsunuz o karmaşayı?
Nerede olursam olayım. Yer müsait olunca. Gözlerimi kapatır ve içerde bir sorun, çözülmemiş bir vaka , tutulmayan bir söz var mı?, karmaşık gelen ne var bunları düşünür ve çözmeye çalışırım. Cevabi olmayan soruların cevabını ararım. Kendi icimde parçaları birleştirip yeni cevaplar bulurum. bunları yaparken cevabın doğru olup olmadığını teyit ederim. Böylelikle daha az karmaşık olur. İhtiyacım olmayan bilgileri sınırlarım. Mesela haberleri çok az dinlerim.
Kendi ilgili olduğum alanda şeyler okurum.
Binlerce video atlayıp izlemem mesela.
Bana iyi gelecek şeyleri yapmaya calışırım.
Nadiren de olsa şiir yazarım.
Böylelikle karmaşadan kurtulmuş olurum.
Bazen müzik dinlerim, bazen çıkar gezerim, bazen hiç tanımadığım yeni insanlarla tanışırım. Bazen sadece ağlarım, bazen bir defterim var ona yazarım, bazen arkadaşlarımla gezerim. Zihnimi meşgul eden sorunun büyüklüğüne göre değişir çabalarım.
Zihnim karmaşık hale geldiği zaman beyin olarak çok yoruluyorum. Böyle zamanlarda sakinlemeyi seçiyorum. Bazen başarılı oluyorum, bazen ise başarısız. Durup biraz kendimi dinliyorum. İç sesimi duymaya çalışıyorum. Baktım olmuyor en güzel kaçış olan uykuyu seçiyorum😴
Rica ederim 🦋
Çay içerim, suya girerim. Yetmedi mi buz gibi suyu yüzüme çarparım tokat gibi gelir, daima işe yarar uyayan iyi hücreleri uyandırır da beynin işlevini gerçekleştirmeye başlar. Ona buna bulaşırım. Haksızlıklara müdahale ederim, kişilere burhanlar armağan ederim.
Ona buna bulaşırım ve haksızlığa müdahale ederim çelişiyor sanki 😂😂😂
Cevap
26Cevap
Ayırıyorum ki kafamı bulandıran şeyleri keser atarım
Her şey olacağına varıyor ya.. öncekiler nasılsın oldu bu da olur diyorum
düşünerek tabi ki de
Dış dünyaya kendimi kapatıp, tamamen iç alemime dönerim. Sakinlik veren müzikler eşliğinde yürüyüş yaparım. Ve doğal bir ortamda veya sakın bir mekanda yazarım sayfalarca, ayıklarım içimdeki çöpleri, derin bir temizlik yapar ve dünyaya geri dönerim.
Bir süreliğine düşünmeyi bırakarak. Odağımı sevdiklerimle eğlenceli vakit geçirmeye çeviririm. Böylece en mutlu olduğum şeyi yaptığım için zihnim stabil hale döner ve odaklanılması gereken noktalara sakin kafayla geri dönerim...
Karmaşaları birbirlerine düşürerek, bazen çekiliyorum kenara kapışmalarını gözlemliyorum ama en kötüsü de hepsi kendince haklı ortalık kan revan
Günlerdir çılgın gibi bir İstanbul masalını izliyorum. Esmanın aşk hayatından kendimkini unuttum. Biraz iyi geliyor
Sabahtan beri sanki hic keyfim yok. Zihnim de boynum da uyusmus.
Müzik dinlerim, yürüyüş yaparım ya da uyurum.
Bendede vesvese çok oluyor kafamın içinde bir sürü sorular cevaplar
Genelde film izlerim ya da geceleri yıldızları sessizlik ve karanlık insan ruhuna iyi geliyor.
Doğada yürüyüşe çıkarım.. zihnimi orada boşaltırım..
Gözlerimi kaparım tüm nefesimi verip tekrar alırım bunu 5 defa tekrarlarım yeterli oluyor
ilk en önemli olanlara odaklanıyorum digerleri sona
Genelde hava almaya çıkar kendi kendime düşünürüm, bazen de müzik dinlerim.
Sekmeleri teker teker kapatıyorum yoksa işin içinden çıkılmıyor.
Bskım yaparım ya da dışarı çıkıp sahil'de oturup bi şeyler içerim
Zihnimdeki kargaşa hiç dinmedi ki. Geceleri kalkıp gizli gizli bir köşelerde ağlayan kişilere sor. Her kargaşayı deffettim de, aklıma, kalbime kazınan o kişi beni 90° değiştirdi.
Dudaklarımı hareket ettirerek
etrafımdaki esyalara bakıyorum anda olduğumu anlamak için
Kahve içip müzik dinlemek en iyisi..
Şu an bomba atsam yeridir o derece🤭
At at çekinme valla bak😂
Bomba bulun bana 🤭😄
💣💣 elimizde sadece bu var😂
Düşünmen yeter😄
İnci taneleri gibi sıraya dizip çözdüklerimi siliyor , diğerlerini gün gün ortadan kaldırıyorum. Esas çözüm nasıl baş edeceğinden korkmamakta.
Bir sus diyorum şşşş bııırrraaahhhh diyorum sakğnleşiyor
Dışarı çıkmak beni rahatlatıyor bence sende dene ama müzik dinleme sadece etrafına bakarak yürü.
Hiçbir şey yapmadan sakin bir klasik müzik buna yardımcı olur bence.
Yeni karmaşalarla.
deniz kenarında bir kahve ile
Alkol ve uyku
Ben dindiremiyorum
Kafamı dağıtarak ve o an herşeyi bırakarak
Sus artık diyip duruyorum ama susmuyor
Okkalı bir kahve içiyorum😎
Zaman en etkili ilaç olur
Dindirmiyorum ya saldim çayira konuşsun dursun
Kiyap okurum ya da resim çizerim
Kendimi başka bir işe vererek
Gecmiyorki hep aynı dönüyor dolasiyor