Zihni çok dolu olan ve çoğunlukla geçmişte yaşayan, günü harika geçerken bile yüzü gülmeyen, yüz kaslarının gülmeyi unuttuğu kasvetli, olduğundan daha büyük davranması gerektiğine inanan insanlar ne yaşıyorlardır? Nasıl düzelebilirler?
Egzersiz yapılabilir rahatlatıcı müzikler dinlenebilir doğada bol oksijenli yürüyüş yapılabilir deniz havası alınabilir seveceği hobilere yönelip onlara odaklanabilir nefes egzersizleri işe yarayabilir bunun için insan kendine göre birçok yöntem bulabilir
Belirli aşamalarla ilerlersin. Önce kabulleniş ile başlarsın. Sonra üstesinden gelirsin her bir düşüncenin. Böyle söyleyince kolay geliyor ama yaparken zorluğunu fark edersin emin ol
Korku zor olan tarafı. Başarısız olma korkusu, asla hiç bir şey eskisi gibi olmayacak düşüncesinin verdiği korku, ne kadar denersen dene her zaman böyle kalacağın düşüncesinin verdiği bir başka korku. Kendi kendini manipüle edeceksin defalarca. Zor olan tarafı bu. Stoacılık felsefesi bu zorluğu aşmanda yardımcı olabilir sana. Araştırıp hayatına uygulamanı tavsiye edebilirim. Yaşam enerjin ve motivasyonun kendine gelir ama eskisi gibi bakabilir misin dünyaya ondan emin değilim. En nihayetinde de kendine yüce bir amaç edin. Her ne kadar saçma olsa dahi bir amaç bulmalısın kendine
Teşekkür ederim bu kadar ayrıntılı anlattığın için. Bazı noktaları çözmekte zorlanıyordum insanları bu noktalarda fazlasıyla manipüle edip yönlendiriyordum. Aslında neyle yüzleşmek gerektiğini anladım. Tekrar teşekkür ederim 🙏