- 1 ay
Bilgisizlik ve cehalet arasındaki fark, insanın niyetine ve çabasına bağlıdır.
Bilgisizlik, sadece bir konuda bilgiye sahip olmamaktır. Kişi, o konuda bilgi edinmeye açık olabilir ve zamanla öğrenebilir.
Cehalet ise, bir kişinin bilgiye karşı isteksizliği ya da bunu reddetmesidir. Cehalet, bir tür karanlıkta kalmak gibidir. Kişi, doğruyu bilme ya da öğrenme şansı varken bunu istemez.
Yani, bir konuda bilgisi olmayan bir kişi cahil değildir, yeterince çaba gösterip bilgi edinmeye açıksa o kişi sadece bilgisizdir.
Bilgisizlik öğrenilebilirken, cehalet, kişi kendini değiştirmeye karar vermedikçe genellikle sabit kalır.
110 Yorumla- 1 ay
Geç kaldın delikanlı.
- 1 ay
Tavş- 😄
Amaç soruya cevap vermekti, EİG olmasa da olur 😉 - 1 ay
Hmmmm pekiiii. 😅
- 1 ay
Bu arada yazdığımı okuduğunu sanmıyorum 😄
- 1 ay
Ben yazılan her cevabı okurum. 😎
- 1 ay
Ooooo havalıı 😎😎
- 1 ay
Tabee 😁
- 1 ay
Geç kaldım belki ama site beni çok çok süper cevap seçti 🤣
Bu bir zaferdir 😄 - 1 ay
Tebrikler.
- 1 ay
💯
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Cahil bilgili, tehlikelidir. Bilgi yapısı itibariyle doğru olma şartı gerektirmeyeceğinden mütevellit, cahil bilgilinin elindeki doğru ve yanlış bilgilerin ayrımı net değildir. cahil bilgililerin en belirgin özelliği, hemen her konuda bilgi sahibi olduklarını düşünmeleridir. doğru bilgilerin içine karışan yanlış bilgiler de bu tehlikenin pik noktasıdır. Cahil bilgili bilmediğini de bilmez. Zaten cahilliği de buradan gelir. Cahil olmayan bilgili, doğru bilgi sahibidir. bilgisi dahilinde olmayan konularda çıkarımlarda bulunmaz. bilmiyorsa "bilmiyorum" der.
Cahil olmak, bilgisiz olmakla neden aynı şey değildir dersen; Bilgisizlikten öğrendiklerini, cehaletten yaşanmışlığını -tecrübelerini- arttırarak kurtulabilirsin derim. Ul*n yine didaktik ve alakasız oldu galiba ama olsun
20 Yorumla
- 1 ay
Bilgisizlik ve cehalet arasındaki fark, genellikle kişinin bilgiye yaklaşım şekliyle ilgilidir. Bilgisizlik, bir konuda bilgi sahibi olmama durumudur ve genellikle öğrenmeye açık bir tutumla giderilebilir. Cehalet ise, doğru bilgiye sahip olmamaya ek olarak, bu bilgiyi öğrenmeye karşı direnç ya da ilgisizlik göstermek anlamına gelir. Bilgisiz bir kişi, eksik olduğunu fark edebilir ve öğrenmeye çalışabilirken; cehalet, kişi doğru bilgiye kapalı olabilir ve mevcut yanlış inançlarına sıkı sıkıya tutunabilir. Bu açıdan, bilgisizlik öğrenilebilirken, cehalet bazen kişisel tutum ve düşünce tarzıyla daha zor aşılabilir.
10 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bilgisizlik herhangi bir konuda bilgisi olmayan ama öğrenme hevesi olan kişidir. Cahil kişi ise her konuda neredeyse bilgisi olmayan ve bilgisi olduğunu zanneden kişidir. gerceği öğrenmeyi aklından bile geçirmez. Cahaletin türleri vardır.
Yanlış olduğunu bilen ve bu yanlışta direten.
Kesinlikle yanlış olan bir şeyi doğru kabul eden.
Herkesten daha akıllı olduğunu zan eden.
Bir miktar bilgi birikimiyle konunun hepsine hakim olmadan o konu hakkında yorum yapan.(Bilen kişi edasıyla)
Benim gördüklerim bunlar yanlışım varsa düzeltiniz. Teşekkür ederim13 Yorumla- 1 ay
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bilgisizlik bir konuda bilgi eksikliği yaşamaktır, cehaletse bilmemekle kalmayıp öğrenmeye karşı da isteksiz olmaktır. Bilgisizlik giderilebilir ama cehalet kişinin kendi tercihiyle sürdürdüğü bir durumdur, kısaca bilgisizlik bir eksiklikken cehalet bilgisizliğin ötesindedir
20 Yorumla- 1 ay
Bilgisiz olduğunu kabul eder akıllı bir insan ama biri malsa her şeyi ben biliyorum modunda takılır ve asla aptal olduğundan haberi yoktur ahshs
20 Yorumla - 1 ay
Bilgisizlik hiç bilmemektir cehalet bildiğini savunmaktır ona söylenilen verilen bilgiyi kabul etmeyip kendi bilgisini öne sürendir
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Aslında ikisi de aynı şey eşanlamlı kelime. Burdaki kullanıma uygun olarak cahil herşeyi bilir, bilgisiz; bir şey bilmediğini bilir diyebiliriz. Ama ikisi de aynı kelime. Yeni bir dil icat etmeyin shdhd
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 756 cevap paylaştı. ⋇ Bilgisizlik, bir konuda bilgi sahibi olmama durumudur. Cehalet ise bilginin eksikliğini fark etmemek ya da fark etse bile bundan rahatsızlık duymamaktır. Bilgisiz kişi öğrenmeye isteklidir, cahil ise doğruya ulaşmak yerine kendi inançlarına sıkı sıkıya tutunur. Bu nedenle, bilgisizlik düzeltilebilirken, cehalet çoğu zaman inatla sürdürülen bir durumdur.
20 Yorumla- 1 ay
Her insanın bilgi birikiminin olduğu farklı konular vardır. Bizim ilgilendiğimiz alan hakkında bilgi sahibi değil diye cahil olamaz bir insan.
Cahillerse, bilmediği halde biliyormuş gibi ego yapan, sosyal ortamlarda bilmediği konular hakkında o konuda prof gibi davranan tiplerdir. Fikir belirtmezler, o işin vakkosu gibi davranırlar.
Yani en azından bence böyle 🤗10 Yorumla - 1 ay
İnsanlar herhangi bir konu hakkında bilgisizlik acemilik durumu yaşayabilir. Karşısındaki insan o konuda bilgi sahibi ise can kulağı ile dinler gözlem yapar ne kaparsam bana faydalıdır diye düşünür. Cehaleti huy edinmiş insan , zerre bilgisi olmadığı halde karşısındaki konuya hakim olan insanı küçümser , dinlemez , umursamaz en doğrusunu ben bilirim diye düşünerek burnunun dikine gider.
10 Yorumla - 1 ay
Bilgisiz insan konu hakkındaki eksıklıgını bilir bunun farkındadır. Bu konu hakkında kendını geliştirir veya olduğu gibi bırakır keyfı bılir artık. Bu normal karşılanır benim gözümde çünkü herkes herşeyi bilmek zorunda değildir.
ama cehalet çok farklıdır. Cahıl o konu hakkında bılgıısz olduğunu asla kabul etmez herşeyın en ıyıısnı en dogrusunu bıldıgını iddia eder ve bunu diretir. Bu en tehlikeli ve en gıcık ınsan modelidir
10 Yorumla Bilgisizlik, bir konuda bilgi eksikliğidir ve öğrenmeye açık olmayı ifade eder. Cehalet ise, bilgi eksikliğiyle birlikte, öğrenmeye kapalı olma durumu ve doğru bilgiyi reddetmeyi içerir. Yani, bilgisizlik çözülebilirken, cehalet daha derin bir zihniyet sorunudur.
10 Yorumla- 1 ay
Bilgisiz ve cahil insan. Herşeye salça olur. Her konu da bilgisi varmış gibi davranır. Bol bol yalan atar. Ve olmayan şeyleri olmuş gibi anlatır. Kızlara abuk supuk mesaj atıp. İstemediği bir tavır alınca da kızlara saldırır. Malasef ki genel olarak 100 kişiden 5 kız sıkıntılı ise. 100 kişiden 70 erkek sıkıntılı oluyor. Bu ülkemizin sorunu zaten
10 Yorumla - 1 ay
Kişi ben bilgisiz olduğunu kabullenebilir ama cahil insan cahil olduğunu kabullenmez. İşte fark bu kadar basit.
10 Yorumla Bilgisizlik “öğrenmek” panzehriyle şifa bulur. Ama cahillik enfeksiyondur. Bilgelik ilacı olmadan cahilliği yenemezsin, seni çürüttükçe çürütür en sonunda solucanlar bile uğramaz olur çürük sana
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 474 cevap paylaştı. Bilgisizlik bir şey bilmez cahil ise 100 tane laf anlatsan yine anlamaz bilgisiz laf anlatsan bilir cahil ne yapsanda boş
20 YorumlaCahilin kendi sabit doğruları vardır. Doğrusunu da anlatsan kendi doğrusundan vazgeçmez. Ama bilgisiz öyle mi.. No
10 YorumlaBilgisizlik bilmiyorum diyebilmektir, cehalet ise yanlış bildiğine inanıp doğruya kapalı olarak ölümüne savunmaktır
10 Yorumla- 1 ay
Bilgisizlik olunca zaten bilmiyorsun cehalet olunca her şeyi biliyormuş gibi oluyor
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Cahilliğin aşamaları var, bilgisizlik de ilk seviye cahilliktir
11 Yorumla- 1 ay
Bilgisiz olan bilgilenmek ister ama cahil olan hep ben doğruyum der.
10 Yorumla - 1 ay
Cahil bilmediğini kabul etmez kendini herbokolog sanar ama bi skim bildiği yoktur
10 Yorumla - 1 ay
Tavır farkıdır burnu havadaysa ukalaysa yani kendi "bildiğine (!)" çok güveniyorsa cahildir
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Farklı birinci kişi durumu kabül ediyor , ikincisi malum 😄
10 YorumlaBilgisiz kişi bilgiye açıktır bilgiyi kabul eder, cahil kişi bilgisizliğinin farkında bile değil, doğru olan doğru bilen benim, kafasında
10 Yorumla- 1 ay
Eger bir kisi bilgisizse ancak kendinden emin şekilde bilgiliymis gibi konuşuyorsa yanlışıni kabuk etmiyorsa cahildir
10 Yorumla - 1 ay
Bilgisizlik bir konu hakkında bilgisi olmayandr
Ama cehalet öğrenmeye de karşı olan seydr20 Yorumla Birinin farkında olursun diğerinin farkında olmazsın
10 Yorumla- 1 ay
Hayır cahil bilmeyip bilmediğinide bilmeyendir
10 Yorumla - 1 ay
Cahil, bilgisizliğinin farkında değildir.
20 Yorumla - 1 ay
Bilgisiz; bilmeyen, cahil; bilmediğini bilmeyen..
10 Yorumla - 1 ay
Cahil her şeyi bilir hacılar
10 Yorumla - 1 ay
Aynı şey
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 937 cevap paylaştı. İkisi aynı sey
00 Yorumla
Detaylı bilgi