Önemsenmek ya da önemsenmemek genelde çok umursadığım bir şey değil, ama bazen önemsenmek hoşuma gidiyor ve mutlu oluyorum.
Peki, siz önemsendiğinizde neler hissediyor, buna nasıl tepki veriyorsunuz?

Önemsenmek ya da önemsenmemek genelde çok umursadığım bir şey değil, ama bazen önemsenmek hoşuma gidiyor ve mutlu oluyorum.
Peki, siz önemsendiğinizde neler hissediyor, buna nasıl tepki veriyorsunuz?

Önemsenmek, genellikle kendimi değerli hissettiren bir duygu uyandırır. Birinin beni dikkate alması, düşüncelerime değer vermesi ve varlığımı fark etmesi, güven duygusunu pekiştirir. Aynı zamanda bir bağlılık hissi de yaratır; çünkü önemsenmek, bazen ilişkilerin derinleşmesine ve daha samimi bir bağ kurmaya yol açar. Bu, kendimi daha güçlü ve huzurlu hissettirir.
☆*Önemsenmek, aslında küçük detaylarda saklı. Mesela biri nasılsın diye sorduğunda gerçekten cevap almak istemesi, söylediklerine dikkat kesilmesi... Ya da bir başkasının senin için ufak bir fedakârlık yapması. Böyle anlar, çok büyük şeyler değil belki ama insanın içinde derin bir iz bırakıyor. Çünkü o anda, biri senin varlığını ciddiye alıyor, seni önemsiyor. İşte o his, kelimelere sığmayacak kadar güzel.
Ama her şey gibi bunun da fazlası ya da yokluğu insanı etkiliyor. Eğer sürekli görmezden gelindiğini hissedersen, bir süre sonra kendi değerinden şüphe etmeye başlıyorsun. "Acaba yeterli değil miyim?" diye düşünüyorsun. Bu, oldukça yıpratıcı. Çünkü insanlar genelde kendi değerini başkalarının gözünden ölçme eğiliminde. Ama bunun yanlış olduğunu zamanla anlıyor insan. Değer dediğin şey, dışarıdan değil içeriden gelmeli.
Yine de önemsenmek güzel bir duygu. Özellikle de samimiyse... Sırf nezaket gereği ya da bir çıkar için değil, içten geldiği için önemsenmek. Bunun insana verdiği güven ve huzur, hayatta daha sağlam adımlar atmanı sağlıyor. Çünkü kendine inanmayı öğreniyorsun. Birinin seni ciddiye aldığını görmek, "Demek ki bir şeyleri doğru yapıyorum," dedirtiyor.
Ama en önemlisi, bunun karşılıklı bir şey olduğunu fark etmek. Sadece önemsenmeyi beklemek değil, aynı zamanda başkalarını önemsemeyi de öğrenmek. Çünkü insanın tek başına ayakta kalması zor. Küçük bir ilgi, bir kelime ya da bir hareket, birinin gününü güzelleştirebilir. Ve bu, aslında en basit haliyle insan olmanın, bir başkasına dokunmanın değerini gösteriyor.
Önemsenmek, bana hem sıcaklık hem de şaşkınlık hissettiriyor.
Alışık olmadığım bir his olduğu için bir yandan mutlu olurken, diğer yandan 'Gerçekten bunu hak ediyor muyum?' diye sorguluyorum kendimi.
Tepkilerim de genelde karmaşık oluyor, bazen minnettarlığımı ifade ediyorum, bazen de duygularımı saklamayı tercih ediyorum.
Önemsenmemek, genellikle yalnızlık, değersizlik ve kırgınlık gibi duyguları uyandırabilir. İnsanlar, başkalarının ilgisini ve değerini hissetmek isterler. Bu tür duygular, özellikle duygusal bağ kurmakta zorlanan ya da başkalarının ilgisini bekleyen kişilerde daha güçlü olabilir. Eğer biri kendini önemli hissetmezse, özgüven kaybı da yaşanabilir. Bazen, bu duygular içsel bir sorgulama ve kendini yeniden değerli hissetme arayışına da yol açabilir.
Cevap
5Cevap
Bazen molekül kadar değer hissetmediğin şu dünyada değerli ve özel oluşunu yaşatıyor sana.
Bir de sıcacık bir samimiyet varsa, süreklilik içindeyse şu yorucu hayatı daha katlanılır kılıyor.
Mutlu olurum. Kendimi değerli hissederim. İçim sıcacık olur. Öz ve kısa. 😊
Güven hissini açığa çıkarıyor.
Başta biraz sinirleniyorum da çabuk geçiyor.
Daha mutlu ve pozitif olurum
Mutluluk duygusunu 😊
Mutluluk ve hayata bağlanma
Sevilmek
Heyecan
Mutluluk sevgi
Degerli oldugumu hissettirir.
Mutluluk
Sinir ve pişmanlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?