Güncellemeler
1 yıl
Güncel
Güncellemeler
1 yıl
Heyyy
5 dk bile dinlemiyor nasıl anlayacak ki. Psikolog daha iyi anlar bnce ama onunda teşhis koyma yetkisi yok nasıl olacak.
Ben 31 yaşındayım otizm ve ya dehb den şüphe ediyorum anlayan var mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Şikayetlerin ne ona göre bir yorum yapabilirim. Psikiyatristlerden gerçekten dinlemiyor bu arada onu ben de fark ettim galiba devlet hastanesine gittin sen de. Muhtemelen çok kalabalık olduğu için dinlemiyorlar.
31 yaşındaki birinde otizm olabilir mi sizce? ↗
Soruyu okuyabilir msn ben yazdım. Ben ilaç kullanıyorum depresyon ve anksiyete için ama altında otizm ve ya dehb den şüphe ediyorum
Olabilir. Ben de şüphe ediyorum kendimden var mı yok mu bilmiyorum. Ama en net belirtilerden birisi empati yapamamaktir. Ben empati yapabiliyorum, şakaları anlayabiliyorum, mecaz anlamları yakalayabiliyorum. En net belirtiler bunlar. Sosyal olarak geride kalmanın başka sebepleri olabilir bendeki sorun da bu zaten. Aileden kaynaklı bir durum benimkisi çok net yetiştirilme şeklinden kaynaklı ben de ama yine de bir psikiyatriste bu konuyu açacağım.
Empati bende yapıyorum. Ama bazı şaka ve imaları anlamam. Mesela sanalda kimle konuşsam zekisin diyorlar ama sosyal hayatta değilim aslında kendimi gösteremediğim için değilim. Evet aileden kaynaklı bnmde ama bizim ailecek bir sorun var gibi geliyor diğer insanlara göre çok gerideyiz
Bunu sorgulamadan kabullenip yaşayan binlerce insan var en azından sen sorup araştırıyorsun belki düzeltmek için çabalıyorsun. Ben çabalıyorum bu şekilde yaşayamam. Omegle ye girip insanlarla sohbet ederek alıştırma yapıyorum ve geliştiğini fark ediyorum. Başta zordu da alkol alınca bütün anksiyete gidiyor haftada 2 defa alkollü sohbet ediyorum geri kalan günlerde normal. Onu da bir destek olarak kullanıyorum işimi çok kolaylaştırıyor ayrıca hızlandırıyor.
Zamanla artık yürümek gibi oluyor sosyalleşmek. Bir anda konuşma başlatıyorsun ve konuşmayı başlattığının farkına bile varmıyorsun. Nefes almak kadar normal gelmeye başlıyor. Ama ben bir aydır yapıyorum bunu günde 3 saat ama en az 6 ay böyle devam edersen çok iyi bir hale gelirim diye düşünüyorum
Bnde ilaç içiyorum malaesf biraz iyi hissettiriyor ama çözüm değil tam olarak
Dehb den de şüphe ediyorum Bi de 4 5 yaşlarında konuşmuşm küçükken. Bnde çocukluktan beri farklılık var anlam veremiyorum
Ben 4 yaşından önce de konuşuyordum. Belki küçükken kimse konuşmuyordu ve dinlemiyordu seni. Birçok çocuk böyle olabiliyor zaten
Evet kesinlikle katılıyorum bence uyaran eksikliği de olabilir. Otzmle sık karıştırılan bişeymiş bu. Küçükken yanında konuşan olmayınca ilgi alaka yok demek ki geç öğrendik kardeşimle ben ama kardeşim polis oldu evlendi ben hala aynıyım. İçimde başka bir potansiyel var ama onu keşfedip yaşayamıyorum. Bir cevher5var ve çürüyor keşfeden yok gibi geliuor
Benim yeteneğim yaratıcılık. Bir şekilde bulman lazım. Satranç oynadım, dil öğreniyorum, resim yaptım, şiir yazdım, senaryo yazdım, fikirlerimi yazmayı denedim, video montajı ile komedi yapmayı denedim, animasyon denedim. Birçok alanda kendini test edip yeteneğimi buldum. Komedi ve yaratıcılık. Bence herkes hayatının bir döneminde her şeyi deneyerek kendini test etmeli yeteneğimiz ancak bu şekilde keşfedebiliriz.
Bnde konuşma yazarlık ve futbol yeteneği vardı ama spor lisesine göndermedi ailem
şu an yaptığın meslek ne peki
Tekstilde çalışıyordm temmuzda çıktım bu sorunlar yüzünden o günden beri köydeyim hayvanlar ile uğraşıyorum
Çalışırken bu durum yüzünden yaşadığın sorunlar nelerdi
İnsanları kafaya takıyorum. Çok stresli panik heyecan vs vs biri bişey kafaya takıyorm dediklerini anlamıyorum 2 3 kere tekrar ettiriyorum ve sürekli her şeyi erteliyorum rahat olamıyorum bir türlü
Reis bu şekilde yaşanmaz bir çözüm bulmak şart. Ben gulum gibi dedim ya omegle işe yaramaya başladı. Ama daha 1 ay oldu Bi 6 ay geçsin bakalım inşallah duzelecek. Böyle yaşamaktan bıktım hep strese gidiyorsun, her ortamda her telefon görüşmesinde vs. Böyle yaşanmaz.
Haklısın da iyi bir doktor şart. Ya deseki bana sen kesinlikle otizmlisin valla olay çözülecek en azından ne yaşadığımı bileceğim ona göre yol alacağım
Yok aga kabullenir oturur çabalamazsın öyle olursa. Bir sorun yok demesi daha iyi benim için.
Ya belki yoktur ben sadece Ne olduğunu bilmek istiyorum. Kabullenmem en azından otizmli ve ya dehb varsa engel raporu alırım ekpss ile memur olurum çalışırım rahatıma bakarım
Ama engelli raporu vermiyorlar öyle
Otizm in oranları var
Hadi ya nerden biliyorsun ama çalışamıyorum ki engel oluyor çok sıkıntı yaşıyorum sürekli depresyon hali
Kesinlikle öyle ama maalesef durum bu mesela celal şengör de aslerger sendromu var o da hafif otizm ama ona engelli diyebilir misin
Zaten ben o celal le Oytun a şaşırıyorum ve inanmıyorum. Otizmli olan birisi öyle olmaz ki onun ne sorunu var ki?
Empati yetenekleri falan yok
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!