Yetişkinlerde otizm ve DEHB sonradan fark edilir mi, doğru tanı ve testler nasıl konur?

33 yaşındayım otizm ve DEHB'den şüphe ediyorum. Küçüklüğümden beri farklıyım. Anksiyete depresyon takıntı yaşıyorum hala öyle. Üniversite bile okudum 2 sene. Ama sosyal olarak bi farklılık var yaşıtlarıma göre gerideyim sorunlar yaşıyorum. Bişey yapamıyorum kendi başıma. Sanki sürekli birisi bana yol göstermesi gerekiyor ve bu kişi iyi yumuşak huylu birisi olması lazım. Bu yaşımda hiç sevgilim olmadı ve ne iş ne evlilik var. İçimde bi potansiyel var ama onu yansıtamıyorum. Bana sürekli antidepresan verdiler depresyon anksiyete için ama hiç fayda etmedi hatta daha kötü oldum çok baskıladı beni. En son aripa diye 5 mg bi ilaç kullandım. Bana çok iyi geldi yani mantıklı düşündüm ilk defa bişeylerin farkına vardım. Ben dedim bu güne kadar neler yaşamışım vs vs. Aynı yıllardır farklı şeyler deneyip 30 40 yaşlarında DEHB teşhisi konulup doğru ilacı içince fark oluştuğunu söyleyen insanlar gibi. Aripa DEHB ilacı değil ama iyi geldi. Ama günü kurtarıyor gecikmişlik geride kalmışlık devam ediyor. Bu ilaç beni en azından sosyal yapıyor. Konuşmakta zorlanırken rahatça konuşuyorum. Kafama taktığım çoğu şeyin saçma olduğunu gösterdi. Özellikle dini ve sağlık takıntılarının boş olduğunu anladım içince ama bırakınca yine aynı oluyor. Sizce ben ne yaşıyorum. Ayrıca babam da benimle aynı şeyleri yaşıyor ve hiç farkında değil. Annemin ise otizmli olduğunu söyledi. Otizm gebeliğini ondan almış olabilirim

Yetişkinlerde otizm ve DEHB sonradan fark edilir mi, doğru tanı ve testler nasıl konur?