Ruh halim yardim edin?

Arkadaşlar uzun süredir yaşadığım üzerimde erken olgunlaşmanin verdiği bi yorgunluk var 19 yasındayım 10 yasimda falan olgunlasmam ve eve bakma yükü geldi yaşanmamış bi cocuklugum var diyebilirjm minevi
Hayatım şu an 2 senedir acayip boktan gidiyor bı kız sevdim onu elimde tutamadim şimdi birisini daha seviyorum ama konuşmak yazismaktan korkuyorum özgüvenli bi insanimdir normalde
Ne yapsam elimde patlıyor ailevi durumlari düzeltim diyorum olmuyor işi mi düzeltim diyorum olmuyor ilişki yapim diyorum olmuyor başka bir şey yapim diyorum olmuyor ruh halim durmadan mutsuz çok nadirdir mutlu olduğum anlar 2 yılda 10 parmağı geçmez mutlu olduğum anlar durmadan sigara kullaniyorum alkol kullaniyorum. 1 ayda 29 pakete yakın sigara içtim halim gerçekten çok berbat
Napmalıyım lütfen bi tavsiye verin nasil kendimi toparlayabilirim nasil duzeltebilirim. İnsanlarin yaptığıda benim yapmadığım ne var herşeyi akışına birakim diyorum olmuyor üzerine düşim diyorum olmuyor yardim edin bi tavsiye verin lütfen
Ruh halim yardim edin?