3 yıldır evliyim 1.5 yaşında kızımız var bu durum evliliğimiz başından belli böyle çoçuktan sonra olmadı kimyamız çok uyuşmadı oturup uzun uzun konuşucak ortak bi şeyimiz yok gibi ilgi sevgi anlayışımızda aynı değil napabilirim mutsuz olduğumu görmesi için trip atmam konuşmam iğnelemem hepsini yaptım ayrıca ilgisinin hep dışarıda olduğunu düşünüyorum napılabilir bi fikriniz var mı acaba?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılEvlilik içinde mutsuz olmak zor bir durum. Özellikle bir çocuk olduğunda, karar almak daha da karmaşık hale geliyor. Ama şunu unutmamak gerek: Bir ilişkide her iki tarafın da çaba göstermesi ve sorumluluk alması şart.
Eşinizle oturup açık ve dürüst bir şekilde konuşmayı tekrar deneyin. Trip atmak, iğneleme ya da konuşmamayı tercih etmek, durumu çözmek yerine aradaki bağı daha da zayıflatabilir. Ona duygularınızı net bir şekilde ifade edin: "Bu evlilikte mutlu değilim çünkü kendimi yalnız ve anlaşılmamış hissediyorum. İlgimizi ve sevgimizi birbirimize yöneltmek yerine uzaklaşıyoruz. Bunun üzerinde çalışabilir miyiz?" gibi. Bu konuşmayı yaparken suçlama ya da yargılama yerine, duygularınıza odaklanın.
Eğer bu konuşmalar bir yere varmıyorsa, çift terapisi gibi profesyonel bir destek almayı düşünebilirsiniz. Bazen dışarıdan bir göz, çözüm yollarını daha net gösterebilir. Ancak unutmayın ki, bir ilişkiyi tek başınıza kurtaramazsınız. Eğer eşiniz sizinle aynı çabayı göstermiyorsa, kendi mutluluğunuzu ve çocuğunuzun sağlıklı bir ortamda büyümesini önceliklendirmek durumunda kalabilirsin, kendi mutluluğunuzu ve hayatta ne istediğinizi düşünmek için kendinize zaman verin. Mutsuz bir evlilikte yaşamaya devam etmek, hem size hem de çocuğunuza uzun vadede zarar verebilir. Kendinizi değerli hissetmek ve saygı görmek her şeyden önemli
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılHerkese bir muhabbete girmişsin hepsi sonunu cinselliğe bağlamış onlar bile anlamamış seni. Eşin için sen bir araçsın oda böyle görüyor bu yüzden sende eksik hissediyorsun.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
21Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 478 cevap paylaştı.
1 yılçalış kendi paranı kazan sonra boşan ne kadar zorlanacağın önemki değil.. sonuçta hayat bitmedi.. ve çocuğun mutsuz bir evlilikte büyümesi daha kötüdür
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 11b cevap paylaştı.
1 yılbir şey sormak istiyorum.
Başından beri böyleyse çocuktan sonra değişir diye mi düşündünüz.
Genel kanıya bakarak.05 Yorumla- 1 yıl
Ya ben bu dünyadan değilim ya da beni yetiştirenler başka dünyadan gelip beni var ettiler.
İnsan ortak bir noktası olmayan biriyle arkadaş bile olmazken birde evlenebilir, üstüne çocuk yapabilme cesareti yapabilir.
Gerçekten cesaretinize hayran kaldığımı söylemeden geçmek istemedim.
Yapılacak şeylerin belli olduğunu sizinde bildiğinizi düşünüyorum fakat bunu yapabilecek cesaret konusunda tereddüt yaşadığınızı düşünüyorum.
Evliliği bana çok farklı göstermişler eskiler ya da yaşadığım ailede ben başka şeyler gördüm. - 1 yıl
Yolunuz ve bahtınız açık olsun.
Soran1 yılailesi düzgün olan herkes eminim böyledir şartlar baskılar cahillikler gençliğin verdiği anlık hataların sonu böyle oluyo ne yazıkki keşke size öğretildiği gibi bana da öğretilseydi evliliği ne yazıkki öyle olmadı
Soran1 yılşuanki aklımla o anki aklım bir değil 3 yıl kısa gibi gelebilir belki ama öyle değil
- 1 yıl
Peki bu durumda bile bazı şeyleri tersine çevirme isteğiniz?
Aklınızda birşeyler var mı?
Aile kavramını veya evlilik ile ilgili ailem yetiştirmedi ki.
Ben kendimi hayatın içinde yetiştirdim.
Kendi anne ve babama bakarak onların birbirine olan hal ve hareketlerine bakarak kendi ailemin nasıl olması gerektiğini planlamak istedim.
Fakat olmadı.
Kadının anatomisinde yok ki ileriye dönük plan yapıp yaşamak.
Anı yaşamak ister , hep kadın.
Ve peşinden koşar.
1 yılDerdin neydi hemen doğurdun. Bi evliliğin otursaydı
01 Yorumla
Soran1 yıldoğurdun derken sizde zannediyosunuz her şey bi kadınınelinde yapmasaydın etmeseydin tepemde cangır cangır kavga ediyo çoçuk istiyorum bilmeden konuşuyosunuz
Kişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Eşinizle bu durumu konuşun. Annenizin yanına gidip bir hafta kalın belki düzelir?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı. Profesyonel yardım alın. Burada ne söylesek boş bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEşimde bu durum vardı biriyle görüştük gerçekten şu an tam istediğim şekilde biri oldu ve mutluyuz
07 Yorumla
Soran1 yılbiriyle görüştük derken ilişki terapisti mi
Cevap sahibi1 yılHayır medyum durumu anlattım işlemler yaptı vs eşim 4. Gün değişti birden
Soran1 yılinanmıyorum böyle şeylere inanmadığım için hiç olmaz
Cevap sahibi1 yılBende inanmıyordum gerçekten adam yaptı denemek zorunda kaldık ve çözüm gerçekten oldu şu an mutluyuz başkada bir şey umrumda değil inan ücret bile almadi neredeyse zorla verdim öyle diyim yani
Cevap sahibi1 yıleşime söyledim bir arkadaşınin eşi varmış ilişki analiz uzmanı istersen görüş
Soran1 yılteşekkür ederim inanmıyorum bu tarz şeylere
Cevap sahibi1 yılMedyum değil bu dediğim ama
Gizli Üye(25-29)1 yılAile terapisi. Yazilanlari dinleme. Randevu alin çift terapisine gidin
00 Yorumla
1 yılAranızda sevgi, ask olmamış bence.
Eğer olsaydı zaten kısa zamanda
Eşinden böyle kopma yaşamazdın.07 Yorumla
Soran1 yılsizce düzelir mi bu durum
Soran1 yılnapabilirim mesela kısassa kısas mı yapıyım konuşmaya mı çalışıyım
- 1 yıl
Bence düzelmez ona karış sevgin olmadıkça..
Soran1 yılben seviyorum eşimi onun bana karşı sevgisinin olmadığını düşünüyorum
- 1 yıl
Onu kendine bağla.
Özlet kendini. Seni gördüğünde ayakları yerden kesilsin.
Soran1 yılgiyiniyorum kuşanıyorum şen şakrak oluyorum her türlü kılığı girdim olmuyo sanki
- 1 yıl
Olmuyor düşüncesini sil aklından.
Öyle bir olur ki sen bile şaşırırsın..
Kendini cok uzaklara çek eğer ailen farklı şehirdeyse 1 haftalıgına yanlarına git ve kolla eşini bakalım ne yapacak
010 Yorumla
Soran1 yılaynı şehirdeyiz ama rahatlar işine gelir gibime geliyo
Soran1 yılbelki son çare bunu da denerim
Soran1 yılmedyumlara faşan gitmemde bize bunu yapmaya bile dillil vermezler ailesi çok karışıyo hemen gelirler problem mi var noldu diye benim annemde öyle kızıyo sinirleniyo seni mi üzdü noldu diye istediğimi elde edemem bunda şehir dışında olmuş olsalardı daha iyi olurdu
Soran1 yılbi şey söyleyim benim cicim ayım biteli çoook oldu benim onunla tanıştım nolursa olsun cnsel ilişki olmadığı sürece bana dokunmaz benim merak edip sormaz ağzımla hediye çiçek istesem almaz yapmaz başındada hediye tarzı işlerde bezi yoktu ama brnimle bçyle duvarı yoktu
Soran1 yıldimi
1 yılİlişki terapisi valla zor durum allah kolaylık versin
00 Yorumla
1 yılAçıkça konuşabiliyor musunuz? Her şeyi…?
14 Yorumla
Soran1 yılaslında hayır
- 1 yıl
Önceliğin bu olmalı..
Soran1 yılbende farkındayım onun konuşamıyorum o kadar doluyum ki sürekli ağlıyasım geliyo anlamıyo beni
- 1 yıl
İfade edebilmen lazım abla. Konuşamazsan anlaşamazsın, insanız. Konuşarak anlaşırız.
Sende ilgini disariya ver?
12 Yorumla
Soran1 yılgerçekten ilgimi dışarıya vermedim ama yapmış gibi gösterme çabasına girdim ama merka etmedi gittiğim geldiğim yerleride sormaz merka etmez
1 yılbaşta aşk yok muydu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSevgi bitmiş gibi geldi bana
06 Yorumla
Soran1 yılbende öyle hissediyorum düzeltmeye değer mi yıllarımı vermeye değmez mi diye düşünüyorum
Cevap sahibi1 yılYaşın küçük mu
Soran1 yıl23
Cevap sahibi1 yılDeğmez bence ama bilmyorm ki çok zor durum
Soran1 yılçok zor hemde
Cevap sahibi1 yılGizliden çıktım bana uls bi
Gizli Üye(36-45)1 yılinan çok benzer durumdayım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılCinsellik bitti mi?
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,9b cevap paylaştı. Çocuk düşünmeseydiniz keşke
00 YorumlaOturup konuşun bence
01 Yorumla
Soran1 yılnasıl başlaıycağım nasıl konuşucağım bilmiyorum dinliyceğini de sanmıyorum
1 yılKopma var sanki
02 Yorumla
Soran1 yılhiç bağ olmadı bence olmuş olsaydı bu kadar kısa sürede koparmıydı
- 1 yıl
O da olabilir evet. Karşı taraftan hiç bi çaba görmüyorsan
Oturup konuşman lazım sorunlar konuşmadan çözülmez
01 Yorumla
Soran1 yılbunu kötü niyetli söylemiyorum ayrıştırmak da değil amacım şöyle tabir adiyim klasıik iç anadolu erkeği dinliyceğini adam akıllı dinlemiyo bağırıp çağırmalar vs bu kadar kısa sürede yorulacağımı tahmin etmemiştim
1 yılIsin zor
02 Yorumla
Soran1 yılöyle gözüküyo
- 1 yıl
Komus olmuyorsa sonuc belli
Keşke çocuk için erken davranmasaydınız
029 Yorumla
Soran1 yılistemeyerek oldu ama iyi ki de oldu
Soran1 yılkorunduğumuz halde oldu problem o zaten
Soran1 yılayrılmak değil özünde nasıl biri olduğunu iyi biri olduğunu biliyorum sadece bana karşı olan bu mesafe duvarı aşamıyorum bu durum olmasa evliliğim çok güzel
Soran1 yılgörücü usulü önceden tanıyodum ama aramızda bi şey yoktu kendini ilişki açısından vs kendini anlattığı gösterdiği biri değilmiş
- 1 yıl
Anladım ani gelişti işler çok tanımaya fırsatın da olmadı tabi işler bu noktaya geldi. Ben şu kafadayım insan değişmez iyi kötü olur ama kötü iyi olmaz. İkinci çoçuğu yapmadan bir karar ver hayat böyle g/‘mez çalışıyor musun peki kendi ayakları üzerinde durabilir misin ailen destek olur mu arkadanda mı
Soran1 yılçalışmıyorum ailem destek olur o raddeye gelsem kendimde gider çalışırım mesleğim var evet ailemin durumu çok iyi değil ama beni sıkıntıya sokam şeyler bunlar değil olduğum konum çıkamıyorum çözüm bulamıyorum bu kadar erken vazgeçmek istemiyorum ama mutsuzluğum çoçuğumada yansıyo olduramıyorum onduz da olmak istemiyorum şu an düşünemiyorum bile seviyorum eşimi ama böyle de yürütemiyorum sadece düzeltebilirmiyim acaba sorusu var kafamda çıkmıyo
Soran1 yılaz ilaç kullanıyo ondan kaynaklanıyo vs diyo ama ona da inanmıyorum çünkü canı istediğinde p*rno izliyo biliyorum bi şey sorucam cinsel ilişki olmadığı sürece sizce neden dokunmuyo bana soruyorum ama cevap alamıyorum
Soran1 yılçok bakımlıyım kötü kıyafet kötü kokma vs olmaz özen gösteririm kendime evde de dışardada aldattığını düşünmüyorum en azından şuanlık sadece instagramdan sürekli gizli kullanıyo bu arada instagramı kızlara bakıyo bi kıza sürekli bakıyodu eski sevgilisi midir nedendir bilmiyorum p*rno da gelirsek bağımlı onunda brndrn önce cinsel birlikteliği olduğunu düşünmüyorum
Soran1 yılo yüzden bekarlıktan kalma bi alışkanlık nasıl desem benimle arasında bi münasebet geçse bile gözümle görmedim tabi hissiyat ilzediğini anladım
sormadım söyleyim öyle kilolu falan biri de değilim
Soran1 yılbenim anlamam geç oldu taaa evlendiğimizden belli bakıyo sapık gibi herkese herşeye ama tipinden dolayı özgüveni düşük farkındayım o yüzden bence hep ileriye gidemedi
Soran1 yılondan sadece bakıyo
Soran1 yılbize hep karın senden güzel gibisine söylüyolar bu seninle nasıl evlendi falan diye eşime söylüyolar acaba kasıtlı mı beni aşşağı çekmeye çalışıyo özgüvenimi kırmaya çalışıyo diye düşünüyorum
Soran1 yılya evet bende sinirlendim kızdım onun yerine benim tepki gösterdiğim oldu o kanul etmiş çirkinim ben diye halbuki değil
Soran1 yılaman bilmiyorum belki bu kadar detaylı düşünmek yerine sevmediğini kabul etmem lazım
Soran1 yılöyle yapıyo zaten yaptıklarını yüzüne söylediğimde iftira atıyosun dedi o da kötü bi şey olduğunun farkında beni her şeyden eksik bıraktı değil zaten
Soran1 yılcinsellik öyle veya böyle oluyo duygu konusunda eksik hissediyorum
Soran1 yılcinsellik ilgili hiç bi
problemimiz ya da bi şikayetimiz yok mesle onun dışındakiler cinsellik olmadığı sürece bana dokunmaması benimlr az konuşması yaşn söylesi vs vs
Gizli Üye(30-35)1 yılYaşlar kaç
016 Yorumla
Soran1 yılben 23 eşim 29
Cevap sahibi1 yılİşi gücü ağır mı?
Soran1 yılyok rahat işleri biraz stresli sadece kendi işleri
Cevap sahibi1 yılGörücü mü?
Soran1 yılevet
Cevap sahibi1 yılKarakteri nasıl. Biraz anlat. Ve senin karakter nasıl
Cevap sahibi1 yılÖzelden yazsana. Yarım saat vaktim var. Seri konuşalım
Cevap sahibi1 yılAnlatacak mısın
Soran1 yılben sessiz sakinim az konuşuyorum beni rahatsız eden bi şeyi bile o an değil aylar sonra söylerim kötü bi özelliğim çabuk küserim bozulurum bi şey söylemeden surat sallıyodum anlamdığı içi bi şey yapmıyo törpilemeye çalıştığım özelliklerim bunlar dışında uyumluyum damarıma basılırsa çok ağır konuşurum çok çabuk ağlarım
eşimi nasıl anlatsam ailesine karşı çok iyi sadece ailesine karşı iş arkadaşları kendi arkadaşlarına karşı o kadar değil ilgisi alakası kızına da düşkün ona ilgisi alakası fazla yaşına dönemin erkekleri gibi değil de daha yaşı büyükmüş gibi düşünüyo benim anladığım kadarıyla ailesi katı biraz o yüzden çoğu işini yalan söylerek halletmiş üstünü kapatmış o yüzden aşırı yalan söylüyo olurada olmazada aile kavramı evle ilgili her şeyle kadın koşturur sadece para kısmıyla erkek ilgilenir tarzıyla büyütül üş bunu bekliyo hep bu konuda ara ara tartışıyoruz aşalık kompleksi var bence çirkinsin diyerek büyütüldüğünü düşünüyorum abisiylr kıyaslanmış ve bunu kabul etmiş aileden panik atağı falan var çoğu kişinin önemsemediği işlerş haddin fazla büyütüyo dert ediniyo cümle bütünlüğü olmadı aklıma geldikçe yazdım
Cevap sahibi1 yılPeki aranızdaki iletişim nasıl gün içinde?
Soran1 yılsabah gidiyo 9 10 akşam geliyo 8 gün için genelde mesajlaşıyoruz ara ara
ben iyiysem enerjim yerindeyse o da iyi konuşuruz şakalaşırız vs ama benim modum düşük suratım düşükse o da aynı şekilde sormaz öyle bi şey mi oldu diye
Cevap sahibi1 yılCinsellik peki? Haftada ayda kaç kez? Ve o mu ister sen mi?
Soran1 yılkarşılık cinsellikten yana sıkıntımız yok
Cevap sahibi1 yılKarşılık derken
Soran1 yıliki tarafta istiyo
Cevap sahibi1 yılAnladım. Hiçbir problem yok mu cinsellikte?
1 yılAyrıl
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih