Veya kim olursa olsun tepki verir misiniz büyük küçük.
İyi akşamlar.
Veya kim olursa olsun tepki verir misiniz büyük küçük.
İyi akşamlar.
Yaptığı davranışa göre değişir vereceğim tepkim, her zaman büyük tepkiler veremiyor insan, aslında en güzeli tepkisizliktir de, bunu da her zaman yapamıyoruz, insanız çünkü, melek değiliz, öfkelenebiliyoruz, bize haksızlık yapıldığını düşünüp hakkımızı savunmak isteyebiliyoruz, halbuki ne lüzum var. Haddini aşan kişileri hayatımızda tutmayalım, muhatap olmayalım, ne hali varsa görsün diyip üstünü çizelim kafi, tebriği olmayanın tenkidini de kaale almayalım. Ben Allah'a havale etmekten yanayım, kimseyle uğraşasım yok, üşeniyorum, bana karşı haddini aşanları susarak Allah'a havale ettiğimde onların yıkılışlarını seyrettim. Silmek, görüşmemek, görmezden gelmek, yok saymak, o kişi hiç olmamış gibi farz etmek verilebilecek en asilce tepkilerdendir, yani tepkisizlik. Baktın çok sınır ihlali yapıyor belki açık açık konuşmak gerekir, sen benden ne istiyorsun diye, kısasa kısas yapmak gerekir bazen, karşıdaki seni utandırıyorsa aynı şekilde utandırılmalı, çünkü her zaman susmak da olmuyor, bu defa iyice iğrençleşir. Aslında her zaman en güzeli Yaradan'a bırakmaktır lakin bizler evliya, peygamber değiliz. Ben eskiden hakkımı savunamayan bir insandım, kardeşime de dedim bunu; "sustuğum için pişmanım"gibisinden, o da bana "iyi ki de susmuşsun, Allah'ın intikamı daha güzel oldu"dedi, ben intikam alsam öyle intikam alamazdım lakin bazen öyle durumlar oluyor ki konuşmak da farz oluyor, karşıdaki herkesin içinde seni utandırıyorsa, aşağılıyorsa dişe diş göze göz demek gerekir, tabii ki üslubunu bozmamalı kişi, haddini bil, benimle böyle konuşamazsın, sensin o diyebilmek gerekir, illa ki Yaradan intikam alır lakin bazen susmak da olmuyor. Ve bazı savaşlar da bazen sessiz veriliyor, öylesi durumlarda arkama bile bakmam, muhatap olmam, polemiğe girmem, tek kelam etmem, çünkü değmez bilirim, insan alakasını kesmeli haddini aşan kişilerle, hatta alakadar bile olmamalı, bize karşı haddini aşan kişilerin nahoş bakışlarıyla bakmayalım kendimize kâfi ve öyle kişileri de kendilerine haddini aşmış şekilde bırakalım, kendi kendilerine hadlerini aşıp dursunlar☺
🥺🥺
Bu zor bir konu haddi aşan kişiden uzak durabilme şansın varsa susup uzak durmak lazım
Öyle bir durum yoksa o zaman neden haddi aşığını anlamak onun gözünden dünyaya bakıp onun sana verdiği tepkilerin perde arkasındaki sebepleri araştırmak lazım
Yani ona arkadaş bana neden haddi aşıyorsun diyemeyiz ama olayın perde arkasına odaklanıp onun haddi aşmasının önüne geçecek farklı davranışlarla piskolojik olarak onu etkisiz hale getirebiliriz
Bu da iyi bir gözlem ve birazda sabır gerektirir
Mesela
İki insan öfkeliyken karşı karşıya gelir ve bilinç altında savaşma eğlimi oluşur
Bir insan size öfkeliyken yanına oturmak bende senden tarafayım gibi bir algı oluşturur
Bence bunu ytb dan videolar izleyerek kendi olayına özgü çözümleri tartışmadan belkide çözebilirsin
Cevap
33Cevap
Si. rek ay pardon silerek ahshsh
Ameno ahshshs
hayatımdan silerim direk.
Bir keresinde çok yakın gördüğüm bir dostum bana saydırdı da saydırdı, yanlış anlamadan dolayı kızdı da kızdı... Yaklaşık 10 dakika sürmüştür.
Sadece dinledim, bir kelime dahi etmedim.
Bir kez bile cevap vermedim ki vicdanını rahatlatayım.
Haberi yok, hala değerlidir benim için ama görüşmüyoruz:)
Zoruna gidecek bir durum yok. Yanlış olan belki de benim yaptığım ama karşımdakini kudurttuğu kesin.
Çünkü insan cevapsız kaldığında sıkılır, daralır.
Kötü hissetsin diye yapmadım tabi bunu. Yargılamasına da kızmadım. Tek kızdığım şuydu. Beni senelerdir tanıyor. Ben mi yanlış anladım diye sormadı. Direkt anladığı gibi yargıladı. Yargılasın zaten, sevdiğim bir insan, kızacak tabi yeri geldiğinde ama sormalıydı...
Zamanla öğrenirsin.
O zaman kendini keşfet. Kendine dön, bak bakalım nelerde tam değilsin, eksik kalıyorsun. Her cevap sende.
Haketmediğini düşünüyorsan neden cevap verme ihtiyacı duyuyorsun?
Sessiz savunmak çok daha etkili. Denemeni öneririm. Susmanın karşıda bıraktığı tahribat daha yıkıcı ve büyük.
Tepkimi, hemen o anda ortaya koyarım. Ama bunu bağırıp çağırmaktan öte, haksızlığını madde madde sayarak söylerim.
Böylece kim olursa olsun, herkesin haddini bilmesi gerektiğini anımsatmış olurum.
Haddini aştığına göre onun kişiliği büyük olasılıkla tam oturmamıştır ya da sığındığı güçleri vardır. Ancak ne olursa olsun, kişiliğini başkasına ezdirmemek, onurunu çiğnetmemek gerekir.
Fazla ileri giderse sesim yükselebilir şiddete yönelmemeye tercih ediyorum ya da kendimi tutmaya çalışıyorum suçsuzken suçlu olmak istemiyorum. İnsanlar ile anlaşabilmek çok zor.
Miğfer gibi olmak gerek, çünkü insanlar garip. Anlaşılmak istendiği gibi algılanıyor her şey. Sizi biri üzdüyse amacı zaten can yakmak, umarsamayin lütfen. 🩷
Umarsamayin, bunların işi gücü olur olmaz insanlara iftira atmak, milletin arkasından sallamak. Kimsenin gelip yüzümüze söylemeye cesareti yok. Uzak kalın biraz, üzmeyin kendinizi. Sevgiler. 🌹🩷
Bazıları tepkiden de anlamiyor güzellikten den canı cehenneme o yüzden. Tamamen sus modu.
Yok saymak en iyisi o tür kişileri. Peki deyip susarım ben sustuysam vardır bir bedeli..
x2 😂😂
https//youtube. com/shorts/uWAb4rDIkK8? si=eD0slK_7Az-Vv31c
En iyi ihtimalle bir şekilde canını sıkarım sinsilik yaparak tabi yaptığı hadsizlige göre değişir ama bu tür durumlarda taş atana gülle atın kuralına uyuyorum
Bu hafta yaşadım. Niye bilmiyorum aniden patlıyorum sonra pişmanlık. Herkes şok oldu çünkü çok güler yüzlüyümdür deccal halimi gördüler resmen.
Anında silerim bunu bildikleri için ona göre davranırlar. Beni bilen kaybetmeyi göze almış demektir saygısızlık yapıyorsa.
Merhabalar hanımefendi
Eğer haddini aşıyorsa, muhabbeti ve sohbeti keserim. Hala devam ediyorsa geerekn cevapları veririm.
Çok damarıma dokunursa fazlasıyla geri dönüş alacaktır.
Çok iddali değilim bazen susarım bazen kaçarım. Uğraşmaya degmez
Defol git ne halin varsa gör diyorum 😃
Bir daha da geberse de yüzüne bile bakmam 😃
Etkiye tepki var bizde elbette karşılığını alır misliyle😀😀
Şansını çok zorlamıyorsa muhatap olmam yok illa haşla beni derse de haşlarım
O nasıl haddini aşıyosa bende o şekilde tepki veririm hakaretse hakaret büyük küçük farketmez
Mecbur değilsem bagkantımı tamamen keserim
Eğer iş arkadaşımsa sohbetimi azaltırım
Haddini aşan kişilere karşı haddin ne olduğunu öğretmeye çalışarak hareket ederim.
Deneyelim mi? Bakalım senden ne tepki gelecek sayın süpermod :D
Kimse öyle bir şey yapamaz çünkü ben herkesle mesafemi koruyabilen birisiyim. Herkesle arama mesafe koyarım herkes davranışlarına dikkat etsin adam olun lan biraz sinirlendim gece gece 😃😃😃
😀😀😀gereksiz yükseldim şu an hahahaa
Sanaldan olursa buradan örneğin engel basarım. Tenezzül etmem. Çünkü hayaletlerle işim olmaz. Reelde olursa fena canını yakar, uğraşırım.
Mutlaka cevabını yapıştırırım kibarca
Tepki vermek yerine direkt yol veririm
Küfür eder aşağılarım
Kim olursa olsun tepkim sert olur.
Ağzının payını alır 😂
Ozamanki duruma göre değişiyor
Lafımla gömerim haddini bildiririm
Onunla ilişkim olmaz
hadini aşarsa hemen güle güle derim
Büyük tepki veririm herkes haddini bilmeli
Ben de aşıyorum geneldee
Yok ederim.
Bir daha aşamayacak şekilde muamele görür.
İtin uygun yerlerine sokup çıkarırım.
Güzel tepki veriyorum.
Direk silerim hayatimdan
Gerekirse siddet gerekirse laf sokma duruma göre değişir yapacaklarim
En kötü ihtimalle döverim
sever
Skkkrerim diyecektim
Sıkıyorsa aşsın
İzin vermem
Sakinim
can sıkarım
Haddini bildirerek