Dünyadaki amacım ne, burada mutlu muyum ya da gerçekten yapmak istediğim şeyler bunlar mı gibi?

Dünyadaki amacım ne, burada mutlu muyum ya da gerçekten yapmak istediğim şeyler bunlar mı gibi?

Evet sık sık. Hayatımı amaca hizmet ederek yaşıyorum. Kimisi vardır amaçsız yaşar işi gücü sadece milletin hayatını didik didik aramak, laf çıkarmakla ömrünü, gününü vakit nasıl geçer kaygısıyla göbeğini kaşıyarak geçirir boş kafasıyla. Onlardan olmak istemedim. Şükür başarılarımı amacım olmasına en çok borçluyum.
Bu kendime defalarca sorduğum olmuştu. Bir süre önce anlam karmaşası yaşamamıştım. O dönemlerde bu soruyu kendime çok sordum çünkü o sıralarda benim için her şey anlamını yitirmişti.. Çok şükür geride kaldı..
Ben sık sık sorarım kendime bunu...
Bu aralar genelde falso hareketlerim çok olsa da kendime bazen yanlış yapma izni veriyorum. Her zaman en doğru olan ben olamam değil mi? 😂
Hiçbirimiz mükemmel değiliz hayatta mükemmel değil hayatla ilgili sorguladığım çok fazla şey var bir çoğunda duvara tosluyorum ama tek derdim insanca ve insana yakışır şekilde yaşamak.
Cevap
32Cevap
Varoluşsal sancılar çektiğim dönemler olmuştu ama her şey gelip geçici pek takılmıyorum artık 😅
Çoğu kez soruyorum duygularım ile hareket ettikten bir süre geçtikten sonra
Evet bunu her zaman soruyorum tabi ki de
Evet diyorum boş işlerle uğraşınca kendine gel diyorum gadası
Her zaman soruyorum istedigim hicbi standarda erismeyi birak yakinina bile yaklasamadigimiz gercegi beni m. s. 2024'te oldugumuz konusunda supheye dusuruyor :D hala temel insani kavramlari bilmiyolar, neyin ne niyetle yapilmasi gerektigini bilmiyolar... cildirmalik...
Ne yapıyorsam benim için en doğrusu odur zaten. Bu kadar derin sorgulamalara girmiyorum pek.
Çok soruyorum. Özellikle gece yatağa girdiğimde;
"Ben ne yapıyorum? Bu ben miyim? Bunun bir sonu var mı? Bu mutluluk ne kadar gerçek? Yoksa sadece küçük bir oyun mu?" Gibi bir çok soru..
Sanki başlamış gibi🤭🤭
Bir kaç gün belli etmesem de panik ataklarımi tetikliyecek şeyleri kafama takıyorum, ilacım da yok kimlik kaybetmiştim. çözülmüyor bazı şeyler malisef. anca kendimizi yıpratıyoruz.
Bazen kendime soruyorum neden ben deli gibi hareketler yapıyorum diye sonra unutuyorum bidaha aklıma geliyo diyorum böyle yaşanırmı sonra yine unutuyorum sadece anı yaşamaya odaklıyım 😀😀
Soruyorum ama yine aynı şeyi yapmaya devam ediyorum var bi dengesizlik 😂
Bunu her gün sorguluyorum ama elimde bir cevap yok
Her gün soruyorum narcos ama değişen hiçbir şey yok. Aksiyon almadığım sürece daha çoook sorarım kendi kendime.
Evet dediğim oluyordu ama şimdi hayatın yolunda çok şükür 😌
Genelde hayat bana '' ya sen ne yapıyorsun Alalh aşkına'' diyor. Ben demiyorum.
soruyorum sonra da dunyaya mutlu olmak icin geldigimi dusunuyorum ve mutlu olmaya basliyorum
Bazen soruyorum, ama aklıma zaten bir gün öleceğim geliyor sonra boş ver diyorum.
Şimdi her şey yolunda, ne yapıyorum değil de neler yapacağım diye düşünüyorum.
evet bazen oluyor, ne yapmak istiyorum konusunu çok sorguluyorum
İleriye dönük bazı düşüncelerim var hayırlısıyla inşAllah 🙏🏻
🙏🏻 cümlemizin
İstemediğin ama yapmak zorunda olduğun şeylerle dolu bir dünyada bunu söylememek mümkün değil. Ama sonunda bu durumu değiştirecek bir şeyler yapabilmek önemli olan
Genelde kendimi sorgulayıp eleştiririm gerçekten yapmak istediğimde yapamadığım o kadar çok sey var ki ama daha vazgeçmedim
Evet soruyorum.. Ama artık sormayı bıraktım.. Çünkü ben ne yaptığımı gayet iyi biliyorum..
Bazen psikolojik sıkıntılarıma kapılıp aydınladığım da "Ben ne yapıyorum? Ne yapmışım? Neden yapmışım?" diye sorduğum oluyor kendime.
bazen dünyayı sorguluyorum sonra içinde güzel kızlar oldugu aklıma geliyor sorgulamaktan vazgeçiyorum
Yani dönem dönem noluyor bu hayatta dediğim oluyor sonra bu hayat bi sinav olduğu aklima geliyor ve elhamdüllilah ve cok sükür
Hayır. Eskiden çok yapardım, bir faydasını görmedim. Bıraktım. Şimdi var olan anımı güzelleştirmekle meşgulüm sadece.
Eskiden olmuşturda şu an öyle bişey demiyorum 2 gün önce 50 bin tllik alışveriş yaptım nasıl ödücem diyom simdide 😂
Her gün sorduğum soru. İntihar düşünceleri de gelip gider arada o derece bıkkınlık var yaşamaya karşı bea.
Bazen ne istediğimi soruyorum. Cevaplar önemli ölçüde hayatımı etkiliyor.
Arada bir soruyorum. Sonra teselli edeceğim şeyler buluyorum. Geçinip gidiyoruz böyle böyle.
Soruyorum hatta bazen kendimi gördükçe "ben bu bedende mi yaşıyorum" diyorum.
sormuyorum bizi yaradan bir amacla göndermiş imtihan sorgulayamam
Herkesin kendine günlük sorması gereken bir soru bence 🙂
Yaşadığım hayatın anlam ve amacını keşfedebildiğimden beri pek sormuyorum
Sorgulamak güzel bir şey, bir amaç edinmeye çalışmak boş olmadığını anlamak hayatı anlamlı kılar
Soruyorum da yaptığım şeye devam da ediyorum ısrarla 😂😂
Çoğu zaman soruyorum ula ben niye buradayım dediğim olmuştur
Evet zaman zaman soruyorum kendime ben ne yapıyorum diye
çok sordum sıkıldım o sorudan , başka sorular soruyorum😄
Soruyorum ve "Son pişmanlık çare olmaz!" deyip hatamı dinliyorum.
Kendimi değilde bazen evreni ve yaratıcıyı sorguluyorum
Biliyorum … da daha çok yapamamayla ilgili düşünüyorum bazen … çaresizliklerle alakalı
Sıkça soruyorum ama cevap olumsuz olsa bile yapacağımı yapmaya devam ediyorum 😂
Her gün diyorum ben..
@bynarcos Gömlekte kaç numara giyiyorsun?
Çok soruyorum ama yine yapmaya devam ediyorum.
Benim erko versiyonum 🦁jsfd
O günler çoktan geçti.
Hayır hiç öyle sorular sormuyorum
Neden bu kadar çok çalışıyorum diye düşünüyorum arada bir
Evet, fazlasıyla. Ve genelde cevap "ben" olmuyorum veya bi cevabım olmuyor.
Her saniye soruyorum da bildiğimden de şaşmıyorum yine ahah
Hayır benim problemim çok başka bunlarla alakalı degil
Daha dün bunu kendime pek çok kez söyledim
Bazen diyorum şaşırıyorum 🙂
Evet soruyorum hep
yorulmussun dinlenmelisin biraz
Aynen napiyorm ben ya
Çok soruyorum evet
Evet 3 dakika sürüyor aynı şeye devam ediyom 😂
Daha oraya gelemedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?