Geçmişiniz de veya birinin elinde veya bazı duygularda ziyan olduğunuzu düşündünüz mü? neden?

Geçmişiniz de veya birinin elinde veya bazı duygularda ziyan olduğunuzu düşündünüz mü? neden?
Düşünmez miyim yaşadım ve hissettim bile. Çok şükür artık kurtulduğumu düşünüyorum şu anda da. Ne kadar kendimi değersizleştirdiğimi anladım. En son gururumu yerler altına aldığımda o anda bittiğini fark ettim. Demek ki bir kişiye ederinden fazla ilgi, değer, kıymet vermemek lazımmış. Hani eşeğe fazla değer verirsen kendini yarış atı zannedermiş ya. İşte o durum gerçek. Sen ne kadar değer verirsen ver bu sefer jokey olup üzerine biniyorlar. Ardından hep üzülen sen oluyorsun. Geçmişte yaptıkların, yaşadıkların bir travma olarak, kötü anı olarak sana kalıyor. O yüzden kendini ezdirmemek için sessiz kalmayacaksın. İçinden geleni yapacaktın haklı olduğun yerde de sesini çıkaracaksın. Sessiz durdukça her şeyi alttan aldıkça daha fazla tepene biniyorlar.
İyi niyetlerim, umutlarım ve hayallerim ziyan oldu. Kendim bunun altından kalkmak için çok çaba sarf ettim. Eğer o hüsran denizinde boğulsaydım, bir daha da toparlanamazdım.
Ricalar 🙏🏻
Sevginin , değerin, emeğin ziyan edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Tabi sorun ülkede değil, ülke içinde yaşamı manasız kılan bazı insanlarda. Yönetim anlayışı da bunlara dahil. İkili ilişkiler arkadaşlık için de bunlara değinebilirim mesela fazla değer değil hak edilene değer verilmeli, Vefa herkese gösterilmemeli kıymet bilene vefa gösterilmeli ve bir semt adı olmamalı vefa. Bazı kişiler bazı kişileri ziyan eder, hatta Tuncer kurtiz ezel repliğinde " Herkes 👤sevdiğini öldürür ancak herkes, o öldü diye ölmez" der. Yani güçlü olmak gerekiyor diye düşünüyorum her duruma karşı ben. ✨🎐
Bu düşünceyi, ara ara yaşadığım imtihanlar sebebiyle düşünürdüm ama Allahın kulunu zayi etmek için yaratmadığına tam inandıktan sonra; başıma gelenlerin, halının tozunu çırpmak için vurulan tokmaktan farklı olmadığını anladım.
Çok uzun cümle kurumuşum. Affola.🌺
Estağfurullah yorumlarını keyifle okuyorum ✌🏻💫
Cevap
15Cevap
Evet düşündüm ama olumlu düşünüyorum her zaman. ve elimden geleni yapıyorum
Aslında kendimi ziyan olduğunu düşünmedim ama geçen vaktimin çok ziyan olduğu ile karşı karşıya kaldım, hayatta birçok insanın derdini dinledim birçok insanın derdi ile dertleştim sohbet ettim muhabbet ettim insanlara hep işine geldiği şekilde şeyleri söylediğim zaman benden iyisi olmadı. Ama tam tersini söylediğim zaman benden kötüsü de olmadı o yüzden tek üzüldüğüm nokta bitkilere veya hayvanlara harcayacağım ya da aileme harcayacağım vakti değmeyecek insanlara harcamışım.
Bazen insan kendini zor durumlarda ya da beklediği başarıyı yakalayamadığında, "ziyan oldum" gibi hissediyorum Ama bana göre, bu tür düşünceler geçici ve kişisel büyüme sürecinin bir parçası. Her deneyim, başarılı ya da başarısız, bir şekilde bizi şekillendiriyor ve öğretici oluyor. Ziyan olmak değil, aksine öğrendiğimiz dersler ve nasıl daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğimiz önemli. Kendini ziyan olmuş hissetmek, aslında bir yeniden doğuşun ve gelişimin işareti.
Bu düşünceyi kendime yakıştırmam bile. Yaşanması gereken neyse yaşarım ama ne duygularımı ne de kendimi böyle içsel karamsarlığa sokmam.
Evet düşünüyorum hala daha. KPSS denen şey önümü fena kesti. Öyle bir dönüşüm zamanında öğrenciydim ki tüm terslikler gelip beni buldu.
Oysa ki çalıştığım yere çok faydam olurdu. Onlar beni kaybetti.
şey edilmiş kalçanın davası olmaz 😬 olduk napalım
Bu ne biçim yorum ayıptır ya😂🤦🏻♀️
Söylenmez ayıp anlayanlar anladı 😂
buraya ilk uye oldugumda sormustum bunu düsünmüyorum direk ziyan hatta cok var bu ülkede
Ben bu yaşıma kadar her şey olabileceğimi düşünmüştüm de ziyan olacağımı hiç düşünmemiştim 🥲
38 yaşıma geldim ama bu yasa nasıl geldim bende anlamadım
Buna müsade etmem
Hayatta hiçbir şey istediğimiz gibi olmyacak bazen insanlar bazen duygular bazende kendimiz sürekli bir yanılsama içinde geçiyor ömrümüz bir rüya gibi hergün uyanmak istiyoruz ama ne olursa olsun hayat güzel ve herşeye değer.
Şu an o duygunun icinde yasiyorum yanlis kararlarimdan ötürü.
Ziyan olur tüm çiçekler elbet birgün
Evet maalesef o yüzden kendime çok üzülüyorum.
hayır hala düşünmüyorum
Ziyan ettiklerimiz var ama olmadığımızı biliriz
Evet her geçen zaman öyle düşünüyorum
maalesef olmuşlugu var öyle.
Hayır hiç ziyan olmadım. Bunuda düşünmedim.
Evet.
İlla cogunlukla hissettiğim
Asla.
Evet, düşünüyorum.
maalesef 😞😞
Düşünüyorum, evet
Yoo ne munasebet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?