Sana iyi davranan birilerine, kötü davrandığın oldu mu? Bazen istemesekte bunu yapıyoruz gibi. Ya da ben yapıyorum sanırım..Ben senin iyiliğini istemiyorum.. 🦁
Hayır hayatım boyunca böyle bir insan olmadım vicdanım rahattır bu insanların merhamet ve nankörlük duygusuyla alakalı bir durum diye düşünüyorum iyilikler karşılıksız kalmamalı bazı insanlar buna menfaat dese de bence bu şekilde olmalı Karşılıkdan kastım manevi bir şekilde sağlıklı bir iletişim Ve zor günlerde yardım ఌ
Kendinden uzaklaştırma çabasına diyoruz biz bunu. Ama neden? Yani çok geçerli bir sebep bulmaya çalışıyorum ama bulamıyorum ben. Bana iyi gelen bir insanı kendimden uzaklaştıracak kadar gerçekten bir sebep bulamıyorum. Kesinlikle kötü davranamam bilmiyorum bana tuhaf geliyor. Belki tek istisna ne olabilir platonik durumu varsa üzmemek için yine tabi bu kötü davranarak değil ama saygı ve nezaket çerçevesinde olmayacağını anlatırım çünkü iyi insan bunu sonuna hak eder.
Fark etmeden kötü davranmış olabilirim. Kasıtlı olarak yapmasam da bazen kendime hakim olamıyorum. Susup sabredemiyorum, haliyle karşımdakine de zarar vermiş oluyorum. O yüzden yapılan iyiliklere karşı, kötü davrandım. Bazen sinir krizinden, bazen yanlış anladığımdan ☾
Ben kötülük kavramını başka insanlar için içimde barındırarak ruhumu kirletmeyi tercih etmiyorum. Kendimi seviyorum bu yüzden kimse için kötü olup kendimi kirletemem.
Bana kötü olana da kötü olamıyorum ki ben, iyi olana hiç olamam, olmam daha doğrusu. Bir şeyler olmuyorsa çekilirim usulca, kırıp dökmek çok benlik değil.
Kimseye bilerek kötülük yapmadım hayatta. Sevmediğim biriyse zaten uzak dururum yine zarar vermem, anlamıyorsa açık sözlüyüm kadın erkek fark etmez kovalarım zaten.
İllaki birilerinin kalbini kırmışımdır, kimse kusursuz değil. Ama bunu rencide etmek maksatlı değil, hem onu hem de kendimi düşündüğüm için ''net davrandığımdan ötürü'' yapmışımdır.