"Henüz insan ile eşit düzeyde olabilen bir robot üretmeyi başaramadık. Ama bizler robot gibi insanlar mı olduk? peki ama neden?"
Bana robotmuşum gibi davranma...
benden senin her soruna robot gibi cevaplar vermemi bekleme...

Dünya üzerin de yaşayan hiçbir canlı (hay-van) varlık ve insan bir başka varlık ve insan ile benzerdir ama aynı değildir.
Eşit; boy, kilo, fizik, biyoloji, anatomi, psikoloji, mantık, zeka, akıl, kas gücü, dayanım, cesaret, korku, endişe, sevgi, anlayış.. da değildir
İnsan her konuda bir birinden farklı olsa da belli konularda eşit ve ortak; akıl, mantık, duygu düşünce, adalet, yaşam ve fikirleri.. ne sahip olmalıdır.
Bence şu zihniyet insanlara yerleştirilmiş. bir şeyden feragat etmeden bir şeyi elde edemezsin. Bu motto ile yetişen insanlar bir seyleri kenara bırakıyor. Kimi insanlığını, kimi ahlakını , kimisi karakterini bırakıyor. Bu açıdan bakarsan insan statüsü gereği hayvandan daha aşağı ve meleklere denk bir varlık olabiliyor. Tek sorun içimizede kendimizi tanimamamız. Eksikliklerimizi görmememiz. Daha iyi ve daha zeki olunabilir. aynı şekilde daha kötü ve daha ahmak ya da farkli kombinasyonlar olabilir. Bunun insanın kendisine bağlı olduğunu zannediyorum.
Diyecektim "başlık nasıl bir saçmalık" diye. Neyse güncellemeyi gördüm.
Özellikle şehir hayatında yaşayan milyonlarca insan artık robot gibi yaşamaya başladı. Kapitalizm dünya üzerinde öyle bir yayıldı ki tahminimce neredeyse rüm şehir hayatında yaşayan insanlar artık tek tip insan haline geldi. "Nedir bu tek tip insan?" derseniz, yani mental olarakta fiziksel olarakta aynı periyotlarda aynı şeyleri herkes ile aynı programda yapan insan demek diyorum. Örnek vermek gerekirse, herkes saat 8:30'da işe başlayacak, ortalama 17:00'da mesai bitirecek ve bu mesai süresi içinde kendilerine verilen tüm KOMUTlara uyacak.
PEki bu örnek ile başka ne olduk tek tip insan dışında? Robot olduk. Olay bu yani.
Onu da başardıklarını ama gizlediklerini düşünüyorum. Belki de biz bilmiyoruz aramızda varlar. Nasıl cep telefonlarını tek tek geliştire geliştire piyasaya sürüyorlar onları da öyle yapacaklar. Eskidikçe yenisini sürecekler ortaya.
Eic için teşekkür ederim ✌️😊
Ayy ruyamda cok sacma seyler gordum... her yeri robotlar basmisti ve her seyi herkesi yok ediyolardi... Sonra insanlara baktim hepsi robotlardan beterdiler cok aptal ve cirkindiler... robotlar neden yapiliyolar? Dunyayi daha gelismis ve yasanabilir hale getirmek icin degil mi diye soruyordum bunlar olurken...
Insan kalitesi inanilmaz dustu... oyle boyle degil... bunun onune gecmek icin de herkesi çiplemek ve kriter araligi belirleyip eleme yapmak gerekecek. Aklima gelen en kolay cozum bu... dogal afetler cok yikici oluyo cunku sehirleri toparlamak icin ekstra ugrasmak gerekiyor...
Efendin işin özü ya siz kendi aklınıza istediğiniz bilgileri doldurursunuz ya da birileri boş gördükleri beyinlere istedikleri şeyleri yükler doldururlar. Ben asılda ince, derin manada 3000-5000 harfli sınırlama dan anlayabilecek akıl ve zekaya sahip anlama kapasitesi ve bir şeyler umurunda olan değerli insanlar ile iletişim kurmaya çalıyorum.
Dunyada gercek insan sayisi cok cok az :D insan diye gorduklerinizin abartmiyorum bak %80i dusuk seviye yaratik.
Toplama bilgisayar olur ya onlarin da cogu toplama insan. Gercek insanlar az kaldi.
Cevap
5Cevap
Evet biraz öyle oldu maalesef. insanlar git gide robotlaşıyorlar
Evet öyle olduk gibi görünüyor ama becere medic daha reis
Evet maalesef öyle olduk yapay zekalardan farkımız kalmadı gibi görünüyor
Size de soruma kaynak olan içlerinden bir tanesi hakkında sohbet etmiş olayım: Bir genç bana sevgilisi için çiçek sipariş ediyordu bende sevdiğin kişi hangi çiçeği daha çok seviyor diye sordum bilmiyorum ama tüm kadınlar kendilerine çiçek alınmasından hoşlanırlar öyle değil mi?
bilmiyorum isteklerine bağlı ve rızalarına
eh iyi okay
Bu gidişte rovtolar istila edip bizi kesecekler gidişatımızda😂
İnsanlık ölüyor galiba
Nasıl bişeyiz biz yaaa
Sanki biraz öyle oldu gibi
Öyle bir şey imkansız
7175 Vivo
Amaç bu
Robotlaştırıp sömürmek. Tarihte platonun ortaya attığı "öjeni" kavramı ile milyarlarca zayıf öldürüldü. Türkiye adına işçiler, öğrenciler, torpilsiz memurlar daha stresli ve daha hasta ve daha mağdur. Olan mazluma oluyor deriz, aslında bence bu da öjeninin farklı bir boyutu. Düşünmeyen, sorgulamayan, merak etmeyen nüfus ortaya çıkarmak. Fakirler kaybediyor zenginler kazanıyor burada da. Tarihtekinde ise fiziksel açıdan zayıflar ölür güçlüler kalır. Bunların sadece sebebi ise devlete dönecek sermaye, devlet halkından yarısıni alır 4 katını verir ama şimdi aldığının yarısını bile vermiyor ve bunun nedenini de sadece siyasete bağlayıp susuyoruz...
Dogru demissin ama bu sekilde olursa dunya berbat hale gelecek, dusuk insan kalitesini yonetmek daha zor cunku korteks yapiyla hareket etmeyen aptallar surusunun ne zaman isyan cikaracagini bilemezsin. Ve bu tiplerde ahlak, vicdan gibi kavramlar da olmayacagi icin bozulma cok daha hizli olacak ve sadece tuketen bir kitle yaratilir bu da çöp demek...
Ve bizde bu durumdayız.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?