Hemen şu şekilde daha önceki başka bir soruda olan paylaşımı mı aktarayım. Bazen kendimi ifade edene kadar çatladığım zamanlar oluyor. Ama elimde o sırada koz varsa hepsini de kullanırım. Mesela iş yerinde olan bir olayı anlatayım. Makine ile ilgili bir arıza vardı ben kullanan operatörünü aramıştım cep telefonundan. O zaman da telefonlarda ses kaydı var her konuşmayı kayıt ediyorum. İşte üst amirlere olayı anlatmaya çalışıyorum hala anlamıyorlar. Açtım ses kaydını buyurun dedim dinleyin. Olduğu gibi dinletiler hepsini yüzü düştü. Yani bazen insanı bazı şeyleri özellikle zorluyorlar. Yapmak istemediğin şeyleri yapıyorsun yani. O yüzden dediğim gibi elimde ne varsa kullanmaktan hiç çekinmem. Haklıysam haklı davamı sonuna kadar yaparım. Buna inatlaşmak deseler bile bu inatlaşmak değildir. Doğru tek ise onu çözümünü bulmaktır.
Kendimizi ispatlama ihtiyacımız genellikle içsel güvensizliklerden dolayı oluşuyor, kendimizi başkalarına kanıtlamaya çalışmak yerine kendimiz için yaşamalı ve kendi hedeflerimize odaklanmamız en doğrusudur. Kendime güvenim var, onay arayışında değilim, başkalarıyla da kendimi kıyaslamam bu yüzden birilerine kendimi ispatlama çabasına da girmem
Her şeyden önce Allah biliyor olanı, o yüzden içim rahat olur yine de değer verdiğim birine karşı yanlış anlaşılma varsa açıklama yapar doğruyu göstermeye çalışırım. Kim ne anlarsa düşünürse onu düşünsün demek boşvermişlik ve değersizlik yaratır
Haklı olduğum bir davada doğrumu sonuna kadar savunabilirim ancak bazen anlatacağımız şeyler karşıdakinin anlayacağı kadar bu sebeple bence olaylara konulara serinkanlı yaklaşmak polemikten uzak durmak en makul olanıdır bahar.👌🎀🎐✨
Hayır neysem oyum.. isteyen sever istemeyen sevmez saygı duyarım kimseye kendimi kanıtlamak için uğraşmam bazı insanlar işine nasıl geliyorsa seni öyle görür.. ben kendimi bilirim kendime bakarım
Ben doğruları ıspatlama çabasını seviyorum. Karşımda ki mal ise zaten bir şey ıspatlayamazsın. Peygamber ayı yarmış inanmayan yine de inanmamış. Yani karşımdaki anlamıyor diye tribe girmem.
Kanıt gerekiyorsa sunarım. Olay duygusal ispatlamak ise o ana kadar neler hissettirdiğimi, doğru ve yanlış kişi olduğumu anlayamamış kişiye nefes tüketmem, uğraşmam.