"İyi olduğunuz bir konuda eleştirilmek sizi kötü etkiler mi" sorusunun ardından bu soru giderdi🤭

"İyi olduğunuz bir konuda eleştirilmek sizi kötü etkiler mi" sorusunun ardından bu soru giderdi🤭
Haklı ve yerinde bir eleştiriyse eyvallah ama öyle anlamadan, dinlemeden veya sırf eleştirmek için eleştiriyorsa 2 seçeneğim var; eleştirir paket yapar yollarım 2. ise sadece şu soruyu sorarım;
Beni eleştiren birini eleştirme ihtiyacı hissetmek, bana göre oldukça doğal bir tepkidir. Çünkü herkes, en azından bir şekilde, kendisini savunmak, haklı olduğunu göstermek ister. Eleştirilen bir insan, özellikle de bu eleştiriler adil ya da yapıcı olmadığında, karşılık verme isteği duyabilir. Ama burada önemli olan, bu tepkilerin gerçekten bizi büyütüp büyütmediği ve uzun vadede nasıl bir etki bıraktığıdır.
Eleştirmek için eleştirmiyorsa hayır tam tersine dikkate alırım. Ama aksi durumsa zaten öyle insanlarda on misli eleştirilecek konular oluyor başkası ve çekemediği insan üzerinden deşarj oluyordur.😅
Yine çok haklısın 🤭😎
☺️🪩🌹
Teşekkürler Kübroşum💝💝
Ricalar güzelim 💖💖
Yapıcı eleştiriye açığım ama haddini bilmeden, kendine bakmadan eleştirene açık değilim, eleştiri değil ama uyarırım. O tarz muhabbetlere girmem, uzatmayı sevmek pek.
Cevap
24Cevap
Karşılıklı suçlamaya döndüyse olay açarım ağzımı yumarım gözümü. O an dur durak bilmem. Aklımda, içimde biriken ne varsa salarım gider. Sonrasında pişman olurum ama daha dönüşü olmayan yola girmişimdir.
Sen dön de önce kendine bak veya aynaya bak bana laf söylemeden önce 😂 bu kalıplar hiç kullanmadığım sözler. Ancak bilgisi olmadan rast gele, salla pati eleştirmeye çalışıyorsa onu iki laf ettiğine pişman ederim.
Elbette bir insan beni eleştiri yapıp eksik tarafımı söylemesini anlarım, kabul de ederim ama günümüzde kimse gerçek anlamda eleştiri yapmıyor. İnsanlar yeri geldiği zaman aşağılamak kendini üstün göstermek ve kendini övmek durumunu eleştiri yapmak sanıyor. Bende o insana kim olduğunu söylerim.
Eleştiriye açığımdır ama haklı olduğum bir konu üstünde halen yalandan eleştiri yapıyorsa hemen kendimi savunurum çünkü bu eleştiri maksatı farklı bir şey olduğunu düşünerek cevabımı veririm
Eleştiriye hiç açık biri değilim ama nezaketle, uyarı mahiyetinde yapılırsa dinlerim. Haddini aşarsa da ben de onun hassas noktaları üzerinden giderim sjgghn
😅😅
Sınırını aşmadan sabaha kadar eleştirebilir hıhı der geçerim. Sınırı aşarsa sıkıntı olur
Hayır canım beden eleştirme ihtiyacı duyayım medeni insanlariz dimi
Terligimi çıkarır suratına
😊
😚😚😚
Haklı bir konuda elestiriyorsa sesimi çıkarmam ama sırf eleştirmek için eleştiriyorsa gözünü severim o kişinin 🥰
İş pisliğe gidiyosa her türlü eleştiririm hayatta susmam😂
Biz lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye sözü devreye girer. Herkesin her söylediği ciddiye alınmaz. Bazı insanlar boş teneke gibidir sadece ses ve gürültü çıkarır
Sen beni eleştirdin, sıra bende." gibi triplere giremem. Açıkçası uğraşamam. Eleştiri kaldırabilen bir insanla karşılaşırsam ve eleştiri yapma ihtiyacı hissedersem, yapabilirim.
Haksız bir eleştiri ise kendisinin eleştirilecek şeyleri benim aklımda muhakkak not edilmiştir ve o anda piyasaya sürülür
Hayır sen bana bunu yaptın, bende sana bunu yapmalıyım demiyorum. Biri iltifat da etse eleştiri de yapsa aynı yerdedir benim için.
Neden eleştirdiğini ilk cümleden anlamaya çalışırım kafama yatmıyorsa bir kaç cümle dinler he he der geçerim.
Bir nevi savunma mekanizması gibi beyin işliyor ister istemez ama her zaman kelimelere dökmüyorum
Hangi niyetle konuya bağlıdır ama kimseden beklentim yok.
Eleştiri saygı çerçevesinde ve sesini yükseltmeden ben diliyle yapılırsa ben saygı duyarım.
acikcasi ne elestiri nede övgüler beni etkilemiyo nezaketen tesekkur edeiyorum
Beni eleştiren kişiyle oturup kendimi eleştiren endemik bir türüm
Yapıcı eleştiri mi yoksa düşmanca eleştiri mi ona bakarım sonra ise ona göre hareket ederim.
Gelişmek isteyen kişi pozitif eleştiriyi kabul eder.
Bizi eleştiren bizi kıskanıyordur çünkü biz bildiğimiz konunun Ronaldosuyuzdur o da hep kıskanılmıştır
Beni herkes eleştirebilir çünkü umrumda bile olmaz. Bir masa'da iyi anlamda ben konuşuluyorsam dogru yerdeyimdir.
Ardından değil ama yeri gelince eleştiririm.
Büyüklük bizde kalsın cano
Hayır hissetmem kendi bileceği iş
Ben kendim iyileşirim
Yok o kadar da düşmem
Hayır çok biliyon sen der geçerim
Eleştiriye açığım. İyi ya da kötü fark etmez.
Durur muyum gjgh
hayır umursamam
Haklısın der geçerim
Hissetmem
Hayır.
Hayır
Evet tabiki bende onu eleztiririm
Uslubuna bağli
Selam tanışalımı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?