Kesinlikle çok açık biriyim. İnsanların yüzüne karşı doğruları söylemekten hiç çekinmem. Neyse odur benim için. Yalaka olmaya iki yüzlü olmaya hiç gerek yok. Balık baştan koksun önemli olan. Ne varsa ortaya şimdiden çıktın yani. Sonuçta ben o insanla konuşacaksam arkadaş olacaksan ikimiz de doğruları bilmek zorundayız. Bana gücenecekse de gücensin. Doğrudan söyledim diye gücenecek insanın benim zaten yanımda işi yoktur. Ben kimse gibi yalaka olmam. Bildiğimi gördüğümü doğru şekilde söylerim üzerine eklemem. Doğruları söyledim diye çok kaybettiğim insanlar olmuştur ya da benden negatif enerji olan insanlar olmuştur ama ben doğru neyse yine onu söylemeye devam ederim. İnsan ne varsa iki yüzlü ve yalakalardan zarar görür. Bir gün farkına varırlar ama geç varırlar.
Birisine eleştiri yapma konusunda açık birisiyim ama birisine eleştiri yapabilmek için o insanı iyi bir şekilde tanımak lazım bilmek lazım belki de eleştiri yaptığımız şey o insanda yoktur insanlar ön yargıyla eleştiriyi birbirine karıştırmaktadır.
İyi gördüğüm bir şeye sevinir hayırlı olsun derim. Olumsuz yönleri de kalp kırmadan, aşağılamadan, ötekieştirmeden, bak böyle olsa daha iyi olur, bir dahakine daha dikkatli ol, istesen yardımcı olayım gibi insancıl şekilde yaklaşarak eleştiririm.
Eleştiri yapmak da, yapıcı bir şekilde ifade edilmesi gereken bir durum. Eğer birine eleştiri yapacaksam, bunu kırıcı olmadan, doğru bir dil ve anlayışla yapmayı tercih ederim. Eleştirinin amacı, insanı geliştirmek ve ona değerli bir geri bildirim sunmak olmalı. Ayrıca, karşımdaki kişinin aldığı eleştiriyi nasıl algılayacağına da dikkat ederim. Açık bir şekilde, dürüstçe ama empatiyle eleştiri yapmak, ilişkilerde daha sağlıklı bir iletişim kurmayı sağlar. Yani evet, eleştiri yapmaya açık biriyim, ancak bunu nasıl ve ne zaman yapacağım konusunda dikkatliyim.
Değer verdiğim ve sevdiğim birisi ise eleştiri yaparım. Çünkü benim için değerli birisi olduğu için. Yaptıktan sonra dinlemiyorsa bir daha öyle konularda tavsiye vermem ama olurda dinliyorsa zaten arada ki ilişki gittikçe artıyor ve daha fazla güven kazanılıyor.
En sevdiğim şey diyebilirim bilirim ama kırmadan ve dökmeden tatlı dille onun hayatında farklı bir bakış açısı yaratmak bir insanın hayatına dokunmak gerekirse tartışmak ama herzaman yapıcı olmak sonuçta hepimiz insanız ve insan hatalar yapan bir canlı türü.
Saygı çerçevesi içerisinde eleştiri yaparım ve bana yapılmasını da kabul ederim, yapılan eleştiri beni daha da geliştiricekse onu kaparım ancak sırf yargılanmak için eleştiriliyorsam da kulak asmam. İnsanlara karşı da bu şekilde eleştiri yapmaya gayret gösteririm
Fikrimi sorarsa samimiyet varsa iyi kötü yorum yaparım özel hayata asla girmem banada haddine düşmeden kimse iyi kötü yorum yapamaz özel hayat kırmızı çizgim