Sosyal medyada özellikle sadece gözler gözükecek şekilde peçe takan ellerinde de eldiven olan insanların neredeyse yüzde doksanı Selefi/Vahhabi oluyor, oy kullanmak şirktir, tasavvuf şirktir diyen kesim. Peçeli olduğu halde ellerinde eldiven giymiş birini görürseniz büyük ihtimal bu minvalde olabilir. Siz de bunu farkettiniz mi, haksız mıyım?
Peçe ve eldiven takan insanların genelinin Selefi/Vahhabi olması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kur'an kadına el yüz ayak dışında örtünün diye emrediyor. Bu yüzden kapanmak farzdır ve farzı yerine getirmeyen her kadın , kurana aykırı açık bir şekilde dışarı çıktığında veya sosyal medyada açık halini paylaştıginda amel defterine günah yazılır ve bu mahremi gören kendisine haram olan tüm gözler, bu günaha şahit olur ahirette. Diğer bir konu biz Türklerin özünde kapalılık ve edep vardır. İslamiyet öncesi eski Türk kadınlarının kıyafetlerine de baksanız açık saçık giyindiklerini göremezsiniz. Yani bizim özümüz bugünkü açık saçık çıplak kadınlar değil, yeni nesiller, batı özentisi taklitçi kadınlardır. Osmanlı kadınları da böyle giyiniyordu Abdülhamid Han peçeyi yasaklayana kadar. Alın size tanzimat sonrası Osmanlı kadınlarındaki haya örneği:
Sen bunu selefilik ve vahabbilikle mi kanaate getirdin zaten islam kanunlarında oy vermek şirktir. Ha peçe giyer ya da tesettür giyer o farklı islam buna bir şey demiyor ama oy vermek şirktir vb. gibi selefilik demek a*ptallıktır. Zaten bunlar Kur'an'da ve sünnette sabittir. Buna mı kafayı taktın yani?
Ve ayrıca en doğru olanı neden selefilikle bağdaştırıyorsunuz ben bunu anlamıyorum. Eğer aklın varsa Kur'an ve sünneti tarafsız bir şekilde okursan ne demek istediğimi anlayacaksın ve evet tasavvuf da şirktir delillerimiz var elbet!
Oy kullanmak şirktir, tasavvuf şirktir gibi söylemleri genelde Selefilerin ağzından duyuyorum bu yüzden öyle dedim. Selefi olmayıp oy kullanmak şirktir diyen hiç duymadım
Peki ya onlar müşrikse ve Allah'ın indirdiğiyle hüketmiyorsa. Selefilikle hemen bağdaştırmayın. Gidin Kur'an'ı ve sünneti iyi araştırın. O zaman selefilik mi yoksa gerçekten Allah mı bunu emrediyor görürsünüz?
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Doğduğun aile ve çevre kaderindir Yargılamıyorum o yüzden Doğduğumuz aile öyle olsaydı Bizimde bu kadın ya da çevresindeki erkekler gibi olmamız çok büyük ihtimal olacaktı
Ben yanlış yoldaşlar diye bir cümle kullanmadım isteyen istediğini giysin elbette insanlara söz düşmez. Oy kullanmak ve tasavvuf neden şirk açıklar mısınız, sadece öğrenmek istiyorum da? Bu arada siz de mi selefisiniz?
Hayır bence alakası yok çünkü giyim çok daha belirgin bir şey. Çarşaflı değilim ama giyeni de yargılamak bunların çoğu şöyledir demek saçma. Bu arada ince dudaklı olanlar kıskanç demek de saçma